• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul - Mančester, 182. put!

Pauza u ligaškim takmičenjima zbog obaveza reprezentacija je okončana. Zašto to i nije tako loše podsjetiće nas duel engleskih velikana - Liverpula i Mančester junajteda.

 PREMIJER: Liverpul - Mančester, 182. put! Izvor: MONDO

Navijači širom svijeta željno iščekuju subotu i 182. međusobni duel ekipa koje su zajedno osvojile 37 titula nacionalnog prvaka (Junajted jednu više) i osam titula prvaka Evrope (Liverpul dve više).

Ekipa iz Mančestera vodi u međusobnom skoru. Ima 71 pobjedu, naspram 60 Liverpulovih. Pedeset mečeva završeno je neriješeno.

Domaći sa optimizmom čekaju goste iz Mančestera, svjesni da na krilima navijača poslije pobjede nad gradskim rivalom mogu igrati ravnopravno sa šampionom i da bi poslije eventualnog trijumfa mogli da razmišljaju o napadu na titulu.

Samopouzdanje ekipe Kenija Dagliša svakako jača i zbog sasvim izvjesnog povratka Stivena Džerarda u startnu postavu poslije sedmomjesečne rehabilitacije. Podsjetimo, povrijedio se na prošlom duelu dva kluba, koji je pripao Liverpulu.

Da li će se takav ishod ponoviti? To niko ne može da predvidi. Ipak, brojke govore bar malo - fudbaleri Aleksa Fergusona dolaze u Liverpul kao lideri prvenstva koji ove sezone još ne znaju za poraz. Pobjeda nad ljutim rivalom održala bi ih u trci za titulu sa Mančester sitijem, koji će sasvim sigurno iskoristiti i najmanji kiks sugrađana kako bi opravdao milione uložene u pojačanja.

Što se zdravstvenog stanja rivala tiče, Liverpul je u boljoj situaciji. Na zagrijavanje prije meča istrčaće i rekonvalescenti Glen Džonson i Danijel Ager, dok u ekipi Junajteda sigurno neće biti Krisa Smolinga, Rafaela, Toma Kleverlija i Darena Gibsona. Ser Aleks Ferguson imaće na raspolaganju Nemanju Vidića i Rija Ferdinanda.

U konkurenciji za tim biće i Rajan Gigs, rekorder po broju učešća u međusobnim mečevima. Odigrao je 41 derbi.
U prošlosezonskim duelima pobjede su donosili raspoloženi strijelci. Prvi derbi je obilježio het-trik Dmitra Berbatova, drugi Dirka Kajta.

Jedan od igrača od koga se očekuje dobra igra u subotu svakako je Vejn Runi.

"S obzirom na to da sam ponikao u Evertonu i da su mi svi u porodici veliki navijači Evertona, jasno je da na mečeve sa Liverpulom gledam kao na nešto posebno. Naravno, to je veliki dan za Junajted i njegovo rivalstvo sa Liverpulom, ali je za mene ogroman duel. Pobjeda nad Liverpulom je uvijek sjajan osjećaj i sjajan je dan kada se to dogodi", rekao je Runi.

Trener Liverpula Keni Dagliš dobro zna kakvu "težinu" imaju dueli Liverpula i Mančestera, iako naredni meč svog tima najavljuje kao bilo koji drugi.

"Ljudi kažu da je to najveći meč sezone, ali meni nijedna utakmica nije velika ni mala. To je nov meč i potjera za nova tri boda. Jedina razlika ovog puta je u tome što ćemo im se u slučaju pobjede približiti. Imaćemo priliku da pomognemo sebi i da istovremeno pokvarimo njihove planove", rekao je on.

Iako je Mančester lider na tabeli i ove sezone igra sjajno, putovanje u Liverpul im vjerovatno nikad nije teže padalo pošto su se posljednja četiri puta vraćali kući bez bodova.

Meč počinje u 13.45 i igra se prije ostalih utakmica zakazanih za subotu. Fudbaleri Mančester Sitija dobro će osluškivati rezultat sa Enfilda dok na svom terenu od 16.00 budu tražili novu pobjedu protiv Aston Vile.

U "derbiju začelja" sastaće se Vigan i Bolton, Čelsi na svom terenu očekuje Everton, dok iznenadno raspucani Fulam putuje u goste Stouku.

KPR dočekaće na svom terenu Blekburn, a Norič i Svonsi će međusobno odlučiti ko će bar privremeno napustiti sredinu tabele.

PAROVI 8. KOLA

subota
Liverpul - Mančester Junajted (13.45)
Mančester Siti - Aston Vila (16.00)
Norič - Svonsi (16.00)
Stouk - Fulam (16.00)
Vigan Bolton (16.00)
Čelsi - Everton (18.30)

nedelja

VBA - Volverhempton (13.00)
Arsenal - Sanderlend (14.30)
Njukasl - Totenhem (17.00)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC