• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Da li je motiv dovoljan?

Reprezentativci Srbije doputovali u Maribor odlučni da pruže maksimum kako bi se domogli baraža, ali ne garantuju da je to dovoljno za uspjeh.

 "ORLOVI": Da li je motiv dovoljan? Izvor: MONDO

"Orlovi" su otišli u Maribor na "popravni". Pred njima je drugi odlučujući duel sa protivnikom bez rezultatskog imperativa. Italijane nisu uspjeli da savladaju u Beogradu, pa u utorak moraju da "polože na pleća" Slovence kako bi se domogli baraža za EURO 2012.

Na poprište borbe stigli su u nedelju, pojačani Nemanjom Vidićem. Niko od domaćih novinara ih nije sačekao što govori o nezainteresovanosti Slovenaca za utakmicu.

S druge strane, izabranici Vladimira Petrovića Pižona imaju ogroman motiv, za koji vjeruju da će im biti presudan tas na vagi.

"Razmišljamo samo o sebi, kako da se što bolje pripremimo, stisnemo i damo maksimum u posljednjoj utakmici. Vidjećemo da li je taj motiv dovoljan za tri boda. Nema potrebe ništa da obećavamo osim da ćemo dati sve od sebe. Za rivala imamo dobru reprezentaciju, učesnika prošlog Svjetskog prvenstva", poručio je Zoran Tošić i dodao:

"U našu korist može da presudi motiv, koji oni nemaju".

Izostankom Nikole Žigića zbog parnih žutih kartona, za mesto u špicu konkurisaće samo Marko Pantelić i Dragan Mrđa, koji se nedavno vratio na teren poslije oporavka od teške povrede.

Napadač Olimpijakosa se još jednom osvrnuo na meč sa "azurima" i iznio mišljenje da je, uprkos svemu, ostvaren odličan rezultat.

"Italijanu su među tri najjače evropske reprezentacije. Pobedili su glat šampione Evrope i svijeta, a mi smo s njima igrali 1:1. Kojim rezultatom biste bili zadovoljni?" , upitao je Pantelić novinare.

On je dodao da remi sa Italijanima nije problematičan.

"Problem je što su Estonci dobili u Irskoj. To je na sve nas ostavilo drugačiji utisak. Publika se pitala što nismo napali Italijane kad nismo imali šta da izgubimo u finišu. Pa nije da nam bod ništa ne znači. Znači, jer nismo izgubili od višestrukog prvaka svijeta".
Panteliću je smetalo što u tako važnoj utakmici sa protivnikom takvog rejtinga nije bilo više gledalaca.

"U goste nam je došao velikan, igrali smo odlučujuću utakmicu, a tribine nisu bile pune. Razumijem kakva je situacija u zemlji, narod nema novca za karte niti kažem da imam nešto protiv, ali dali smo sve od sebe, borili se do posljednjeg atoma snage. U poslednjih 15-ak minuta, kada je došlo do promene rezultata u Irskoj, nismo mogli više. Oni su diktirali ritam, a mi smo ga pratili. S obzirom na to da smo rano primili gol, abnormalno mnogo napora i snage smo uložili da bismo se vratili u meč i izjednačili. Siguran sam da narod koji se razumije u fudbal prepoznao i želju i borbu i da su zadovoljni rezultatom".

I na kraju, iskusni fudbaler je još jednom ponovio da nije očekivao trijumf Estonaca.

"Pobjeda Estonije je ostavila trag na sve. Igrali smo u Irskoj i znamo koliko je tamo teško pobijediti, pogotovo kada kao domaćini povedu".

Ne želi da obećava uspjeh u Sloveniji.

"Jedno je motiv i trud, a drugo konačan rezultat", zaključio je Marko Pantelić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC