• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Borac na ispitu u Zenici

Nakon serije loših rezultata Borac će pokušati da sa novim trenerom Velimirom Stojnićem dobrim rezultatom protiv Čelika vrati pozitivnu atmosferu.

 BiH: Borac na ispitu u Zenici Izvor: MONDO

Poslije pauze zbog utakmica reprezentacija ovog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH utakmicama 10. kola. Ljubitelje fudbala očekuje nekoliko zanimljivih duela, a jedan od najiteresantnijih igra se u subotu u Zenici gdje će Čelik dočekati posrnulog šampiona.

Uprava banjalučkog Borca poslije serije loših rezultata smijenila je trenera Zvezdana Cvetkovića i to je prošlo vrlo burno, a na njegovo mjesto doveden je, ili bolje rečeno, vratio se Velimir Stojnić.

Novi stari trener Borca iskoristio je pauzu u prvenstvu da se upozna sa ekipom i da pokuša da podigne ekipu na psihičkom nivou poslije loših rezultata i brojnih loših stvari koje su se događale u klubu.

“U ovih desetak treninga smo pokušali ekipu da vratimo, da podignemo formu igrača koji su bili u drugom planu i napravimo konkurenciju. Dobro nam je došla i kup utakmica sa Famosom. Mislim da smo dobili aasnu sliku o onom šta je beilo u ekipi, koji su uzroci pada kod pojedinaca, njihovi dijagrami, forma, kratke pripreme, razigravanje za Ligu šampiona, psihološki i idividualni moment. U ovih 10-ak dana sve to smo pokušali da riješimo”, rekao je Stojnić.

Trener Borca neće moći da računa na povrijeđenog Bučana i Stojnića kao i na suspendovane Krunića i Stefana Dujakovića.

“Došli su crveni kartoni, došle su povrede i to je ono što se deševa svim klubovima. Te krizne momente imali su svi klubovi. Na treningu pred polazak u Zenicu ćemo još neke stvari ispitati postaviti i odrediti 18 igrača koji će nastupiti u Zenici, rekao je Stojnić.

On je nahvalio ekipu Čelika ali istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da napravi dobar rezultat.

“Protivnik je poznat. Uspjeli su prebroditi krizni period koji su imali i u posljednjih 5-6 utakmica računajući kup i prvenstvo oni su neporaženi. Radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi kompaktnoj, agresivnoj koja na svom terenu uz ambijent i publiku i sigurno da će pokušati da naprave pritisak na naše igrače i dođu do pobjede. Njima je neophodna pobjeda, ali i nama da bismo vratili amtmosferu. Mislim da smo uspjeli da neke stvari posložimo i igrači će dati svoj maksimum. Nravno da priželjkujemo pozitivan rezultat, neriješeno ili pobjedu ali i ako se izgub utakmica ne bih da se svede dijagnoza na samo tu jednu utakmicu jer ako želimo nešto da uradimo onda moramo gledati malo duži period”, istakao je Stojnić i najavio promjene u ekipi.

“Samo odsustvo nekih igrača zahtjeva određene promjene. Sigurno će biti promjena i u filozofiji razmišljanja igrača i u načinu igre”, rekao je Stojnić.

Prvotimac Borca Srđan Grahovac smatra da Borac može do rezultata čvrstom igrom i ističe pozitivnu atmosferu u ekipi.

“Bio sam ovdje i pred poraz u Gradačcu, tada nismo uspjeli da ispunimo obećanja da ćemo doći sa 3 boda. Nisam bio sa ekipom zbog reprezentativnih obaveza ali ono što sam vidio u svlačionici kada sam se vratio to je sigurno jedna veselija slika, vedrija lica. U Zenici nas očekuje teško gostovanje, jako težak teren, ali možda to nama i bude više odgovaralo jer je Čelik na svom terenu jedna agresivna i brza ekipa. Odgovorićemo čvrstom i agresivnom igrom, na njihovu čvrstinu mi moramo odgovoriti sa takođe čvrstom i konkretnijom igrom, rekao je Grahovac.

Ekipa Sarajeva u subotu će dočekati Travnik na Koševu a ovaj meč igra se sa početkom u 15 časova.

"Protiv Travničana idemo na pobjedu. Šta se drugo može očekivati od nas? Želimo ostati na vrhu. Vjerujem da će tako i biti“, rekao je trener bordo tima Jirži Plišek koji neće moći da računa na suspendovene Sedina Torlaka, Kenana Handžića, ali i Adina Džafića koji je imao saobraćajnu nesreću.

Parovi 10. kola

Subota:
Sloboda – Zvijezda (15,00)
Sarajevo – Travnik
Kozara – Rudar
Leotar – Široki Brijeg
Čelik – Borac (18,00)

Nedjelja:
GOŠK – Željezničar
Velež – Olimpic
Slavija – Travnik

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC