• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted se provukao, moćna "klupa" Sitija

Bez pobjednika na "Enfildu" - 1:1. Džerard se vratio golom, Ernandez Mančesterov spasitelj.

 Junajted se provukao, moćna "klupa" Sitija Izvor: MONDO

Veliki derbi Premijer lige između Liverpula i Mančester junajteda, kojim je otvoreno osmo kolo, završen je bez pobjednika - 1:1 (0:0).

Bliži trijumfu bili su "crveni".

Domaćin je pored vođstva imao i nekoliko sjajnih prilika da u finišu utakmice stigne do četvrte uzastopne pobjede na "Enfildu" protiv "đavola", ali je nevjerovatno šta su sve fudbaleri Liverpula promašili.

Junajted je ostao neporažen, ali ovaj put uz dosta sreće i prije svega zahvaljujući Ćićaritu, koji je uspio da iskoristi jednu neopreznost protivničke odbrane i da obezbijedi vrijedan bod.

Na teren se poslije višemjesečne pauze vratio Stiven Džerard.

Posljednju utakmicu za Liverpul Stivi Dži je odigrao prije sedam mjeseci i to upravo protiv Mančestera. "Crveni" su pobijedili, ali je Liverpul zbog povrede ostao bez kapitena na duže vrijeme.

Ljubimac Liverpulovih navijača vratio se na najbolji način - golom protiv Junajteda.

Domaćin je poveo u 68. minutu, a golu je prethodio odličan prodor Čarlija Adama. Bivšeg igrača Blekpula prekršajem je na ivici kaznenog prostora zaustavio Rio Ferdinand. Defanzivac Mančestera dobro je prošao u toj situaciji jer je vrlo lako mogao da dobije drugi žuti karton.

Ako se Ferdinand provukao, Mančester nije. Džerard je izveo "slobodnjak", gađao je kroz živi zid, a veliku pomoć imao je od Rajana Gigsa, koji se pomjerio taman toliko da lopta prođe pored njega i završi iza leđa Davida De Hee.

Havijer Ernandez je u igru ušao u 76. minutu, a pet minuta kasnije njegovo ime je ponovo bilo ispisano na semaforu, uz promjenu rezultata - 1:1. Poslije kornera koji je izveo Nani, Velbek je skrenuo loptu na drugu stativu, a tamo je na nju naletio Meksikanac i zakucao je u mrežu.

Imao je Liverpul odličnu priliku da već u narednom napadu ponovo povede, ali je De Hea na volšeban način odbranio šut Dirka Kajta. Sreća je bila na strani "đavola" i u posljednjih nekoliko minuta.

Liverpul i Mančester, koji zajedno imaju 37 titula prvaka Engleske, odigrali su 182 prvenstvene utakmice. Uspješniji su "crveni đavoli" sa 71 pobjedom, "crveni" imaju 60, a 51 duel završen je bez pobjednika.

Aleks Ferguson za meč na "Enfildu" nije računao na Nemanju Vidića.

Mančester siti iskoristio je priliku da pobjedom nad Aston Vilom (4:1) izbije na čelo tabele, čime je profitirao na lakšem rasporedu u dosadašnjem toku sezone.

Roberto Manćini ostavio je na klupi Silvu, Džeka, Nasrija i Kolarova, umorne od obaveza u reprezentacijama svojih zemalja, Aguero zbog povrede nije bio u konkurenciji, dok je Tevez suspendovan. I sve to nije bilo dovoljna olakšica gostima iz Birmingema!

Goleadu je otvorio Mario Baloteli, da bi u nastavku zablistao Adam Džonson, strijelac drugog pogotka i kreator preostala dva.

Radosav Petrović odigrao je svih 90 minuta na gostovanju Blekburna ekipi Kvins Park Rendžersa - 1:1. Remi u Londonu uz pobjedu Boltona nad Viganom spustio je Blekburn na samo dno tabele.

REZULTATI 8. KOLA:

Liverpul - Mančester Junajted 1:1 (0:0)
/Džerard 68 - Ernandez 81/

Mančester siti - Aston Vila 4:1 (1:0)
/Baloteli 28, Džonson 47, Kompani 52, Milner 71 - Vornok 65/

Norič - Svonsi 3:1 (2:1)
/Pilkington 1, 63, Martin 10 - Grejem 12/

Kvins Park Rendžers - Blekburn 1:1 (1:1)
/Helguson 16 - Samba 24/

Stouk - Fulam 2:0 (0:0)
/Volters 80, Delap 87/

Vigan - Bolton 1:3 (1:2)
/Diame 40 - Koldvel 4ag, N'Gog 45+3, Igls 90+2/

Čelsi - Everton 3:1 (2:0)

/Staridž 31, Teri 45, Ramireš 62-Velios 81/

nedelja

Vest Bromvič Albion - Vulvs (13.00)
Arsenal - Sanderlend (14.30)
Njukasl - Totenhem (17.00)

TABELA: Mančester s. 22, Mančester j. 20, Čelsi  19, Njukasl (-1) 15, Liverpul 14, Totenhem (-2) 12, Stouk 12, Aston Vila 11, Norič 11, KPR 9, Svonsi 8, Fulam 7, Everton (-2) 7, Vulvs (-1) 7, Arsenal (-1) 7, Sanderlend (-1) 6, Bolton 6, VBA (-1) 5, Vigan 5, Blekburn 5 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC