• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anderson: Samo da zaigram za Partizan

Brazilski štoper čeka šansu u prvom timu i tvrdi da će i navijačima i ljudima iz kluba dokazati da nisu pogriješili što su ga doveli.

 Anderson: Samo da zaigram za Partizan Izvor: MONDO

Anderson Markeš doveden je ljetos u Partizan iz Sao Kaetana po hitnom postupku. Međutim, brazilski štoper još nije debitovao za crno-bijele.

Povreda zadnje lože ga je omela da zaigra, zbog čega je srpski šampion vratio Nemanju Rnića, koji se sa Ivanom Ivanovim ustalio u centralnom dijelu odbrane. Struka je zadovoljna kako funkcioniše srpsko-bugarski tandem, pa Brazilac još nije došao na red.

"Imao sam nesreću da se povrijedim odmah po dolasku. Liječio sam se strpljivo i dugo, umesto da igram. Sada sam spreman, radim naporno i čekam šansu. Pokazaću i navijačima i onima koji su me doveli da se nisu prevarili. Otežavajuća okolnost po mene je i ta što je broj stranaca ograničen na četiri, a nas šestorica konkurišemo za mjesta među najboljih 11", počeo je 28-godišnji "karioka" priču za klupski sajt.

"Trudim se da što bolje naučim srpski jezik, kako bih lakše komunicirao sa saigračima i svima u klubu", dodao je Anderson Markeš.

U vrijeme kada je došao u Beograd, crno-bijeli su se nadali učešću u Ligi šampiona, a vjerovali da će se takmičiti bar u Ligi Evrope.

"Mnogo mi je žao što smo ispali iz evropskih kupova, ali to u mom pristupu i poimanju fudbala nije ništa promijenilo. Sve što sam postigao - postigao sam radom, a ne pričom, pa nema razloga da tako ne bude i u Srbiji".

Priznaje da nije mogao odmah da se adaptira.

"Ovdje se igra i trenira potpuno drugačije nego u Brazilu, ali vrlo brzo sam uz pomoć trenera i saigrača shvatio šta se od mene traži i sada je sve na meni. Zapazio sam još i da u srpskom fudbalu, skoro sve ekipe kada igraju protiv Partizana to rade na čudan način – braneći se od prvog do 90 minuta. Saigrači su to dosada uspješno rješavali, posebno oni iz srednjeg reda i odbrane. I ja sam u Brazilu imao obavezu da se ubacujem kod svih prekida u napad, pa ću to, nadam se, raditi i ovdje kada budem u timu. Iako sam Brazilac, moj posao nije da 'umirem u ljepoti', već da 'rasteram' sve napadače iz mojih 16 metara. Samo da zaigram"…

U srpskoj prijestonici živi sa suprugom i djetetom.

"Slobodno vrijjeme provodim sa porodicom, jer bez nje ne mogu da funkcionišem. Izlazimo u šetnje, šoping, klinca vodim u park da se igra, a tu je i Eduardo sa kojim se družim", podsetio je Anderson Markeš da u Partizanu igra još jedan doskorašnji igrač Sao Kaetana.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC