• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Runi: UEFA razmatra, Kapelo mijenja

Isključenje engleskog reprezentativca iz meča sa Crnom Gorom izaziva veliku pažnju i nekoliko dana poslije meča. UEFA razmatra kaznu, Kapelo mijenja tim.

 Slučaj Runi: UEFA razmatra, Kapelo mijenja  Izvor: MONDO

Oštar start prvotimca Mančester junajteda Vejna Runija na crnogorskog reprezentativca Miodraga Džudovića mogao bi imati mnogo teže posljedice po Engleza od onih koje su se te večeri očekivale.

Nije isključeno da mu UEFA zabrani da nastupa na nekoliko mečeva predstojećeg Evropskog prvenstva, (Englezi su okončali kvalifikacije), pa bi u tom slučaju selektor Fabio Kapelo morao da razigra drugog napadača za početak takmičenja.

Italijan je poslije meča sa Crnom Gorom izjavio da Runi neće počinjati pripremne utakmice za EP na terenu.

"Runi će ponekad ulaziti na poluvremenu, ali neće igrati od početka. Moraću da nađem rješenje za prvu utakmicu EP, ili prve dvije, koliko Runi neće igrati. Ako uspijem u tome - onda će Runi morati da se potrudi da se vrati u prvu postavu reprezentacije", rekao je Kapelo.

Oštar ton Italijana dok govori o svom napadaču mogao bi biti ublažen ako UEFA odluči da ne kazni Runija drastično.

Odluka o visini i vrsti kazne biće donijeta u četvrtak i, prema riječima predstavnika UEFA, zavisiće od nekoliko faktora, prije svega sudijskog izvještaja.

"Postoji mnogo kazni na raspolaganju, od upozorenja do velike novčane kazne i suspenzije od tri meča. Disciplinski komitet će odlučiti kada dobije sudijski izvještaj sa utakmice. Takve stvari se često događaju, ali se odluke donose zavisno od situacije i prošlosti igrača", rekao je portparol UEFA.

Runijev problem mogla da postane upravo njegova ne tako "čista" biografija. Još su svježa sjećanja na njegov crveni karton na Mundijalu 2006. godine zbog gaženja Rikarda Karvalja.

S druge strane, možda UEFA i ne bude tako stroga prema njemu. Možda hapšenje članova njegove porodice posluži kao olakšavajući faktor, kao i svjedočenje sudije Volfganga Štarka, koji ga je i isključio, da se po dobijanju crvenog kartona nije žalio na odluku već mirno napustio igralište.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC