• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadu: Volio bih da ostanem u Zvezdi...dugo

"Kad sam dao gol u Kuli, tražio sam tv kameru da pošaljem poruku ocu. Ali, nisam je našao", rekao Kadu. "Živim kao pravi Srbin".

 Kadu: Volio bih da ostanem u Zvezdi...dugo Izvor: MONDO

Bio je dugo osporavan, mnogi navijači Crvene zvezde željeli su da mu vide leđa...Međutim, Robert Prosinečki mu je "pronašao žicu", vjerovao u njega i u novoj fudbalskoj sezoni u Srbiji Brazilac Mendeš Kadu postao je jedan od najboljih igrača u crveno-bijelom dresu.

Dobre igre Kadua ponovo su mu podigle cijenu na fudbalskom tržištu i u sportskoj štampi se sve više piše o tome da će Brazilac možda već ove zime otići u neki drugi inostrani klub, finansijski potentan (pominju se Kina, Turska).

Međutim, u odgovorima na pitanja navijača Zvezde, u intervjuu posredstvom klupskog sajta, Kadu je rekao da mu je plan da ostane u Zvezdi na duže staze.

"Želim da ostanem što duže jer mi je ovde lijepo. Svaki igrač želi da igra Ligu šampiona. Ako osvojimo titulu, biće mi mnogo drago da ostanem", rekao je Kadu u odgovoru na pitanje da li bi volio da ostane u Crvenoj zvezdi, da sa njom osvoji titulu i potom igra u Ligi šampiona.

Da se trenutno dobro kotira kod navijača Crvene zvezde, odnosno da ga smatraju jednim od nosilaca igara tima, potvrdilo je i nekoliko pitanja tipa: "Kako to da si odjednom došao u tako dobru formu, a ranije...?".

"Nema puno razmišljanja. Svaki dan radim, dajem svoj maksimum na treninzima, i sada se sav trud vraća. Ja svakog dana treniram sam, da bih što pre ojačao, bio bolji, brži, jači u duelu... Ali, to nije sve, mora postojati i samopouzdanje, vjera u sebe. Otkad sam došao u Zvezdu, sanjam ovaj trenutak, da kada izlazim sa terena dobijem aplauz od navijača... To nije došlo samo, to dolazi kroz rad, i svako ko želi da uspije mora da bude spreman na veliki trud", rekao je Kadu.

Zahvalan je Robertu Prosinečkom što je imao vjeru u njega.

"On je stalno pričao da sam ja dobar igrač, da ja treba da vjerujem u to, i prije svake utakmice je dolazio kod mene i govorio: 'Hajde, igraj mali, igraj svoju igru, pokaži šta umiješ'. Ja sam na to navikao, ulio mi je samopouzdanje i sada igram dobro", rekao je Kadu.

Period adaptacije je iza njega (prije Zvezde bio je u crnogorskoj Zeti), ali kaže da se sada na sve navikao i da "živi kao pravi Srbin".

"Bilo je mnogo teško kada sam došao ovdje, nisam znao da pričam srpski, hrana je bila drugačija, vrijeme pogotovo... Ali, sada je super. Sada živim kao pravi Srbin, već sam se navikao, i ne razmišljam o tome gdje ću živjeti kasnije", rekao je Kadu, koji je predao papire za srpski pasoš i za otprilike mjesec dana trebalo bi i zvanično da postane Srbin.

U intervjuu je odgovarao na mnoga fudbalska i nefudbalska pitanja, pa je tako rekao da najviše voli da izlazi u Tržni centar "Ušće", da u Beogradu nije okusio pravu brazilsku kafu ("mada u TC Ušće imaju dobre kafe")...

"Iz Brazila bih prenio toplo vrijeme, a u Brazil bih prenio kafiće! Mnogo mi se sviđa što na svakom koraku možeš sjesti, popiti kafu, pričati...", odgovorio je Kadu na pitanje koju bi "rokadu" napravio na relaciji Brazil - Srbija da može.

Zanimljiv odgovor dao je i na pitanje šta je prvo pomislio kada je dao efektan gol u Kuli, kojim je Crvena zvezda savladala Hajduk.

"Prije utakmice zvao me je tata, i pitao da li ima utakmica na televiziji, i rekao mi je da ga pozdravim ako dam gol. Ja sam pokušao da pronađem najprije kameru da bih ga pozdravio, ali nisam uspio", rekao je Brazilac.

Upitan koji je fudbaler, po njegovoj ocjeni, bio najbolji svih vremena, odgovorio je: Ronaldo da Lima.

U Brazilu inače navija za Sao Paulo. A ako bi morao da bira između Real Madrida ili Barselone, opredijelio bi se za "kraljevski klub".

Omiljeno srpsko jelo mu je pita sa višnjama.

Kadu je rekao i da je ranije najviše novca trošio na kompjutere, koje je često mijenjao. "Sada ne, već šaljem novac u Brazil, svojoj porodici".

O ljepoti srpskih djevojaka nije želio da priča, jer je oženjen.

I ovaj Brazilac je u nevjerici kada počne da se priča o fudbalskoj reprezentaciji Srbije, koja je ponovo razočarala:

"Srbija ima dobre igrače, ali ne znam šta je problem, ne znam zašto se nisu plasirali na prvenstvo. I Brazil je u sličnoj situaciji, ali mislim da je problem Brazila u selektoru. Što se Srbije tiče, zaista ne znam".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC