• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski posao Reala: Zaradili milione na igraču za kog niko nije čuo!

Autor Dragan Šutvić

Real Madrid je prodao Rafu Marina, talentovanog španskog štopera, i to u Italiju.

 Real prodao nepoznatog igrača za 12 miliona Izvor: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Da li ste čuli za Rafu Marina? Mnogi nisu, a još manje je onih koji znaju da je u pitanju fudbaler Real Madrida. Nikada nije odigrao ni minut za šampiona Evrope, a uskoro bi "kraljevski klub" mogao da zaradi sasvim solidnih 12 miliona evra ako se na kraju obistini njegov transfera u Italiju.

Rafa Marin (22) je dobrim partijama u dresu Alavesa privukao pažnju Napolija i zbog toga je novi trener Antonio Konte insistirao da ga dovedu. S obzirom na skok cijena na tržištu, vjeruju da investicija od 12 miliona evra može da im se višestruko vrati ako još nastavi da napreduje, pošto smatraju da samo zbog jake konkurencije u Real Madridu nije dobio šansu. Sjedio je na klupi šest puta, ali ga nijednom nisu uveli u igru...

Biće zadovoljni i u Real Madridu, tako španska "Marka" piše da je ovo "istorijski posao" ako se zna da nije nikada zaigrao za klub, a donijeće mu sasvim dobar novac, koristan u sređivanju "knjiga", odnosno kako se ne bi pojavio problem oko finansijskog fer-pleja u redovima šampiona.


"Ovo je operacija kojom će u kasi Reala ostati dosad neviđen iznos za igrača koji nije ni zaigrao za seniore. Napoli za štopera Rafu Marina plaća Realu 12 milina, ali Real ima i pravo otkupa igrača, i to za 25 miliona evra 2026. godine, odnosno za još 35 miliona evra 2027", piše "Marka" i dodaje da to nije sve, pošto ima još začkoljica u ugovoru oko talentovanog španskog štopera koji se seli u Italiju.

Napli može da plati Real Madridu još 10 miliona evra tokom njegove prve sezone, čime bi se promijenile ranije pomenute klauzule. Tako bi Real imao pravo preče kupovine 2026. godine za 50, odnosno 2027. godine za 70 miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC