• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Ništa preko noći! Biće izbora

Tomislav Karadžić se neće povući sa mjesta predsjednika FSS. Bar do izbora naredne godine. "Pižon je imao samo jednu grešku- nije izabrao pravog golmana", rekao Karadžić.

 Karadžić: Ništa preko noći! Biće izbora Izvor: MONDO

"Ostavke, ostavke, ostavke"...Samo ta riječ je na ustima zaljubljenika u fudbal u Srbiji poslije novog neuspjeha nacionalnog tima, koji je uslijedio poslije klupskih evropskih posrtanja (čitaj: blamaža).

Da li će ih zaista biti? Verovatno ne, jer se tako u ovoj zemlji ne razmišlja (ni u jednoj društvenoj sferi).

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić u izjavi za "Večernje novosti" kaže da ne želi da donosi ishitrene poteze i time dodatno destabilizuje Savez. Izbori u FSS su neminovnost, kaže on i najavljuje sjednicu Izvršnog odbora za polovinu novembra.

"Odgovornost predsjednika Saveza je uvijek velika, od toga ne bježim, a njen stepen će odrediti organi saveza. Nikad neću biti problem naše organizacije, ali ne želim ni da sada donosim neke ishitrene poteze, da unesem još veću nestabilnost u savezu, koji je ionako uzdrman poslije ovog neuspjeha. Nema razloga za to", rekao je Karadžić.

Prva što je rekao u intervjuu bilo je: "Nacijo, izvini".

"Najprije bih se izvinio svim ljubiteljima fudbala, navijačima u našoj zemlji, zbog ovog neuspjeha u kvalifikacijama za EP. Izbori u FSS su neminovnost i krajnji termin za njihovo održavanje je kraj maja. Kada će se desiti, odlučiće Izvršni odbor, čija će se sjednica održati između 15. i 20. novembra. Razgovaraćemo o svim uspjesima i neuspjesima, na reprezentativnom i klupskom planu", rekao je predsjednik FSS.

Prvi čovjek srpskog fudbala kaže i da se neće lomiti preko noći sa imenovanjem novog selektora.

"Ne mislim da je izbor Petrovića za selektora bio greška. Zadovoljan sam njegovim radom, suočavao se godinu dana sa mnogo problema, rekao bih više nego ijedan strateg u bližoj prošlosti. Isprobao je mnogo igrača, neki od nosilaca igre su dugo bili povrijeđeni, drugi nisu nastupali u svojim klubovima, a treći nisu bili ni blizu nivoa iz prošlog kvalifikacionog ciklusa. Sve se tako loše složilo. Mislim da u ovom trenutku nema razloga da žurimo sa biranjem novog selektora, jer Vladimiru Petroviću ionako ugovor ističe u decembru. Novo rukovodstvo u FSS bi trebalo da se opredijeli po pitanju struke i da spremno dočeka start kvalifikacija za Svjetski šampionat", rekao je Karadžić.

Pižonu je zamjerio na tome što nije na vrijeme riješio pitanje golmana.

"Mnogo ranije sam mu skrenuo pažnju na to. Zbog grešaka čuvara mreže izgubili smo dosta bodova, ali naravno da ne mislim da su oni krivci, niti bi bilo korektno na njih prebaciti sav teret. Sve su to dobri momci i želim im sve najbolje u karijerama", rekao je predsjednik FSS.

Pojedine informacije koje su se pojavile u štampi da su reprezentativci pred mečeve sa Sjevernom Irskom i Italijom tražili posebne premije za četiri boda, Karadžić elimično demantuje.

"Atmosfera i odnosi u reprezentaciji su uvijjek bili sjajni i to možete da pitate bilo kojeg od momaka. Nikakvih ucjena nije bilo, ali je tačno da smo, procjenjujući važnost utakmica sa Sjevernom Irskom i Farskim Ostrvima, za koje smo mislili da će biti ključne u finišu kvalifikacija, odlučili da posebno premiramo igrače. Oni su željeli da se te nagrade podijele na ravni časti, da ieo pripadne svima u taboru reprezentacije, uključujući momke koji su tu prvi put, jer se osjećaju kao porodica", rekao je on.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC