• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Nismo mi balkanske bitange kao Srbi

Prvi čovjek Dinama slikovito prokomentarisao iskod žrijeba za baraž za EP. "Nismo mi balkanske bitange kao Bugari i Srbi. Pregazićemo Tursku kao plitak potok".

 Mamić: Nismo mi balkanske bitange kao Srbi Izvor: MONDO

Zdravko Mamić. Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti! Prvi čovjek zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo je rječju - nevjerovatan. Ne vole ga mnogi u Hrvatskoj, tamošnji medijima je neisrcpan izvor zabave i jakih naslova, a u regionu vlada podijeljeno mišljenje o njemu.

Na današnjoj konferenciji za novinare, uoči žrijeba za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, u kojem je koji sat kasnije, Hrvatska izvukla Tursku, Mamić je pustio suzu, nadao se da kuglica neće dodijeliti reprezentaciji njegove zemlje Bosnu i Hercegovinu, a u negativnom, pa i prostačkom kontekstu pomenuo je Srbe i Bugare.

"Samo gladni ljudi mogu naprijed. Zato sam pohvalio Perišića i Rakitića poslije utakmice sa Letonijom. To je bila doktrina Slavena Bilića. Uvijek treba osvježiti ekipu novim igračima. Pogledajte one balkanske bitange u Srbiji ili Bugarskoj. Siti su, njima ništa ne treba i zato tako prolaze. Ne smijemo napraviti iste greške", rekao je Mamić.

Kada su ga novinari pitali koga se najviše boji u današnjem žrijebu, odgovorio je kao iz topa:

"Bosne i Hercegovine! Ne zato što sam tamo rođen, nego što imaju mega-tim i u nacionalnom su zanosu. Protiv Francuske su imali 11 udaraca na gol!".

Par sati kasnije, Mamiću se želja manje-više ispunila. Žrijeb je Hrvatskoj dodelio Tursku.

"Htio sam Estoniju, a da izbjegnemo Bosnu, ali život nisu želje i pozdravi. Turska je po mjeri. Samouvjeren sam i zadovoljan. Mislim da smo bolji od Turske, to smo pokazali u svim dosadašnjim utakmicama", rekao je Mamić i naglasio da je prednost Hrvatske to što revanš igra kod kuće.

Nastavio je još optimističnije:

"Mi nemamo problem igrača nego motivacije. Kad nismo sto odsto napaljeni, dogode nam se kiksevi. Dodatna motivacija biće nam biti onaj poraz na EP u Austriji i Švajcarskoj. Budite sigurni da ćemo Tursku pregaziti kao plitki potok", kaže Mamić.

Prethodno je Mamić na pomenutoj konferenciji za novinare dobio nagradu od Kluba drevnih Zagrepčana "Zagreb 1939". Pustio je i suzu, odnosno jedva se suzdržao da ne zaplače.

"Poslije 48 podijeljenih nagrada, počevši od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, donijeli smo odluku da dodijelimo nagradu upravo Zdravku Mamiću. Od Građanskog i Haška, Zagreb nije imao boljeg fudbalskog čelnika, ali i šoumena. Malo ko vam može pobiti da ste uspjeli da uvedete Dinamo u takmičenje u kojem nastupaju mnogo bogatiji klubovi. Nastavite putem do krova Evrope", rekao je predsjednik kluba "Zagreb 1939" Čedo Bregant.

Mamiću je dodijeljena istorijska dokumentacija kluba Derbi, koji je egzistirao prije Drugog svjetskog rata.

"Jedva sam zadržao suze u svojim očima. Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mom životu. Svima koji su donijeli ovu odluku želim da se zahvalim. Obećavam da vas neću razočarati. Kad čujem taj lijepi purgerski govor i manire, naravno da me je to podsjetilo na najljepše manire Grada Zagreba. Ovo mi je najdraže priznanje u životu", rekao je Mamić a onda naručio šampanjac.

"Gdje su moje službe da donesu šampanjac? Ovo mora da se proslavi. I nemojte da me brukate' sa samo desetak čaša. Kupio sam deset sanduka za ovakve prilike", rekao je raspoloženi Mamić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC