• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Vukić čuva vrh

Partizan pobijedio Spartak Zlatibor vodu 2:0 pogocima iskusnog veziste. Gosti tri puta pogodili prečku.

 JSL: Vukić čuva vrh Izvor: MONDO

Partizan je u 8. kolu Jelen Superlige ostvario sedmu pobjedu. Šampion je savladao Spartak Zlatibor vodu kao domaćin 2:0 (2:0) i zadržao dva boda prednosti na vrhu tabele u odnosu na "vječitog rivala".

Oba gola za crno-bijele postigao je Zvonimir Vukić, u 29. i 41. minutu. On je Subotičane "načeo" iz penala. Da Partizan na odmor ode sa ubjedljivim vođstvom ponovo se pobrinuo Vukić. Vladimir Volkov je centrirao sa lijevog krila, lopta je stigla do "druge" stative gde je iskusni vezista pravovremeno reagovao.

Spartak je pružio snažan otpor, stvorio i više šansi, njegovi igrači tri puta su pogodili prečku Stojkovićevog gola, ali mrežu mu nisu zatresli...

U sastavu trenera Aleksandra Stanojevića nije bilo Mohameda Kamare, kažnjenog zbog kašnjenja u Beograd tokom prvenstvene pauze, a mjesto uz lijevu aut liniju zauzeo je Volkov, koji je tokom drugog poluvremena povredio ruku, pa je morao da napusti igru. U špicu je ponovo bio mladi tandem Lazar Marković - Marko Šćepović.

Na tribinama stadiona u Humskoj okupilo se oko 3.000 gledalaca, koji nisu mnogo toga vidjeli u prvoj četvrtini utakmice, a onda je Nemanja Tomić najavio da će uzbuđenja ipak biti - udarcem sa 20-ak metara zagrijao je dlanove golmana Branimira Aleksića.

Nedugo zatim domaćin je poveo. Lazar Marković je ušao u kazneni prostor Goran Antonić ga je oborio i za sudiju Svetislava Marušića iz Kraljeva dileme nije bilo. Pokazao je na bijelu tačku. Loptu je, poslije kraće "diskusije" sa golmanom mlade reprezentacije Aleksićem, namjestio Vukić i pogodio za 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije Spartak Zlatibor voda je bio nadomak izjednačenja. Marko Mirić je prošao po desnom krilu i centrirao, za poziciju se u šesneastercu izborio kapiten Vladimir Torbica i tukao. Ipak, pogodio je prečku.

Za taj promašaj kazna za ekipu Zorana Njeguša stigla je malo prije odlaska na odmor. Egzekutor je ponovo bio Vukić. Ipak, gosti su i poslije toga, a prije isteka 45. minuta opet mogli do pogotka. Tada je centrirao Novaković centrirao, a glavom šutirao Nikola Milanković. I on je pogodio prečku.

Najbolju priliku Spartak je imao u 68. minutu. Nosković je ostavio loptu Miriću, koji je krenuo sam ka Stojkoviću, ali ga je sustigao Vukić i "remplovanjem" omeo da šutira preciznije.

Okvir Stojkovićevog gola opet je uzdrman u 76. minutu posle "dropke" Darka Puškarića sa 25 metara.



Tandem Mirić - Nosković još jednom je ugrozio Stojkovića, ali je ovaj drugi zamalo zakasnio da pošalje loptu u mrežu. Uslijedila je kontra na drugoj strani, Vukić je pokušao da "pogodi" u glavu Sašu Ilića, ali je centrirao previsoko...

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov (od 66. Stanković) - Smiljanić - Ilić, Vukić, Tomić (od 55. Babović) - Lazar Marković, Šćepović (od 77. Saša Marković).

SPARTAK: Aleksić, Simović, Milanković, Bratić, Torbica, Čović, Despotović (od 61. Nosković), Novaković (od 86. Đurđević), Antonić, Puškarić, Mirić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC