• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati hoće da tuže Grke zbog incidenata

Hrvatski navijači odgovornost za incidente prebacuju na Grčki fudbalski savez, policiju, ali i, kako kažu, srpske huligane. "Tužićemo Grke za pokušaj ubistva", poručuju Hrvati.

 Hrvati hoće da tuže Grke zbog incidenata Izvor: MONDO

Hrvatski navijači, istraumirani poslije napada grčkih navijača na stadionu u Atini, tokom kvalifikacionog meča između Grčke i Hrvatske, poručuju da razmišljaju da podnesu tužbu protiv Fudbalskog saveza Grčke.

U drugom minutu utakmice na stadionu Kariaskaki nastao je pravi haos. Grčki navijači, a hrvatski mediji tvrde da je među njima bilo i Srba, napali su grupu hrvatskih navijača, gađajući ih svime i svačim, uključujući Molotovljeve koktele. Jedan navijač Hrvatske je pritom ostao bez dijela prsta.

Prema tvrdnjama hrvatskih navijača, napad su izvele maskirane osobe sa kacigama na glavama, ali su među njima prepoznali i srpske navijače(!?).

"Ovakvo nešto nisam doživio u u životu. Ljudi su se spustili niz tribinu a da ih niko nije ni pregledao, a definitivno to nisu bili obični navijači, već huligani spremni možda i na ubistvo! Kako drugo nazvati to što su oni izveli? Bacili su na nas eksplozivnu napravu u obliku baklje, ali iz koje je izletio plamen pet, šest metara u vazduh. Da je bila preciznija, od te naprave moglo je da strada bar 50-ak ljudi", rekao je jedan od navijača Hrvatske, koji se je bio na stadionu sa grupom "Uvijek vjerni", prenosi Tportal.hr.

Iz tog udruženja navijača Hrvatske najavljuju tužbu protiv grčkih vlasti, odnosno policije i organizatora utakmice. U tužbi će pisati: pokušaj ubistva.

"Jedino tako možemo da okvalifikujemo ovaj napad. Jedan dečko je nedužan stradao na tribini, a organizatori utakmice, posebno policija uopšte nisu reagovali na baklje i Molotovljeve koktele koje su bacali prema nama. Pitamo se samo kako bi UEFA reagovala da se nešto slično dogodilo u Zagrebu", kaže taj navijač čije ime nije objavljeno.

Isti medij prenosi i izjavu momka koji je ostao bez dijela prsta. Taj momak se predstavio samo inicijalima - I.D. i naveo da je iz Crikvenice.

"Teško mi je, ne znam što bih uopše mogao suvislo da kažem, jer sam u Grčku otputovao samo kao istinski navijač, a dogodilo se nešto što ću pamtiti cijeli život", izjavio je taj hrvatski navijač, koji je smješten u atinsku bolnicu.

Njemu je stradala lijeva ruka dok se, kako navode mediji u Hrvatskoj, branio od topovskog udara. Od detonacije ruka mu je povrijeđena.

(MONDO - foto: Gazzeta.gr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC