• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina protiv tradicije na Banjici

Vojvodina u nedelju na Banjici protiv resetovanog Rada i protiv tradicije. Vukičević i dalje ima povjerenja u Mojsova.

 Vojvodina protiv tradicije na Banjici Izvor: MONDO

Frapantno zvuči podatak da Vojvodina nije pobijedila Rad na Banjici još od 1. novembra 1997. godine (tada je bilo 2:0 za "lale")!

U nedjelju će novosadski crveno-bijeli imati novu šansu da sruše, malo je reći neprijatnu tradiciju. Vojvodina dolazi na Banjicu poslije poraza od Partizana pred pauzu u prvenstvu, dok je Rad ubjedljivo savladao kulski Hajduk. U međuvremenu, na Banjicu je, kao novi trener, došao Nebojša Vignjević, koji je već unio neke novine i osvježio treninge Rada.

Vukičević i Vignjević se dobro poznaju, jer su u isto vrijeme radili u crnogorskom fudbalu (Vukičević u Zeti i Mogrenu, Vignjević u Rudaru iz Pljevalja i u Grblju).

"U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri nikad nisam izgubio dva puta uzastopno pa se nadam da će tako i ostati", rekao je danas trener Vojvodine u najavi meča protiv Rada.

Poslije poraza u derbiju od Partizana, Vukičević je najavio neke promjene u timu. Ipak, iako se očekivalo da Danijel Mojsov plati ceh greškama koje su omogućile crno-bijelima da odnesu bodove iz Novog Sada, to se neće dogoditi.

Vukičević i dalje vjeruje u makedonskog reprezentativca. Zadnju liniju tima činiće Mojsov i Danijel Karan.

Ova odluka trenera se neće dopasti pojedinim navijačima Vojvodine, ali je Vukičević dao obrazloženje:

"Imamo određenih kadrovskih problema. Trajković, koji je po mom mišljenju trenutno najbolji odbrambeni igrač u ligi, ne može da nastupi zbog žutih kartona, Ađuru je zbog bolova u mišiću trenirao smanjenim intenzitetom dok Ljubinković još nije potpuno fizički spreman za prvenstvene duele. Kada govorimo o najosjetljivijoj temi, a to su pozicije štopera, moram da istaknem da imam potpuno povjerenje u Dejana Karana. On je igrač koji je duboko svjestan obaveze nošenja dresa Vojvodine tako da će u nedjelju biti starter", rekao je Vukičević.

Vojvodina je ovog ljeta dovela mlađanog fudbalera iz Gane Abrahama Frimponga. Međutim, on je još "zelen".

"Frimpong posjeduje veliki talenat, ali u 'nogama' nema nijedan prvenstveni duel i nećemo ulaziti u rizik da ga stavljamo u tim na ovako važnoj utakmici. Ukoliko bih Medojevića ponovo prekomandovao u posljednju liniju odbrane, bojim se da bi više izgubili na sredini terena nego dobili u defanzivi. Ovim naravno ne umanjujem sposobnosti našeg kapitena da odgovori zadacima na štoperskoj poziciji ali siguran sam da će za tim biti korisniji u 'manevru'", rekao je Vukičević.

Riječ, dve o Mojsovu...

"Odmah da razjasnimo, nisam trener koji će igrača koji je bio u idealnom timu prvenstva, aktuelnog reprezentativca Makedonije odstraniti iz ekipe zbog evidentnih grešaka koje su u krajnjem slučaju rezultirale našim porazom protiv Partizana. Siguran sam, a za takvu odluku imam nepodijeljenu podršku svih u klubu, da će Mojsov ponovo biti onaj pravi. Greške su sastavni dio fudbalske igre i da nije njih ne bi bilo ni golova. To znači da će u nedjelju na Banjici Mojsov u paru sa Karanom biti posljednji bedem pred golom Supića", rekao je Vukičević.

On je pohvalio ekipu Rada i njenog trenera Vignjevića i zaključio da Vojvodini uopšte neće biti lako u nedjelju na Banjici.

"Ekipa Rada je skup mladih i talentovanih igrača kao što su Luka Milivojević, Nemanja Andrić, Branislav Jovanović, Nemanja Kojić kao i nešto iskusniji Slavko Perović. Činjenice da su dobili trenera koji se svojim radom već dokazao, te da su na svom terenu dva puta neplanirano izgubili bodove od Jagodine i Slobode ukazuju na izuzetno težak ispit kloji nas čeka na Banjici", rekao je trener Vojvodine.

To što Vojvodina nije pobijedila na Banjici 14 godina Vukičevića ne brine.

"Statistika kaže da je Rad mnogo uspješniji od Vojvodine na svom terenu. Slažem se, ali ja sam trener čija filozofija statistiku prepušta statističarima. Za mene postoji samo naredna utakmica i ništa više. Želimo pozitivan rezultat u Beogradu, a za to će nam trebati puno znoja, truda i znanja", poručio je Vukičević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC