• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA (najava): Svi pucaju na pol-poziciju

Kristijano Ronaldo pred 100. utakmicom u dresu Real Madrida. "Barselona je blizu savršenstva", kaže trener Santandera Ektor Kuper.

 PRIMERA (najava): Svi pucaju na pol-poziciju Izvor: MONDO

Zakuvalo se u španskoj Primeri, iako je tek početak sezone, a predstojeće 7. kolo donosi nekoliko zanimljivih duela i sve ekipe iz vrha tabele imaju prilike da preuzmu vodeću ulogu.

Čak četiri ekipe iz vrha tabele u odmjeriće snage ovog vikenda (sastaju se: Real Madrid - Betis i Levante - Malaga).

U subotu će Real Madrid dočekati Betis, koji je sjajno počeo sezonu, nanizao četiri pobjede, a onda dva puta posrnuo (Hetafe, pa Levante). Kristijano Ronaldo bi, ako ga Žoze Murinjo stavi u ekipu, mogao da odigra 100. meč u dresu "kraljevskog kluba", za koji je do sada postigao 95 golova (u svim takmičenjima).

Pitanje je da li će se Ronaldo oporaviti do subote, poslije lakše povrede zadobijene u meču kvalifikacija za EP protiv Danske, koji je njegov Portugal izgubio 1:2 (i time otišao u plej-of). Karim Benzema, Pepe i Fabio Koentrao su se oporavili od povreda, a na listi onih koji nisu zdravi su defanzivci Raul Albiol i Rikardo Karvaljo.

Poslije šokantnog poraza od Levantea, Madriđani su se pribrali i vezali nekoliko odličnih igara i dobrih rezultata što u Primeri, što u Ligi šampiona (redom su padali Rajo Valjekano, Ajaks i Espanjol). Zanimljiv je i podatak da je Real Madrid dobio oba meča u kojima je Gonzalo Iguain bio starter (protiv Espanjola u gostima postigao je het-trik).

Betis je bio najprijatnije iznenađenje na startu prvenstvene trke, a onda su uslijedila dva poraza. Temperaturu pred derbi meč podigao je trener Betisa Pepe Melo komentarisanjem izjave Kristijana Ronalda da mu "zvižde jer je lijep i bogat".

"Mogli bismo da diskutujemo o izgledu Kristijana Ronalda. Lično, više mi sviđa Skarlet Johanson", izjavio je Melo.

Napadač Betisa Ruben Kastro rekao je da njegovi saigrači i on treba da "sakriju loptu" od Reala (kao da je to lako!) i da bi to moglo biti ključno za uspjeh.

"Real Madrid se pobjeđuje tako što kontrolišete loptu i ne gubite je na centru. Za to je potrebno da igrate gotovo savršeno i ne dozvoljavate Realu da izvodi kontranapade", kaže Kastro.

Pobjeda bi i Real i Betis odvela na vrh tabele (u slučaju ekipe iz Sevilje, vratila je na čelo), uz uslov da Barselona i Levante izgube.

Lider na tabeli, Barselona dočekuje Rasing Santander i sve osim pobjede šampiona Španije i Evrope bila bi senzacija. U ekipu se vraća ključni igrač Andres Inijesta, koji je povrijeđen još od duela sa Milanom u Ligi šampiona.

Pod povrijeđenima se i dalje vode: Sesk Fabregas, Aleksis Sančes i Ibrahim Afelaj.

Barselona je i dalje bez poraza (nisu izgubili ni Levante, ni Sevilja), a mediji u Španiji se ovih dana bave pričama da bi Pep Gvardiola na kraju sezone mogao da ode sa klupe katalonskog kluba. Igrači su uz Gvardiolu, a čelnici Barse uveravaju da će učiniti sve što je potrebno da zadrže Gvardiolu jer je on "najbolji trener u istoriji kluba".

"Ne želim da pritiskam Gvardiolu, on najbolje zna šta treba da radi, kao što je to pokazivao prethodnih godina. On je uvijek potpisivao nove ugovore, odnosno produžavao ih i vjerujem da će to učiniti i na kraju tekuće sezone. On voli ovaj posao i mi igrači vjerujemo u njega", izjavio je defanzivac Đerar Pike.

Otkako je Gvardiola trener Barselone (od 2008. godine), Katalonci su odigrali 60 mečeva na svom terenu, a samo su šest odigrali nerešeno i tek tri meča izgubili. Zanimljivo, upravo je Rasing iz Santandera jedan od timova koji je uspio da remizira na Kamp Nou u prethodne tri "Gvardioline godine".

U Rasingu, koji i dalje nema pobjedu u ovoj sezoni (samo četiri boda iz šest utakmica), svjesni su da ih čeka nemoguća misija.

"Otkako se bavim fudbalom, nisam vidio ništa slično poput ove i ovakve Barselone. To je najbolji tim na svijetu i daleko ispred svih ostalih. Uvijek sam govorio da avršenstvo ne postoji, ali Barselona je blizu savršenstva", izjavio je trener Rasinga Ektor Kuper, nekadašnji šef stručnog štaba Valensije i milanskog Intera.

Derbi meč 7. kola Primere igra se u Valensiji, gdje se sastaju Levante, koji dijeli prvo mjesto sa Barselonom, i Malaga koja je na deobi trećeg mjesta sa Real Madridom i Valensijom.

Levante je pobijedio madridski Real i nedavno Betis, čime je svrgnuo ekipu iz Sevilje sa prvog mjesta i sa mnogo optimizma čeka duel sa Malagom, klubom koji je ovog ljeta potrošio silne novce na pojačanja (čak 60 miliona evra!).

PAROVI 7. KOLA:

subota:

Hetafe - Viljareal
Majorka - Valensija
Real Madrid - Betis
Barselona - Rasing Santander
Granada - Atletiko Madrid

nedjelja:

Rajo Valjekano - Espanjol
Saragosa - Real Sosijedad
Levante - Malaga
Sevilja - Sporting Hihon

ponedeljak:

Atletik Bilbao - Osasuna

TABELA: Barselona 14, Levante 14, Real Madrid 13, Malaga 13, Valensija 13, Sevilja 12, Betis 12, Atletiko Madrid 8, Real Sosijedad 7, Majorka 7, Osasuna 7, Viljareal 6, Rajo Valjekano 6, Real Saragosa 6, Espanjol 6, Atletik Bilbao 5, Hetafe 4, Rasing 4, Granada 4, Sporting Hihon 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC