• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Vrijeme je da neki igrači odu

Predsjednik FSS u izjavi za SOS kanal rekao da je vrijeme da se napravi rez i podmladi reprezentacija.

 Karadžić: Vrijeme je da neki igrači odu Izvor: MONDO

Vrijeme je da se suočimo sa istinom, da se sprovedu korjenite promjene u srpskom fudbalu. To je ono što svako, pa i laik može da zaključi. Međutim, problem je šta mijenjati...

Fudbalski savez Srbije počeo je od selektora Vladimira Petrovića, sa kojim je u petak sporazumno raskinuo ugovor.

Prvi čovjek srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić ne bježi od odgovornosti zbog neuspjeha u kvalifikacijama, ali je naglasio da on nije taj koji je sastavljao reprezentaciju i koji je igrao.

"Ljudi su sa pravom nezadovoljni i traže moju ostavku. Ali, ja ne igram fudbal, ne sastavljam ekipu. Nisam primjetio da je neki predsjednik saveza poslije ovih kvalifikacija podnio ostavku jer se njegova reprezenatcija nije plasirala na Euro. To je pitanje struke, ja tu ne mogu mnogo da oduzmem ili dodam", rekao je za SOS kanal predsednik FSS.

Karadžić smatra da je vrijeme i da se neki igrači oproste od nacionalnog tima jer više ne daju dovoljno na terenu.

"Pojedinim igračima se treba zahvaliti. Oni jesu veličine, dali su mnogo za reprezentaciju i srpski fudbal, ali više ne daju dovoljno. Mene je jedan bivši igrač Hajduka poslije utakmice u Mariboru pitao da li je moguće da neki fudbaleri ovako bitnu utakmicu odigraju bez htenja. Naravno, mislim da su se oni trudili, a da je prije svega problem što ne igraju za svoje klubove", dodao je prvi čovjek naše kuće fudbala.

On predlaže sljedeće:

"Vrijeme je da napravimo rez, kao što su to Italijani uradili poslije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Dakle, da se oslonimo na mlađe igrače. Moramo da pokušamo da od armije talentovanih fudbalera napravimo reprezentaciju".

Bivši selektor Petrović imao je misiju da Srbiju dovede do Poljske i Ukrajine, ali taj zadatak nije ispunio. Zbog svega što se dešavalo oko reprezentacije nije mu ni bilo lako, ali je i sam pravio mnogo grešaka. Olako se oprostio od Vladimira Stojkovića, do kraja nije popustio oko pozivanja naturalizovanih Srba u reprezenatciju...

"Zamjerili su nam na rješenju da Pižon preuzme nacionalni tim. U tom trenutku procijenili smo da je Petrović-Pižon najbolje rješenje, a nismo ni imali mnogo vremena (kvalifikacije su bile u toku). Sada će široka sportska javnost moći da učestvuje u izboru novog selektora, ne treba žuriti. Saslušaćemo sve prijedloge i donijeti rješenje", dodao je Karadžić i zaključio:

"Najteži posao novog rukovodstva biće upravo izbor selektora, ali čini mi se da mi trenera nemamo. Imamo perspektivne Sinišu Mihajlovića i Dragana Stojkovića. Konkurs je otvoren..."

"Orlove" će na prijateljskoj utakmici u Meksiku voditi dosadašnji Pižonovi pomoćnici - Srđan Vasiljević Radovan Ćurčić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC