• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković debitovao porazom na klupi Spartaka! Ruski mediji opleli po Dekiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spartak iz Moskve izgubio je u prvoj utakmici pod vođstvom Dejana Stankovića, a novinari su oštro kritikovali lošu igru tima srpskog stručnjaka.

 dejan stankovic izgubio na debiju ruski mediji kritikuju spartak moskva Izvor: Alexander Nesterov / Sputnik / Profimedia

Mandat Dejana Stankovića u Rusiji počeo je porazom njegovog Spartaka na gostovanju Orenburgu - 2:0. Moskovljani su primili golove u 62. minutu, udarcem Argentinca Matijasa Pereza i u 67. pogotkom mladog Turčina Emirčana Gurluka, koji je i asistirao za prvi gol. U analizi utakmice, novinar ruskog sajta "Sport Ekspres" Leonid Volotko nazvao je Stankovićev debi "katastrofom".

"Imenovanje Dejana Stankovića na klupi crveno-bijelih pokazalo se veoma pretencioznim - klupski mediji podsjetili su na njegove uspjehe u Ligi šampiona, a sportski direktor Tomaš Amaral rekao je da će Stankovićev uspjeh biti i Spartakov uspjeh, a da će neuspjeh biti njegov", piše u tekstu.

Ruski novinar je primijetio da je Dejan Stanković već u 2. minutu utakmice stajao kraj terena kao da gleda svoju Sampdoriju (koja je ispala iz lige). Primijetio je da je Stanković tako djelovao kada je Argentinac Orenburga Brajan Mansilja izašao u šansu 'jedan na jedan' sa golmanom Spartaka.

"Niko nije zahtijevao instant magiju od Dejana, ali još nije veoma jasno kako će Spartak da se popravi", odmah oštro kritikuju Stankovića na poznatom ruskom portalu u nosećem članku. Uz ocjenu da će se u jednom trenutku pojaviti rezultati, autor primjećuje Stankovićev pokušaj da ekipa izgleda lijepo, da igra u 'dijamant' formaciji i da pokušava da uprosti svoju igru. Ipak, jasno ukazuje i na činjenicu da je Orenburg imao 18 šuteva naspram Spartakovih sedam.

Takođe, dovodi se u pitanje i transfer-politika Spartaka iz Moskve, počev od analize blijedog učinka Manfreda Ugaldea (jedan gol u 17 utakmica), napadača koji je stigao prošle zime iz Tventea. "Ugalde je plaćen 13 miliona evra, a ne može da se istakne u ruskoj Premijer ligi i sada uopšte ne ulazi u startni tim".

Kritikuju se i nastupi krilnog napadača iz Kongoa, Tea Bongonde (28), koji je došao prošlog ljeta iz Kadiza za 7,5 miliona evra, kao i Paragvajca Hesusa Medine (27), koji je prije godinu dana stigao iz moskovskog CSKA za šest miliona evra. Uz njih, novinari se pitaju i zašto još nije spreman Vilijan Žoze (32), centarfor koji je prije 20 dana došao iz Betisa?

"Bongonda i Medina za 13,5 miliona djeluju bespomoćno na bokovima, a Vilijan Žoze, kako kažu, umjesto debija u Rusiji skida kilograme", piše Leonid Volotko.

Pred Stankovićem je očigledno veliki posao u Moskvi i mnogo problema sa kojima odmah mora da se suoči. Njegov tim će sljedeću utakmicu igrati u nedjelju, 28. jula, protiv Himkija u gostima.

BONUS VIDEO: Dejan Stanković na utakmici Zvezdinih košarkaša

Pogledajte

00:33
Dejan Stanković u Pioniru na utakmici Crvena zvezda Cedevita Olimpija
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC