• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gulit: Ja selektor Srbije? Što da ne...

Legendarni holandski fudbaler izjavio je da je neprijatno iznenađen što se reprezentacija Srbije nije plasirala ni u baraž za EURO 2012.

 Gulit: Ja selektor Srbije? Što da ne... Izvor: MONDO

Rud Gulit je tokom boravka u Beogradu u ulozi ambasadora UEFA u akciji "Donesi trofej Lige šampiona" rekao kako je od selekcije koja je u kvalifikacijama za prethodni Mundijal iza sebe ostavila jednu Francusku očekivao mnogo više.

"Iskreno, razočarala me je Srbija, uostalom kao i sve vas. Srbi su oduvijek imali talentovane igrače, prije svega tehnički dobro obučene. Vaši momci igraju u najvećim evropskim klubovima i umjesto da i reprezentacija bude na tom nivou desio se ovaj neuspjeh. Ne znam razloge zašto je to tako, ali mislim da je problem u tome što nemate tim", rekao je Gulit.

Gulit je spremno dočekao pitanje da li sebe vidi u ulozi selektora Srbije.

"Zašto da ne? Ali, niko me nije zvao".

Sada u evropskom fudbalu važe potpuno druga pravila, sve se uglavnom okreće oko novca i Gulit kaže da će klubovima iz drugih dijelova Evrope teško uspjeti da ugroze najbogatije.

"Pogledajte samo primjer Španije, pa tamo Barselona i Real beže i po 20 bodova trećeplasiranom, to dovoljno govori. Inače, ono što igra Barselona je nevjerovatno, kao da je u pitanju 'plejstejšn' i teško da će neko moći da ih ugrozi, bar ne uskoro. Najbliži tome je Real, pa Mančester junajted, a ja bih volio i da to može Čelsi, klub za koji mogu da kažem da je moj", konstatovao je Gulit.

Fudbaler, koji je dva puta osvojio Ligu šampiona sa Milanom, kao jednu od dve najvažnije utakmice u svojoj karijeri izdvojio je finale sa Steauom.

"Pobijedili smo 4:0, a ja sam dao dva gola. Takođe, nikad neću zaboraviti kada sam sa Holandijom postao šampion Evrope u Njemačkoj 1998. godine. Nadam se da će moji sunarodnici uspjeti da to ponove u Poljskoj i Ukrajini".

Slavni Holanđanin iskoristio je priliku i da se prisjeti svog prvog dolaska u Beograd 1988. godine i čuvene utakmice između Crvene zvezde i Milana kada je magla sačuvala italijanski klub.

"Uvijek se rado vraćam u Beograd, naravno da se sjećam svega što se dešavalo na tom meču. Bio sam povrijeđen i gledao sam utakmicu sa klupe, međutim, spustila se magla i nisam vidio kada je Zvezda postigla gol. Došlo je do prekida i sutradan je trener Arigo Saki tražio da specijalno zbog mene iz Milana stigne fizioterapeut da bi me osbosobio za meč. Nikad neću zaboraviti kako sam trčkarao po hotelu i pripremao se".

Gulit je istakao kako posebno pamti "neprijateljsku" atmosferu na stadionu Crvene zvezde.

"Navijači su bili veoma bučni, kao da su htjeli da nas uplaše. Igralo se veoma rano i po svemu bila je to čudna utakmica. Dali smo dva gola, ali drugi sudija nije priznao, pa se onda povrijedio Donadoni i ja sam ušao na teren. Imali smo i sreće prilikom penala, ali to je fudbal. Sjećam se da smo bili veoma srećni poslije pobjede jer smo eliminisali tim koji je imao velike majstore Savićevića, Stojkovića i Prosinečkog", zaključio je Gulit.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC