• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode Pižon, neka se pripremi...

Prvi rezultat poslije neuspjeha reprezentacije u kvalifikacijama za EP: sporazumni raskid ugovora sa dosadašnjim selektorom.

 Ode Pižon, neka se pripremi... Izvor: MONDO

Iako je imao ugovor do kraja ove godine, Vladimir Petrović-Pižon od danas više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

FSS je saopštio da je na današnjem sastanku čelnika Saveza i dosadašnjeg selektora "postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora".

Prema saopštenju FSS, sastanak je protekao u "izuzetno prijateljskoj atmosferi, punoj poslovnog razumevanja" i da su se i predsjednik FSS Tomislav Karadžić i Pižon saglasili da dalja saradnja nije moguća zbog neispunjenih takmičarskih ciljeva.

Ovo bi trebalo protumačiti kao stav Saveza da se "slučaj Radomir Antić" neće ponoviti, tj. da Petrović neće tužiti Savez kao što je to učinio njegov perthodnik.

"Imao sam čast i zadovoljstvo da u prethodnom da na najbolji mogući način sarađujem sa čelnicima FSS i da sa klupe predvodim najjaču nacionalnu selekciju. Na nesreću svih nas, izostao je rezultat, nismo se plasirali na EP. Kao odgovorni ljudi, svjesni svih zadataka u poslu kojim se bavimo, razmotrili smo novonastalu situaciju i dogovorili se da je sporazumni raskid ugovora najbolje rešenje", rekao je Petrović poslije sastanka i svima u FSS i reprezentaciji poželio sreću u narednom periodu.

Samo dan ranije, Karadžić je u izjavama medijima pozitivno govorio o Petroviću i istakao da je selektor imao samo jednu grešku, a to je da nije na vrijeme riješio problem golmana nacionalnog tima.

Pižon je došao na mjesto selektora nacionalnog tima u nezgodnom i "vrućem" trenutku, poslije razlaza Saveza i Antića. Debitovao je porazom od Estonije u kvalifikacijama za EP (1:3) u mučnoj atmofseri na stadionu Partizana.

Bez dileme je prihvatio poziv FSS da bude selektor, iako je u to vrijeme vodio rumunski Temišvar, rekavši da je san svakog trenera da vodi nacionalni tim svoje zemlje.

Ipak, poslije neuspjeha u kvalifikacijama za EP rekao je da možda nikada ne bi prihvatio poziv da je znao kakva atmosfera vlada oko nacionalnog tima, izrazivši razočarenje u to što navijači nisu potpuno stali iza nacionalnog tima.

Ko će voditi nacionalni tim poslije Petrovića za sada nije poznato, a u medijima je počela licitacija. Od Milovana Rajevca, preko Siniše Mihajlovića, Ljubiše Tumbakovića, Vladimira Vermezovića...Pojedini čelnici FSS, poput potpredsjednika Dragoljuba Vukadinovića javno se izjasnio za to da ponovo stranac bude selektor (poslije neuspješnog Havijera Klementea). Pominje se i ime Lotara Mateusa, koji nije usieo da se plasira na EP sa reprezentacijom Bugarske...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC