• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Banjica i dalje neosvojiva za Vošu

Posljednja dva meča 8. kola Jelen Superlige Srbije završena bez pobjednika: Rad - Vojvodina 1:1 i Hajduk - Radnički 0:0.

 JSL: Banjica i dalje neosvojiva za Vošu Izvor: MONDO

Banjica je i dalje neosvojiva tvrđava za Vojvodinu, Kuljani su prekinuli crnu seriju, a Kragujevčani ostali jedini neporaženi superligaš. To je epilog posljednjih utakmica 8. kola Superlige Srbije, koje su završene bez pobjednika - Rad - Vojvodina 1:1 (1:0) i Hajduk - Radnički 0:0.

Novosađani nisu trijumfovali na Banjici od 1. novembra 1997. godine. Tako će ostati sigurno još desetak mjeseci, ako ne i više. A mogli su, da su realizovali šanse.

Rivali su u meč ušli spuštenih gardova, pa su već u uvodnim minutima na obje strane viđene šanse. Ipak, mreže su mirovale do 20. minuta kada je Nemanja Kojić doveo domaćina u vođstvo.

Predrag Ocokoljić je sa lijevog krila poslao loptu po zemlji u kazneni prostor gostiju, Nemanja Andrić nije stigao ni da je zakači, pa je ona, srećom po Rad došla do još jednog Nemanje - Kojića. On je prihvatio između dvojice protivničkih defanzivaca, okrenuo se i matirao imenjaka, Supića - 1:0.

Nedugo zatim, na drugoj strani Miroslav Stevanović je opalio volej sa 16 metara - u prečku gola doskorašnjeg saigrača Aleksandra Kesića.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena domaći igrači tražili su penal, jer je lopta u ruku pogodila Dejana Karana. Sudija se nije oglasio...

Čim su se akteri meča vratili iz svlačionice postalo je jasno da su Novosađani odlučni da se što prije vrate "u egal". Tome je najviše kumovao ulazak u igru novopečenog Srbina Petra Škuletića.

U 48. minutu poslije šuta Slobodana Medojevića umalo Ocokoljić nije postigao autogol, ali se ispostavilo da je dobro reagovao i poslao loptu u korner. Bio je to samo nagovještaj izjednačenja, koje je uslijedilo odmah zatim.

Korner je izveden sa desne strane, lopta se iz gužve pred golom odbila do kapitena Vojvodine Medojevića, koji je sa sedam-osam metara poslao u mrežu.

U nastavku su "lale" imale nekoliko prilika da naprave preokret.

U 62. minutu Škuletić se izborio za prostor za šut, ali nije bio precizan, a samo dva minuta kasnije izašao je sam pred Kesića. Međutim, golman Rada je odlično intervenisao. Škuletić je u finišu "izbacio" Milana Bojovića u idealnu šansu, ali je gostujući "rezervista" pogodio stativu!

Zato je na Banjici ostalo neriješeno - 1:1.

Rad se poslije četiri uzastopna poraza rehabilitovao pobjedom nad Hajdukom (3:0) u prošlom kolu, a nije osjetio gorčinu neuspjeha ni u drugoj utakmici od povratka na Banjicu.

Bio je to (novi) debi Nebojše Vignjevića na klupi "građevinara". On je polovinom drugog poluvremena pokušao da trgne svoju ekipu uvođenjem Predraga Luke i Slavka Perovića, ali nije uspio, jer je Vojvodina bila bolji rival.

Novosađani su pobijedili Rad proljetos na svom terenu, a prethodno to nisu uspjeli u sedam međusobnnih duela, od kojih su pet izgubili.

U Kuli su, takođe, rivali osvojili po bod. U Hajduku mogu da budu zadovoljn, jer su prekinuli crnu seriju poslije tri uzastopna poraza, a u Radničkom, jer su ostali jedini neporaženi superligaš pošto je u subotu Sloboda izgubila u Užicu od BSK-a.

Hajduk "ne leži" Radničkom, sudeći prema tradiciji. Kragujevčani su posljednji put savladali Kuljane 16. februara 2000. Od tada su odigrali još pet utakmica, a "đavoli" se nijednom nisu radovali.

Kragujevčani su rekorderi po broju remija u Superligi, sada ih imaju pet.

Gosti su bili bliži pobjedi u Kuli, jer je Milošković u finišu pogodio prečku.

Igrač Radničkog Kostić teže je povrijeđen.

REZULTATI 8. KOLA:

Rad - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Kojić 20 - Medojević 49/

Hajduk - Radnički 1923 0:0

subota

Metalac - Crvena zvezda 0:5 (0:1)
/Kadu 14, 64, Kaluđerović 78, Borha 79, Vešović 90/

Jagodina - Javor 1:0 (0:0)
/Stojanović 69/

OFK Beograd - Smederevo 1:0 (1:0)
/Purović 24/

Sloboda Point - BSK 0:1 (0:1)
/Milošević 22/

Novi Pazar - Borac 0:0

Partizan - Spartak Zlatibor voda 2:0 (2:0)
/Vukić pen 29, 41/

TABELA: Partizan 21, Crvena zvezda 19, Sloboda 15, Radnički 14, Vojvodina 13, Hajduk 13, Spartak 12, Jagodina 11, Rad 10, OFK Beograd 10, BSK 9, Smederevo 9, Javor 7, Borac 6, Novi Pazar 5, Metalac 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC