• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci pred baraž: Idemo na Euro!

Crnogorci nisu dobili rivala kojeg su željeli, ali su i izbjegli Portugal, koji će opet u baražu sa BiH. Hrvati se svete Turcima...

 Crnogorci pred baraž: Idemo na Euro! Izvor: MONDO

Reprezentacije tri bivše republike SFRJ igraće u baražu za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Poljskoj i Ukrajini. Najteže će biti Bosni i Hercegovini. "Zmajevi" će, kao i prije dve godine, odmjeriti snage sa Portugalom. Crna Gora i Hrvatska imaće za nijansu lakši posao...

Crna Gora je u fudbalskom transu i upravo će u takvom raspoloženju dočekati baraž utakmice protiv Češke.

Selektor Branko Brnović priželjkivao je Republiku Irsku, a pribojavao se Portugala. Želja mu se nije ispunila. Ipak, ni Kristijano Ronaldo ove jeseni neće igrati fudbal u Podgorici.

Češka je rival po mjeri Crnogoraca.

"Moramo da budemo realni da su povlašćeeni timovi favoriti, ali mislim da su šanse podjednake. Našu prednost vidim u tome što ćemo revanš igrati na domaćem terenu. Kao i uvijek, optimista sam, imamo dobru priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Brnović, čiju izjavu su prenijele podgoričke "Vijesti".

"Češka je ekipa protiv koje možemo da igramo, nema dileme. Upoznaćemo ih dobro, snimićemo ih", dodao je Brnović.
Tim Mihala Bileka više ne igra značajniju ulogu na Starom kontinetnu. Ali, i pored krize, "knedličke" nisu ozbiljnije izgubile korak za vodećim fudbalskim silama. Uprkos izostanku značajnijih rezultata posljednjih godina, Česi su redovni učesnici evropskih prvenstava.

Od raspada Čehoslovačke učestvovali su na sva četiri šampionata - u Engleskoj 1996. su bili drugi, četiri godine kasnije u Belgiji i Holandiji deseti, u Portugalu 2004. zauzeli su treće mjesto, dok se na posljednjem prvenstvu u Švajcarskoj i Austriji bili jedanaesti.

Za razliku od Crne Gore, radi se o iskusnom timu u kojoj su najveće zvijezda golman Čelsija Petr Čeh, Arsenalov "veznjak" Tomaš Rosicki i napadač Galatasaraja Milan Baroš.

"Kada neku ekipu ne poznaješ dobro, mnogi pomisle da će biti lako. Ali, Česi su jaki, njihova škola je jaka. Gledam samo moj tim, u koji imam povjerenje. Imamo poznatija imena u timu, ali imena ne igraju fudbal. Igrači će morati da pokažu želju i mentalnu snagu kao protiv Engleske. U tom slučaju, ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Brnović.

U kvalifikacijama za Euro 2012. Češka je zauzela drugo mjesto iza neprikosnovene Španije, a najveći rival joj je bila Škotska. Upravo su ove dve selekcije u međusobnom duelu odlučile ko će u baraž. Češka je pobijedila u Pragu 1:0, dok je u Glazgovu bilo neriješeno 2:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC