• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda zasijala

Crveno-bijeli deklasirali Metalac - 5:0. Minimalne pobjede OFK Beograda, Jagodine i BSK-a. Pazarci i Čačani bez golova.

 JSL: Zvezda zasijala Izvor: MONDO

Crvena zvezda protutnjala je Lučanima. Deklasirala je Metalac, ostvarivši najubjedljiviju pobjedu u sezoni - 5:0 (1:0).

Otpor "fenjeraša" slomio je Kadu sa dva pogotka, a u finišu su se u strijelce upisali i Andrija Kaluđerović, Kristijan Borha i Marko Vešović.

Tako se Zvezda rehabilitovala poslije kiksa u prošlom kolu, kod kuće sa kragujevačkim Radničkim (1:1), a poslije dvonedeljne prvenstvene pauze potvrdila da joj prijaju gostovanja na zapadu Srbije, gdje je prethodno bila sigurna i protiv Borca (3:0).

Doduše, nisu crveno-bijeli blistali u prvom poluvremenu. Ipak, kombinacija Brazilaca Evandra i Kadua bila im je dovoljna da na odmor odu sa prednošću i da drugo poluvreme dočekaju mirnije.

Brazilska "veza" proradila je u 14. minutu. Evandro je dao "povratnu", a Kadu precizno tukao sa 17-18 metara.

Domaćin je mogao do izjednačenja, poslije centaršuta Simovića lopta je zakačila Nikolu Mikića i pogodila prečku, a nedugo zatim jedan od najagilnijih u ekipi Neška Milovanovića - Darko Isidorović, šutirao je sa peterca, ali je siguran bio golman Zvezde, Aleksandar Kirovski, koji je priliku dobio mjesto povrijeđenog Bobana Bajkovića.

Međutim, kada je na gotovo istovjetan način Kadu, opet na asistenciju Evandra, doveo goste u vođstvo od 2:0 u 64. minutu, postalo je jasno da će bodovi za Beograd.

Kaluđerović je poslije kornera Kadua u 78. minutu povisio na 3:0, prekinuvši dugi golgeterski post, a samo minut kasnije Borha je lako izašao na kraj sa domaćom odbranom - 3:0. Konačan rezultat postavio je "rezervista" Vešović u posljednjim trenucima, koji je iskoristio grešku domaćeg defanzivca i lako matirao Partizanovog golmana na privremenom radu u Gornjem Milanovcu, Živka Živkovića.

Trener Zvezde Robert Prosinečki je napravio nekoliko izmjena u sastavu u odnosu na prethodne mečeve. Osim prinudne pred golom, Mikić je igrao umjesto Nikole Petkovića, Kaluđerović umjesto Bruna Mezenge, a Milan Vilotić je dobio šansu u odbrani prije Lija Adija.

Utakmicu u Lučanima sa tribina je pratilo oko 3.000 gledalaca.

CRVENA ZVEZDA: Kirovski - Mikić (od 68. Petković), Ćosić, Vilotić, Reljić - Evandro, Dimitrijević (od 60. Kovačević), Kadu - Lazović, Kaluđerović, Borha.

Zanimljivo, Zvezda je ostvarila četvrtu pobjedu nad Metalcem u njihovih pet duela. Jedini put ekipa iz Gornjeg Milanovca je trijumfovala u martu 2010. kada su crveno-bijeli bili lideri, a potom je trener Vladimir Petrović Pižon smijenjen.



Radnički iz Kragujevca je sada jedini neporaženi superligaš, jer su Užičani doživeli neuspjeh, i to kao domaćini. Savladao ih BSK - 1:0.

Novo ime kluba (Sloboda Point, bez Sevojno) nije donijelo sreću izabranicima Ljubiše Stamenkovića Piskavca. Sloboda je prvi put u sezoni bila u situaciji da juri prednost rivala pošto je Milošević iskoristio odličnu šansu u 22. minutu.

Mogao je domaćin do izjednačenja nedugo zatim, jer je poslije prekršaja nad Kasalicom dosuđen penal, ali ga Prtenjak nije realizovao! Preciznije, Kovačević ga je odbranio. Borčanci su uspjeli da sačuvaju minimalnu prednost do kraja utakmice.

Istim rezultatom pobijedili su i Jagodina i OFK Beograd iako su obe ekipe mečeve završile sa desetoricom.

Jagodinci su se radovali na svom terenu prvi put još od marta. Ceh je platio Javor.

Tim Sime Krunića ostao je bez isključenog Vukašina Tomića u uvodu drugog poluvremena, ali je u nastavku ipak uknjižio tri boda, zahvaljujući Milošu Stojanoviću. On je u 69. minutu iskoristio asistenciju Arsenijevića, dobio duel sa gostujućim kapitenom Rendulićem i zatresao mrežu.

OFK Beograd je do uspjeha protiv Smederevaca došao trećim ovosezonskim golom Milana Purovića. Crnogorski napadač je ponovo bio siguran iz blizine i u 24. minutu doneo prednost "romantičarima".

Gosti su u finišu prvog poluvremena tražili da im se dosudi jedanaesterac... U 80. minutu crveni karton, odnosno drugi žuti, dobio je domaći igrač Amer Osmanagić, jer je utrčao na teren bez dozvole sudije pošto mu je prethodno ukazana pomoć. Ipak, Smederevci nisu mogli ni do boda...

Ako se izuzme posljednjeplasirani Metalac, najugroženiji superligaši su Novi Pazar i Borac. Upravo te dvije ekipe su se sastale, ali golova nije bilo.

PAROVI I REZULTATI 8. KOLA:

Metalac - Crvena zvezda 0:5 (0:1)
/Kadu 14, 64, Kaluđerović 78, Borha 79, Vešović 90/

Jagodina - Javor 1:0 (0:0)
/Stojanović 69/

OFK Beograd - Smederevo 1:0 (1:0)
/Purović 24/

Sloboda Point - BSK 0:1 (0:1)
/Milošević 22/

Novi Pazar - Borac 0:0

Partizan - Spartak Zlatibor voda 17,00

nedelja, 14,30

Rad - Vojvodina
Hajduk - Radnički 1923

TABELA: Crvena zvezda 19, Partizan /-1/ 18, Sloboda 15, Radnički /-1/ 13, Vojvodina /-1/ 12, Spartak /-1/ 12, Hajduk /-1/ 12, Jagodina 11, OFK Beograd 10, Rad /-1/ 9, Smederevo 9, BSK 9, Javor 7, Borac 6, Novi Pazar 5, Metalac 2.

(MONDO, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC