• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Gosti se gostili

Željezničar je slavio u Gabeli u posljednjim trenucima, Zrinjski preokrenuo protiv Slavije (1:2), a Olimpik protutnjao Vrapčićima (1:3).

 PREMIJER BiH: Gosti se gostili Izvor: MONDO

Sarajevski Željezničar nastavio je seriju pobjeda. Četvrtu uzastopnu u prvenstvu ostvario je protiv GOŠK-a u Gabeli pogotkom u posljednjim trenucima nedjeljne utakmice 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Činilo se da će sudar u Gabeli proći prijateljski, kao što su i treneri oba tima Milomir Odović i Amar Osim veliki prijatelji. Međutim, Jadranko Bogičević je u sudijskoj nadoknadi najviše skočio poslije centaršuta Zajka Zebe i pogodio za nova tri boda ekipe sa Grbavice.

U prvom dijelu, bolji je bio domaćin, ali su mreže ostale netaknute, dok je u nastavku tim sa Grbavice dominirao i do pogotka najbolju šansu stvorio u 70. minutu. Ali ju je upropastio Muamer Svraka, koji je sa pet metara promašio prazan gol poslije povratne lopte Zebe.



"Sokolovi" su bili u štrajku zbog neisplaćenih obaveza kluba iz Istočnog Sarajeva, ali su nakon prvog poluvremena imali prednost poslije pogotka Dejana Raševića u 11. minutu.

Izabranici Slavena Muse nisu krili da žele tri boda, napadali su i ređali prilike, ali malo ko je vjerovao da će u tome uspjeti, posebno jer je domaćin vodio do sredine drugog poluvremena.

Ali, napadač "plemića" Lazar Marjanović je vjerovao u pobjedu i za samo pet minuta dva puta pogodio mrežu "sokolova" za potpuni preokret i ostajanje Slavije na dnu tabele.

Sarajevski "vukovi" upisali su siguran trijumf u gostima protiv Veleža (1:3). Nakon što je Haris Harba u 36. minutu donio vođstvo gostima, na početku drugog dijela poravnao je lijepim lob-udarcem Amir Zolj.

Ipak, poslije faula nad Admirom Raščićem dosuđen je penal za Olimpik, odgovornost je preuzeo Veldin Muharemović, koji je poslao golmana Adnana Bobića u jednu, a loptu u drugu stranu za novo vođstvo Sarajlija.

Tačku na ubjedljiv trijumf nad "rođenima" stavio je Raščić u 75. minutu, kada se našao oči u oči sa čuvarom mreže Veleža.



Rezultati 10. kola Premijer lige BiH.

Nedjelja:

GOŠK - Željezničar 0:1 (0:0)
/Bogičević 90/

Velež - Olimpik 1:3 (0:1)
/Zolj 53 - Harba 36, Muharemović 59 pen, Raščić 75/

Slavija - Zrinjski 1:2 (1:0)
/Rašević 11 - Marjanović 67, 72/

U subotu:


Sloboda - Zvijezda 0:0

Sarajevo - Travnik 1:0
/Obuća 69/

Kozara - Rudar 1:0
/Studen 37 pen/

Leotar - Široki Brijeg 0:0

Čelik - Borac 0:0

TABELA: Široki 23, Sarajevo 22, Željezničar 20, Zrinjski 18, Borac 17, Olimpik 14, Velež 14, Leotar 12, Čelik 12, Kozara 11, Travnik 11, Zvijezda 11, Rudar P. 11, GOŠK 10, Sloboda 10, Slavija 7.

(MONDO, foto: Fotoservis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC