• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (žrijeb): "Zmajevi" opet na Portugal!

Bosna i Hercegovina nije imala sreće na žrijebu u Krakovu. Za plasman na EURO 2012. igraće protiv Portugala! Hrvati na Turke.

 EP (žrijeb): "Zmajevi" opet na Portugal! Izvor: MONDO

U baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. sastaće se Turska - Hrvatska, Estonija - Republika Irska, Češka - Crna Gora i ponovo BiH - Portugal.

U hotelu Šeraton u Krakovu sreću je dijelio Đani Infantino, nekadašnji gensek UEFA i legenda poljskog fudbala Zbignjev Bonjek, koji je jedan od ambasadora Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Izabranici Safeta Sušića, koji se zajedno sa Jasminom Bakovićem (generalni selekretar FS BiH, Darkom Ljubojevićem (potpredsjednik Komiteta za normalizaciju FS BiH i Elmirom Pilavom (sekretar stručnog štaba "zmajeva"), nalazi u Krakovu, dobio je rivala, kojeg je najmanje priželjkivao.

Popularni Pape je ranije izjavio da bi rado izbjegao upravo Portugalce, koji su prije dvije godine zaustavili BiH na putu na Mundijal u Južnoj Africi, odnosno Hrvatsku iz "nefudbalskih" razloga.

Prve utakmice baraža na programu su 11. ili 12. novembra, a revanši 15. novembra.

Kud baš Portugal?

Portugal je izbacio BiH u baražu za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi minimalnim pobjedama u Lisabonu i Zenici. Tada je selektor bio Miroslav Ćiro Blažević.

Kristijano Ronaldo i comp. imaju sjajan tim, koji je snažan u svim linijama, posebno u sredini i napadu, sa izuzetno tehnički potkovanim fudbalerima.

Možda im je jedina mana da se malo pogube kad ih rival pritsne presingom i tada ne mogu doći do izražaja njihov kreatizam, koji su posebno pokazali protiv evropskog i svjetskog šampiona Španije. "Furiju" su u prijateljskom meču deklasirali rezultatom 4:0.

Imali su šansu da direktno odu u Ukrajinu i Poljsku, ali su poklekli u Danskoj (2:1) u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

PAROVI BARAŽA

Turska - Hrvatska
Estonija - Irska
Češka - Crna Gora
BiH - Portugal

Poslije utakmica baraža, biće poznato svih 16 učesnika šampionata Evrope, koje će biti odigrano od 8. juna od 1. jula 2012. godine. U Kijevu će 2. decembra biti žrijeb za grupe Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Dosad su plasman pored reprezentacija domaćina, Poljske i Ukrajine, ovjerile i selekcije Španije, Njemačke, Holandije, Italije, Engleske, Grčke, Francuske, Danske i Rusije. Ali i Švedske, kao najbolja drugoplasirana reprezentacija u kvalifikacijama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC