• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Portugala: Poštujem BiH, ali smo bolji

Portugalski selektor Paolo Bento izuzetno poštuje Bosnu i Hercegovinu, ali vjeruje da će njegov tim izići kao pobjednik iz baraža za EURO 2012.

 Selektor Portugala: Poštujem BiH, ali smo bolji Izvor: MONDO

"BiH zaslužuje najveće poštovanje. Kao i svaki drugi protivnik, mi moramo da gledamo sebe i na svoju igru u baražu", izjavio je Bento poslije žrijeba u Krakovu.

Prema njegovim riječima, u predstojećem periodu do prve utakmice u Zenici (11. ili 12. novembra), analiziraće igru izabranika Safeta Sušića.

"Prvo ide analiza, da vidimo kakav je njihov kolektivni, a onda i individualni potencijal. Dobro ćemo se pripremiti i vjerujem da u dvije utakmice možemo biti bolji od BiH. Situacija je ‘čista’, ko bude bolji u dva susreta, ide dalje", podvukao je portugalski selektor.

Igrač Bešiktaša i selekcije Portugala Hugo Almeida smatra da BiH treba više da se plaši.

"Normalan žrijeb, ništa posebno. Znamo da su svi protivnici teški od onih koje smo mogli da izvučemo. BiH ima odlične igrače, ali mislim da oni moraju da se plaše jer će igrati protiv Ronalda ili Nanija",
izjavio je Almeida.

Po njemu, ključno za plasman u Ukrajinu i Poljsku je činjenica da će revanš biti odigran u Lisabonu.

"Bolje je što prvu utakmicu igrati u BiH. Čak i ako budemo imali negativan rezultat, pred našim navijačima ga možemo dostići".

"’BILINO POLJE’ JE MOČVARA"

Ima među Portugalcima i nezadovoljnih ishodom žrijeba. Jedan od njih je tehnički direktor reprezentacije Karlos Godinjo, kome posebno smeta činjenica da će prvi meč biti odigran na "Bilinom polju".

"BiH nije rival kojeg smo htjeli. Prednost je što revanš igramo kod kuće. U gostima će biti teško jer uslovi na terenu nisu najbolji. Travnjak je močvara, ali moramo da igramo", izjavio je Godinjo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC