• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-21: Danci otupili kandže "orlića"

Mlada reprezentacija Srbije odigrala 0:0 sa Danskom u Kragujevcu, u derbiju Grupe 4 kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Izraelu 2013.

 U-21: Danci otupili kandže "orlića" Izvor: MONDO

Izabranici Aleksandra Jankovića nisu uspjeli da zabilježe željenu pobjedu, a drugi uzastopni remi im već u ovoj fazi kvalifikacija značajno komplikuje put do cilja.

Danci su potvrdili da su čvrsta i disciplinovana ekipa (još nisu primili gol u kvalifikacijama), dok su mladi srpski fudbaleri bili nedovoljno spretni i srećni, da bar jedan od nekoliko opasnih naleta pretvore u gol.

Na kraju, ipak, realnih 0:0 pred oko 3.000 gledalaca na stadionu Čika Dača u Kragujevcu.

Da bi se "orlići" plasirali u plej-of (što znači da bi zauzeli prvo mjesto u grupi, ili bar ušli među četiri najbolje od deset drugoplasiranih ekipa) moraće u preostale četiri utakmice da svedu kikseve na minimum.

TABELA GRUPE 4: Srbija 8 (iz četiri utakmice), Danska 7 (3), Severna Irska 4 (4), Makedonija 1 (1), Farska Ostrva 1 (4).

NAREDNE UTAKMICE: Makedonija - Farska Ostrva (11. novembar), Severna Irska - Srbija, Makedonija - Danska (15. novembra).

I prije utakmice je bilo jasno da će gostima cilj biti osvajanje jednog boda i da srpskoj selekciji neće dati puno prilika za postizanje pogotka. Međutim, realizacija je boljka srpskog fudbala na svim nivoima - tu famu nisu uspjeli da pobiju ni Jankovićevi puleni u utorak popodne.

Najbliže vođstvu i pobjedi Srbija je bila u 75. minutu, kada je Lazović na dodavanje Đuričića ušao u kazneni prostor sa lijeve strane, pretrčao čuvara, ali mu je golman Kristijan Feste izašao u susret i tijelom blokirao šut iz neposredne blizine.

Luka Milunović je na centaršut Lazovića u 31. minutu uhvatio "makazice", ali je lopta odskakutala pored lijeve stative.

Aleksandar Ignjovski u drugom poluvremenu nije uspio da presječe pas danskih defanzivaca golmanu, dok je šut Lazara Markovića sa desetak metara, poslije odličnog prodora Lazovića, bio izblokiran.

Osim toga, zaprijetila je Srbija dva-tri puta iz daljine, preko Marka Šćepovića u 28, odnosno Đuričića u 49. minutu. Bili su to sasvim solidni udarci, ali za Festea samo prilike da se istakne dobrim postavljanjem i paradama.

Danska bez najboljeg pojedinca ove generacije, Kristijana Eriksena iz Ajaksa (uveliko je sa "A" reprezentacijom), nije pokazala ambiciju da uradi nešto više. Ugrozili su Branimira Aleksića samo u dva navrata.

Poslije centaršuta u 39. minutu, Aleksić je skinuo loptu sa noge Rasmusa Falka, da bi se solo akcija istog igrača u 53. minutu završila nedovoljno snažnim šutom, kojeg je čuvar mreže Spartaka rutinski ukrotio.

Bilo je to sve što je u napadu ponudila četa Mortena Vighorsta, nekašnjeg zadnjeg veznog Seltika i Dandi junajteda. Uz ispunjen zadatak u vidu sačuvane mreže nije im ni trebalo više.

SRBIJA: Aleksić - Miljković, Gudelj, Nastasić, Mladenović - Medojević, Ignjovski - Lazović, Đuričić, Milunović (od 63' Marković) - Šćepović (od 55' Despotović).

DANSKA: Feste, Nilsen (od 63' Hansen), Okore, Vestergard, Lauridsen, Dilejni, Larsen, Albek, Helenijus (od 76' Andersen), Falk, Laudrup (od 87' Kristoferson).

(MONDO, foto: AP - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC