• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Zabranjeni gostujući navijači!?

Do kraja polusezone na svim mečevima Premijer lige Bosne i Hercegovine neće biti organizovanog prisustva gostujućih navijača.

 PREMIJER BiH: Zabranjeni gostujući navijači!? Izvor: MONDO

Ovu odluku donio je Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neposredno prije utakmice BiH - Luksemburg (5:0) u Zenici.

"Osudili smo sve ružno što se dešavalo na i oko fudbalskih terena u BiH u posljednjih nekoliko dana. Shodno huliganskim ispadima, donijeli smo odluku da je zabranjen organizovan dolazak gostujućih navijača na premijerligaške utakmice",
rekao je Dino Begić, član Komiteta za normalizaciju FS BiH.

Ostalo je pomalo nejasno šta će biti sa gradskim derbijima poput sarajevskog ili mostarskog…Na to pitanje odgovorio je Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH.

"Što se tiče utakmice Željezničar - Sarajevo situacija je specifična. Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada. Zbog toga, to jeste zbog posebne situacije u kojoj se odigrava gradski derbi Komitet će imati sjednicu nekoliko dana uoči derbija. Tada će donijeti definitivnu odluku", rekao je Baković sarajevskim medijima.

Ova kaznena mjera donesena je zbog sve češćih huliganskih ispada na stadionima širom BiH. Prvi slučaj dogodio se na utakmici Borac - Željo, a potom i u mostarskom derbiju između Zrinjskog i Veleža. Na kraju, posljednji incident vezan je prijateljsku utakmicu između Željezničara i splitskog Hajduka.

Komitet za normalizaciju FS BiH osudio je nerede na Grbavici i zatražio od Disciplinske komisije da utvrdi odgovornost Željezničara, kao organizatora meča.

Takođe je zatražena istraga oko izjave Zvezdana Cvetkovića da je incidente na susretu između Želje i Borca organizovao direktor Banjalučana Radmilo Šipovac.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju FS BiH Ivica Osim je izjavio da iza svega stoje "centri moći", koji preko fudbala rješavaju političke nesuglasice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC