• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (najava): Povratak u realnost

Ko se bori može da izgubi, ko se ne bori već je izgubio. Glasi jedna njemačka poslovica. Pa, superligaški klubovi - primjenite je!

 JSL (najava): Povratak u realnost Izvor: MONDO

Posle novog kraha srpskog reprezentativnog fudbala, ovog vikenda vratićemo se u realnost - na srpske stadione i "livade", narodski rečeno.

Lider šampionata, beogradski Partizan dočekuje neugodni Spatak, uz "predigru" oko toga da li će uspjeti da kupi dvojicu najboljih igrača subotičkog kluba - golmana Branimira Aleksića i Marka Mirića.

Crvena zvezda ne bi trebalo da ima problema protiv Metalca u Lučanima. Mada, upravo je Metalac znao da zagorča život crveno-bijelima u prošlosti. A i na golu će biti Živko Živković, momak koji još čeka na pravu šansu u Partizanu, pa je stalno na pozajmicama.

Vojvodina će u nedjelju probati da sruši neugodnu tradiciju - nije pobijedila Rad na Banjici još od 1. novembra 1997. godine (tada je bilo 2:0 za "lale")!

Jagodina je u seriji (pobjede nad Radom i Spartakom i između toga remi sa Vojvodinom kod kuće). U subotu će dočekati tvrdi Javor, ali će igrati ne samo protiv iskusne ekipe iz Ivanjice već i protiv tradicije.

Jagodinci, naime, nemaju pobjedu na svom terenu još od marta ove godine, odnosno od prošle takmičarske sezone!

"Probaćemo da probijemo barijeru, odnosno da konačno pobijedimo na svom terenu. Da se ne zavaravamo, protiv čvrste i dobro organizovane ekipe kao što je Javor, biće dosta teško. Za nas kao da tek sada počinje prvenstvo. Moramo da potvrdimo posljednje rezultate koje smo napravili", rekao je trener Jagodine Simo Krunić.

Glavni adut Krunića svakako će biti mladi Ognjen Mudrinski koji je ovog ljeta došao iz Vojvodine. Momak je za kratko vrijeme riješio dva meča - protiv Rada u Beogradu i protiv Spartaka u Subotici. Na oba meča dao je po dva gola.

Crvena lampica odavno gori u Čačku, na stadionu kraj Morave. Povratnik na klupu Borca Slavko Petrović ima zadatak da pokrene uspavanu ekipu, koja ima kvalitet, ali ga do sada nije pokazala. U prethodnom kolu Borac nije uspio da savlada ni "fenjeraša" iz komšiluka, ekipu Metalca. Čačani imaju četiri poraza, dva remija i samo jednu pobjedu, a u posljednja tri meča nisu postigli gol, baš kao i Hajduk iz Kule.

Zanimljivo, Petrović je ove sezone već vodio jednu ekipu u Novom Pazaru, a sad će opet na isti stadion. Sa Radom je u 2. kolu prvenstva slavio u Novom Pazaru 3:0.

"U situaciji u kojoj se nalazimo svaka predstojeća utakmica je izuzetno teška. Novi Pazar dobro poznajem, vodio sam Rad na vrućem terenu u Novom Pazaru, a gledao sam ih u Borči i imam odličan uvid u njihove kvalitete. Razgovarao sam prethodnih dana sa 17 igrača i došao do nekih zaključaka. Zahtjevam od igrača maksimalnu borbenost, angažovanje i taktičku disciplinu i smatram da su to preduslovi za pozitivan ishod. To bi svakako bilo da se neporaženi vratimo sa ovog teškog gostovanja", rekao je Petrović.

Trener Borca je zaključio kako se iz krize "ne izlazi preko noći" i da svi u klubu moraju uložiti maksimalne napore kako bi je prevazišli.

"Situacija je mnogo ozbiljnija nego u januaru kada sam prvi put došao u Borac, ali se iskreno nadam da ćemo još jači izaći iz svega ovoga i da su pred nama optimističniji dani", rekao je Petrović i potom se pomogao jednom njemačkom poslovicom: "Ko se bori može izgubiti, ko se ne bori već je izgubio".

Poslije tri vezana poraza bez postignutog gola, Hajduk će u nedjelju u Kuli probati da savlada jednu od dve ekipe koja još nije poražena u ovoj sezoni, kragujevački Radnički. Poslije istorijskog uspjeha protiv Crvene zvezde u prošlom kolu (bilo je 1:1 u Ljutice Bogdana) iz Radničkog su se čule i izjave da im je "jedini pravi rival ove sezone Partizan".

Upravo zbog toga trener fudbalera Radničkog 1923 Slavenko Kuzeljević apelovao je na svoju ekipu da ostane "čvrsto na zemlji".

"Ako budemo čvrsto na zemlji i ne budemo razmišljali o onome što je bilo, možemo da razmišljamo o pozitivnom rezultatu. Hajduk jeste izgubio tri utakmice u nisu, ali od Partizana, Crvene zvezde i Rada. Oni će sigurno htjeti da se vrate u pobednički kolosjek, a mi ćemo pošuati to da osujetimo. Svaka nova utakmica za nas je izazov i ako damo sve od sebe, dobar rezultat neće izostati", rekao je Kuzeljević.

Sloboda Sevojno, koje uz Radnički još nije poraženo, dočekuje BSK. Užičani su favorit, ali BSK ume da igra fudbal. Pokazao je to u prošlom kolu kada je na svom terenu gubio od Novog Pazara 0:2, a onda stigao do boda. Borčanci bi morali najviše da se čuvaju Filipa Kasalice, uz Miloša Stojiljkovića iz Rada, trenutno najboljeg strelca sa pet golova.

Na Karaburmi će se sastati dve ekipe kojima je očajnički potrebna pobjeda poslije suše. OFK Beograd nije pobedio od 4. kola (protiv Rada 2:1), a Smederevo je vezalo dva neuspjeha.

PAROVI 8. KOLA:

subota:

Metalac - Crvena zvezda (14.30h)
Novi Pazar - Borac (14.30)
Sloboda Point Sevojno - BSK (14.30)
Jagodina - Javor (14.30)
OFK Beograd - Smederevo (14.30)
Partizan - Spartak Zlatibor voda (17h)

nedjelja:

Hajduk - Radnički 1923 (14.30)
Rad - Vojvodina (14.30)

TABELA: Partizan 18, Crvena zvezda 16, Sloboda 15, Radnički 13, Vojvodina 12, Spartak 12, Hajduk 12, Rad 9, Smederevo 9, Jagodina 8, OFK Beograd 7, Javor 7, BSK 6, Borac 5, Novi Pazar 4, Metalac 2 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC