• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pali Inter i Napoli, Milan sa pola snage

Fudbaleri Intera poraženi na gostovanju Kataniji - 2:1 (0:1). Istim rezultatom Parma slavila na San Paolu, Milan dao Palermu "tri laka komada".

 Pali Inter i Napoli, Milan sa pola snage Izvor: MONDO

Kratko je bila "osvježena" ekipa našeg Dejana Stankovića dolaskom Klaudija Ranijeria na mjesto trenera. Poslije poraza od Napolija na svom terenu, zasluženo su izgubili od Katanije u gostima

Sjajan volej Argentinca Estebana Kambijasa na centaršut Majkona i rano vođstvo bilo je uglavnom sve što su Interisti učinili da spreče čak četvrti poraz ove sezone.

Sa druge strane, ekipa Vinćenca Montele nije klonula poslije ranog "minusa" i neiskorišćene šanse Kambijasovog zemljaka Dijega Milita.

Razgovarali su na poluvremenu, shvatili da mogu da igraju sa šampionom Evrope iz 2010. godine i furiozno počeli drugi dio meča.

Upravo je u prvih desetak minuta drugog poluvremena i postavljen konačan rezultat. Gonzalo Bergesio je u 47. minutu odlično istrčao kontranad, dodao loptu do Serđa Almirona, koji je sjajnim udarcem van šesnaesterca izjednačio rezultat.

Bergesio je odigrao ključnu ulogu i kod drugog gola domaće ekipe. Izbegao je ofsajd zamku, utrčao u kazneni prostor, a golman gostiju Luka Kastelaci zakasnio sa intervencijom i dodirnuo protivničkog igrača dovoljno da, poslije kraćeg vremena, odluči da padne i iznudi jedanaesterac. Siguran izvođan najstrože kazne bio je Frančesko Lodi.

Kraj meča donio je uzbudljivu završnicu u kojoj su obe ekipe mogle do novog gola. Domaći su u 82. minutu mogli da povedu sa 3:1 da je Andrea Katelani bio prisebniji u duelu "jedan na jedan" sa Kastelacijem. Gostima nije pošlo za nogom da iskoriste igrača više (Kastelani se povrijedio), uprkos pritisku na gol protivnika.

Koliko god Inter loše igrao, trebalo bi pomenuti i to da Ranijeri za meč sa Katanijom nije mogao da računa na Džona Obija i Andreu Ranokiju (suspendovani), kao ni na Veslija Snajdera, Dijega Forlana, Žulija Cezara, Koutinja, Kristijana Kivua, Andreu Polija i Emilijana Vivijana.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković počeo je meč, a zamijenio ga je Alvarez u 60. minutu.

Gradski rival Milan dobro je reagovao na dvonedeljnu pauzu, na koju je otišao porazom od Juventusa. Nekada neugodan gost na svakom stadionu, Palermo ovog puta na San Siru nije pokazao baš ništa - 3:0.

Sicilijanci su odolijevali do 40. minuta, kada ih je načeo dojučerašnji saigrač Antonio Noćerino, kojem nije bilo teško da sprovede u mrežu centaršut Zlatana Ibrahimovića.

Milan u drugom poluvremenu nije propustio priliku da brzo dotuče goste sa Sicilije. Precizan je prvo bio Robinjo, opet na majstorsko proigravanje Ibrahimovića, a zatim se u strijelce upisao i Antonio Kasano.

Iako je do kraja ostalo dovoljno vremena da se napuni mreža Palerma, "rosoneri" su počeli da oduzimaju gas, a jedino je Ibrahimović pokušavao da uradi nešto više. Bio je željan gola, ali je previše pokušavao solo akcijama...

Istovremeno je Napoli šokiran kod kuće i to pred veliki okršaj sa Bajernom u Ligi šampiona.

Na San Paolo stigla je Parma, prvo vođstvo "mljekadžija" uspio je da neutrališe Đuzepe Maskara, ali je tri boda gostima donio Frančesko Modesto na asistenciju omalenog Đovinka - 1:2.

Edinson Kavani odmah zatim je imao šansu da izjednači, međutim, njegov šut zaustavila je stativa!

REZULTATI 7. KOLA:

* Prvo, zbog štrajka odloženo kolo, zakazano je za 21. decembar

Katanija - Inter 2:1 (0:1)
/Almiron 47, Lodi 51 - Kambijaso 6/

Milan - Palermo 3:0 (1:0)
/Noćerino 40, Robinjo 55, Kasano 63/

Napoli - Parma 1:2 (0:0)
/Maskara 76 - Gobi 58, Modesto 82/

nedelja

Ćezena - Fiorentina (12.30)
Atalanta - Udineze (15.00)
Kaljari - Sijena (15.00)
Kijevo - Juventus (15.00)
Đenova - Leće (15.00)
Novara - Bolonja (15.00)
Lacio - Roma (20.45)

TABELA: Juventus 11, Udineze 11, Napoli (+1) 10, Kaljari 10, Palermo (+1) 10, Katanija (+1) 9, Parma (+1) 9, Roma 8, Lacio 8, Kjevo 8, Milan 8, Fiorentina 7, Đenova 7, Novara 5, Sijena 5, Atalanta 4, Inter (+1) 4, Leće 3, Ćezena 1, Bolonja 1 bod.

(MONDO, foto: Guliver/ Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC