• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Superliga, a 11 timova nema kuću! Najčudnija sezona srpskog fudbala - dva tima se odselila iz Beograda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Od 16 timova u Superligi Srbije samo pet sezonu počinje na svom terenu, dok je 11 ekipa prinuđeno da se seli - neki i po više stotina kilometara.

 Većina lkubova u Superligi Srbije ne igra na svom stadionu Izvor: MN Press/Mondo/U. Arsić

Ljubitelji srpskog fudbala sitno broje do početka nove sezone - ostalo je manje od nedjelju dana do početka Superlige Srbije, koja će se igrati u veoma neobičnim okolnostima. Fudbalski savez Srbije i klubovi postigli su dogovor da se tokom ljeta širom zemlje radi na postavljanju novih terena, pa će tako u elitnom rangu brojni timovi privremeno ostati bez doma!

Tačnije, na početku nove sezone Superlige samo pet timova u elitnom rangu domaćeg fudbala imaće prednost domaćeg terena jer će mečeve igrati na svom stadionu. Pored šampiona Crvene zvezde, vicešampiona Partizana i trećeplasiranog TSC-a u to društvo upadaju još samo Čukarički - koji nije mijenjao podlogu - i Železničar iz Pančeva koji već igra na hibridnom terenu! Preostalih 11 timova spremno je da se seli!

Pogledajte kako izgleda stadion u Pančevu:

To će najmanje teško pasti Novom Pazaru, jer fudbaleri u plavo-bijelim dresovima ostaju u svom gradu. Dok se rekontruiše podloga na Gradskom stadionu Novi Pazar će igrati na Atletskom stadionu u svom gradu, gdje su odrađene pripreme za elitni rang. Radilo se tokom ljeta na popravljanju trave, urađeno je sve što treba da VAR može da funkcioniše, a kada ne bude kazne Novi Pazar će moći da ima i publiku na svojoj strani u borbama za bodove.

Teško je očekivati da će to biti slučaj sa nekoliko drugih timova. Recimo, OFK Beograd seli se u udaljeni Zaječar i na novom stadionu "Kraljevica" će igrati svoje mečeve, isto kao što će dom IMT-a sa Novog Beograda postati stadion "Lagator" u Loznici. Traktordžijama je dom inače na nekoliko kilometara od ušća Save u Dunav, a sada će privremeno stanovati na nekoliko kilometara od Drine. I dok dva tima "bježe" iz Beograda - Napredak se seli u glavni grad.

Kruševljani su prijavili Humsku kao svoj domaći teren, pa će u prvom kolu nove sezone dočekati Partizan na stadionu crno-bijelih. Sličnu situaciju imaće i Vojvodina, pošto se zbog rekonstrukcije Karađorđa sele u Bačku Topolu, a u četvrtom kolu će ugostiti TSC - čiji će dom koristiti kao svoj domaći teren na početku takmičarske godine.

Kratak izlet napraviće ekipa Mladosti iz Lučana, pošto će im novi dom biti u obliženjem Užicu. Spartak iz Subotice izabrao je kao privremeni dom Sentu, u kojoj je prije nekoliko godina već igrao TSC - dok se gradio stadion u Bačkoj Topoli. Fudbal se vraća i u Lazarevac, gdje će Ubljani biti domaćini prije nego što završe sve potrebne radove na stadionu koji nosi ime po predsjedniku FSS - "Dragan Džajić". Elitni rang srpskog fudbala opet će vidjeti stanovnici Bačke Palanke, jer će Tekstilac iz Odžaka na zdanju "Slavko Maletin Vava" ugostiti svoje rivale.

Najzastupnjeniji stadion u jesenjem dijelu sezone biće onaj u Leskovcu. Pored toga što će na njemu igrati Dubočica koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije, jug Srbije biće domaćin za dva tima iz elitnog ranga. Dok se ne završe radovi na stadionima "Čika Dača" u Kragujevcu i "Čair" u Nišu, oba Radnička će se preseliti u Leskovac. Takođe, Radnički iz Kragujevca će evropske mečeve igrati u Leskovcu, pa će fudbalska publika u tom gradu imati šta da gleda sve do kraja godine!

Učesnici Superlige u sezoni 2024/25 i stadioni na kojima će igrati:

  • Crvena zvezda - Stadion "Rajko Mitić"
  • Partizan - Stadion Partizana
  • TSC - Stadion TSC Arena u Bačkoj Topoli
  • Vojvodina - Stadion TSC Arena, dok traju radovi na "Karađorđu"
  • Radnički 1923 - Stadion "Dubočica" u Leskovcu, dok traju radovi na "Čika Dači"
  • Čukarički - Stadion na Banovom brdu
  • Mladost - Stadion "Radomir Antić" u Užicu, dok traju radovi na stadionu Mladosti
  • Napredak - Stadion Partizana, dok traju radovi na stadionu "Pod Bagdalom"
  • Novi Pazar - Atletski stadion u Novom Pazaru, dok traju radovi na Gradskom stadionu
  • Spartak Subotica - Stadion u Senti, dok traju radovi na Gradskom stadionu
  • IMT - Stadion "Lagator" u Loznici
  • Radnički Niš - Stadion "Dubočica" u Leskovcu, dok traju radovi na "Čairu"
  • Železničar Pančevo - Stadion u SC Mladost
  • OFK Beograd - Stadion "Kraljevica" u Zaječaru
  • Jedinstvo - Stadion Kolubare u Lazarevcu, dok traju radovi na stadionu "Dragan Džajić"
  • Tekstilac - Stadion "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC