• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon: Šteta za primljen gol

Golman Italije istakao da je njegov tim držao meč u Beogradu pod kontrolom i da nije trebalo da prime gol, kojim je prekinuta serija od sedam utakmica bez primljenog pogotka.

 Bufon: Šteta za primljen gol Izvor: MONDO

Italija potpuno zasluženo kao lider Grupe C ide na Evropsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Ukrajini i Poljskoj.

"Azuri" su zabilježili najviše pobjeda, nijednom nisu poraženi, ostvarili su dva remija... Tim Ćezarea Prandelija bio je najefikasniji - sa 17 postignutih golova, ali i sa najjačom odbranom u grupi. Golmani Italije Salvatore Sirigu, Emilijano Vivijano i Đanluiđi Bufon primili su samo dva gola - protiv Estonije (2:1) i Srbije (1:1).

Legendarnom čuvaru mreže Juventusa, meč protiv "orlova" u Beogradu", bio je peti za Italiju u aktuelnim kvalifikacijama. Na prethodna četiri (dva puta protiv Slovenije i po jednom u duelu sa Estonijom i Farskim Ostrvima) sačuvao je svoj gol, a njegova reprezentacija je iz tih duela izlazila kao pobjednik.

Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i seriji 33-godišnjeg Bufona. Uspješan niz pobjeda i stoprocentnog učinka odbrane prekinuo je Branislav Ivanović u 26. minutu meča na stadionu Crvene zvezde.

Utakmicom u Beogradu Italija nije završila kvalifikacije, posljednji meč odigraće u utorak protiv Sjeverne Irske. Ako Bufon bude u startnoj postavi upisaće 110. nastup za četvorostruke prvake svijeta.

"Ono što je najbitnije, želim još da igram za Italiju. Protiv Srbije smo igrali dobar fudbal i sve smo držali pod kontrolom. Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom", istakao je poslije meča Bufon.

Njega je iznervirala činjenica da je Italija primila gol u Beogradu.

"Bio sam jako ljut nakon gola, jer smo na taj način prekinuli niz bez primljenog pogotka. Gol Ivanovića je moj prvi primljen u ovim kvalifikacijama, a mislim da ni njega nije trebalo da dobijem", dodao je Bufon.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC