• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Nećemo glavom kroz zid

Selektor Srbije održao konferenciju za novinare, na kojoj je najavio igru na pobjedu protiv Slovenije (utorak, 20.45), ali bez srljanja naprijed.

 Pižon: Nećemo glavom kroz zid Izvor: MONDO

Nešto više od 24 sata ostalo je do početka utakmice, koja će odrediti sudbinu srpske reprezentacije za narednih mjesec dana, a možda i do juna 2012.

Ako Srbi pobijede Slovence u Mariboru, "orlovi" će u novembru igrati mečeve baraža, sa nadom da će period nakon toga biti posvećen pripremama za što bolji nastup u Poljskoj i Ukrajini.

"Nama je pobjeda imperativ, ali ne treba ići glavom kroz zid. Treba biti pametan, normalno i staviti protivniku do znanja da smo došli da napravimo dobar rezultat", rekao je selektor Vladimir Petrović novinarima u Sloveniji.

"Tehnički smo potkovaniji, naši fudbaleri igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima i mislim da je tu naša šansa. Mnogo puta naši igrači bili su u ovakvoj situaciji. S druge strane, ekipu našeg rivala odlikuje čvrst kolektiv, kompaktan, koji dugo igra zajedno".

Selekcija domaćina izgubila je sve šanse da se bori za drugo mjesto, iza Italije, navijači su nezadovoljni mnogim stvarima i najavili su da ekipa neće imati uobičajenu podršku.

Međutim, sve to ne mora ništa da znači pred početak meča.

"Kao kada igraju Zvezda - Partizan ili Olimpija - Maribor, nema veze ko je prvi, a ko deseti na tabeli. Isto igraš i boriš se, jer je to derbi. Slovenci ne mogu da se plasiraju na EP, ali za njih je ovo stvar prestiža između komšija, kao i za nas", objasnio je Pižon.
Ko će u utorak od 20.45 istrčati na teren Ljudskog vrta?

Nemanja Vidić, prema selektorovim riječima "nije još 100 odsto spreman" i potrebno je da odradi još jedan trening prije nego što padne odluka o njegovom nastupu.

"Imam na raspolaganju 24 igrača, to su praktično dva tima. Mislim da bi trebalo da dobiju šansu i neki koji nisu igrali protiv Italije, jer su odmorniji i nisu ispražnjeni. Biće promjena u odnosu na tu utakmicu", najavio je Petrović.
Golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević takođe ne očekuje od Slovenaca da svjesno smanje gas.

"Vidim da apsolutno žele pobjedu protiv nas, kako bi se odužili navijačima i iskupili se za lošije rezultate u prethodnim utakmicama. Ne očekujemo nikakav poklon, niti da oni pruže 50 odsto od onoga što mogu", kaže Jorgačević.

Golman belgijskog Genta u Mariboru će za protivnike imati i dvojicu saigrača - Marka Šulera i Zlatana Ljubijankiča.

Za njih ima samo riječi hvale, pogotovo za napadača Ljubijankiča, koji sa Milivojem Novakovićem iz Kelna, prema riječima Jorgačevića, čini "ubitačan tandem".

"Ali, mi znamo šta nam je činiti. Vjerujem da sa mirnom glavom i uz dobru koncentraciju možemo do željenog rezultata i odlaska u baraž".

Podsjetimo da su selekcije Srbije (SR Jugoslavije) i Slovenije odigrale pet utakmica poslije raspada SFR Jugoslavije i da je svih pet puta bilo neriješeno, od toga četiri puta 1:1.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC