• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Robine, majstore!

Van Persi sa dva pogotka osigurao Arsenalu pobjedu nad Sanderlendom - 2:1. Peti uzastopni poraz Milijašovih Vulvsa.Njukasl i dalje bez poraza.

 PREMIJER: Robine, majstore! Izvor: MONDO

Otišao je Fabregas, Vilšir je povrijeđen, Aršavin sve češće na klupi, ali Arsenal i dalje ima Robina van Persija!

Holandski napadač postigao je najbrži gol u Premijer ligi još od decembra 2007, a zatim majstorski izvedenim slobodnim udarcem donio "tobdžijama" važna tri boda u susretu sa Sanderlendom.

Mrežu Simona Minjolea zatresao je već u 29. sekundu poslije prodora Žervinja, a desetak minuta kasnije mogao da povisi na 2:0. Ipak, lopta je poslije prelijepog lob udarca pogodila stativu, odbila se na gol liniju i odskakutala napolje...

Mogao je to da bude "nokaut" za goste, ali se pretvorio u momenat preokreta, jer je od tog trenutka Sanderlend postepeno povezao redove i do odlaska na odmor bio znatno bolji tim.

"Crne mačke" propustile su u tom periodu tri odlične šanse, ali je Sebastijan Larson iz slobodnjaka sa 25 metara pogodio gornji desni ugao - 1:1.

Da ne bude 1:2, postarao se čudesnom intervencijom Vojćeh Šćešni, koji je odbranio šut glavom Lija Ketermola sa svega dva metra!

Meč se lagano bližio neočekivanoj podjeli bodova, kada je Van Persi u 82. minutu odgovorio Larsonu podjednako spektakularnim "skidanjem paučine" - 2:1. Već u narednom napadu umalo izjednačenje, ali Korejanac Ji Dong Von bio je u ofsajdu koju desetinu centimetara...

Prvi meč dana odigrali su Vest Bromvič i Vulverhempton, kod kojeg je Nenad Milijaš bio starter i proveo na terenu 54 minuta.

Lokalni derbi pripao je domaćima (2:0), dok su "vukovi" pretrpjeli peti poraz zaredom, poslije dvije pobjede i remija u prva tri kola.

Njukasl ni poslije osam kola nema poraz, i prema tome se nalazi u "visokom" društvu, uz ekipe iz Mančestera. A bile su "svrake" tako blizu prvog neuspjeha, i to u duelu sa Totenhemom. Ipak, "izvukao" ih je Šola Ameobi u 86. minutu.

"Pijevci" su na Sen Džejms parku poveli u finišu prvog poluvremena, preko Rafaela van der Varta iz penala. Izjednačio je Demba Ba nedugo po povratku igrača iz svlačionica.

Kada je Džermejn Defo u 69. minutu ponovo doveo Totenhem u vođstvo, navijači londonskog kluba su se ponadali da će njihov tim izjednačiti na četvrtom mjestu premijerligaške tabele upravo sa Njukaslom. Međutim, Ameobi je "upisao" i četvrti remi "svrakama", uz isto toliko pobjeda.

Totenhem ima dva boda manje, to jest 13, ali i meč manje.

REZULTATI 8. KOLA

Vest Bromvič Albion - Vulvs 2:0 (1:0)
/Brant 8, Odemvingi 75/

Arsenal - Sanderlend 2:1 (1:1)
/Van Persi 1, 82 - Larson 31/

Njukasl - Totenhem 2:2 (0:1)
/Ba 48, Ameobi 86 - Van der Vart pen 40, Defo 69/

subota

Liverpul - Mančester Junajted 1:1
/Džerard 68 - Ernandez 81/

Mančester siti - Aston Vila 4:1
/Baloteli 28, Džonson 47, Kompani 52, Milner 71 - Vornok 65/

Norič - Svonsi 3:1
/Pilkington 1, 63, Martin 10 - Grejem 12/

Kvins Park Rendžers - Blekburn 1:1
/Helguson 16 - Samba 24/

Stouk - Fulam 2:0
/Volters 80, Delap 87/

Vigan - Bolton 1:3
/Diame 40 - Koldvel 4ag, N'Gog 45+3, Igls 90+2/

Čelsi - Everton 3:1
/Staridž 31, Teri 45+2, Ramireš 62 - Velios 81/

TABELA: Mančester s. 22, Mančester j. 20, Čelsi 19, Njukasl 16, Liverpul 14, Totenhem /-1/ 13, Stouk 12, Aston Vila 11, Norič 11, Arsenal 10, KPR 9, Vest Bromvič 8, Svonsi 8, Fulam 7, Everton /-1/ 7, Vulvs 7, Sanderlend 6, Bolton 6, Vigan 5, Blekburn 5 bodova.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC