• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Zvezdina "petarda"

Robert Prosinečki ponovo akter "petarde" Zvezde u gostima. Prije 21 godinu dao gol Osijeku, sada kao trener. Radnički nepobjediv. Slaba posjeta...

 JSL u brojkama: Zvezdina "petarda" Izvor: MONDO

Prva "petarda" Crvene zvezde na gostujućem terenu poslije 21 godine! Vojvodina opet nije uspjela da sruši tradiciju protiv Rada na Banjici - pobjedu čeka još od 1. novembra 1997. godine. Jagodinci poslije 210 dana prvi put pobijedili na svom terenu. Radnički iz Kragujevca i dalje je jedina neporažena ekipa.

To su neke od najvažnijih brojki u vezi sa 8. kolom Jelen Superlige Srbije, odigranom minulog vikenda. Naravno, uz podatak da je postignuto samo 12 golova na osam utakmica, od toga gotovo polovinu je dala Crvena zvezda protiv Metalca u Lučanima.

Dakle, Zvezda je čekala na "petardu" u gostima 21 godinu. Posljednji put crveno-bijeli su utrpali pet komada nekom protivniku još u vrijeme lige one bivše Jugoslavije. Bilo je to na 45. rođendan beogradskog kluba 1990. godine, dakle 4. marta. Zvezda je tada napunila mrežu Osijeka, u vrijeme kada su igrači bili sadašnji predsjednik Vladan Lukić i trener Robert Prosinečki (oni su i bili strijelci po jednog gola na tom meču). Zvezda je poslije toga još 16 puta davala po pet golova protivnicima, ali nijednom van Ljutice Bogdana.

Zanimljivo tada je dvostruki strijelac bio Darko Pančev, a u Lučanima je Zvezda takođe imala jednog fudbalera koji je dva puta zatresao mrežu Metalca - bio je to Kadu.

Doduše, neko će reći da je teško porediti onaj Osijek i ovaj Metalac, ali ovo je rubrika koja se bavi statistikom, prije svega.

"Parni valjak"je protiv Spartaka vozio Zvonimir Vukić, dvostruki strijelac, mada su veliki posao uradili i Lazar Marković i Vladimir Volkov (asistent kod drugog gola).

To je treći put da Partizan u ovom prvenstvu ima dvostrukog strijelca. Uspijevalo je to i Laminu Dijari (protiv OFK Beograda u 3. kolu, bilo je 3:0) i Nemanji Tomiću (protiv Hajduka u 5. kolu, bilo je 2:0).

Jedina neporažena ekipa i dalje je Radnički 1923. Poslije remija sa Crvenom zvezdom u Beogradu u 7. kolu, Kragujevčani su ostali neporaženi i u Kuli.

Zanimljivo, Hajduk ni u četvrtoj uzastopnoj utakmici nije postigao gol, ali je za razliku od prethodne tri utakmice (porazi od Partizana, Crvene zvezde i Rada) uspio da osvoji bod. Hajduk je do serije bez gola, uspio čak devet puta da zatrese mrežu protivnika u ovom prvenstvu a na dva meča dao je po tri gola (OFK Beograd i BSK).

Banjica je i dalje neosvojiva za Vojvodinu. Posljednji put Vojvodina je slavila na stadionu na Banjici 1. novembra 1997. godine. Možda je u nedjelju bila najbliža rušenju tradicije, jer je propustila mnogo prilika u drugom poluvremenu.



BSK je napravio iznenađenje kola, nanevši Slobodi prvi ovosezonski poraz i to na njenom terenu. Trenutak odluke zbio se u 22. minutu, a glavni akter bio je Branislav Milošević. To je druga vezana gostujuća pobjeda BSK-a (poslije Metalca 2:1).

Jagodina je uspjela da prekine "post" na svom terenu, koji je trajao gotovo sedam mjeseci. U trenucima kada su "ćurani" imali igrača manje, obradovao ih je Miloš Stojanović. Jagodina je tako prvi put pobijedila na svom terenu još od 19. marta prošle sezone, kada je savladala Inđiju 2:0.

Milan Purović je dokazao da će biti veliko pojačanje za OFK Beograd. Posao crnogorskog napadača je da daje golove, a on je protiv Smedereva postigao treći ove sezone. Ujedno, donio je tri boda svom timu.

Dvojica trenera debitovala su u ovom kolu na klupama superligaških klubova. Aleksandar Janić je vodio Javor protiv Jagodine (0:1), dok je Nebojša Vignjević sa Radom uspio da osvoji bod protiv Vojvodine (1:1).

U ovom kolu dosuđena su dva penala, polovična realizacija. Zvonimir Vukić je pogodio za Partizan protiv Spartaka (možda nadrmudrio i budućeg klupskog druga Branimira Aleksića), dok je Nebojša Prtenjak promašio penal za Slobodu protiv BSK-a.

U prošlom, 7. kolu JSL nije bilo crvenih kartona, u ovom dva i to oba na istom meču. Po jedan isključen igrač Jagodine (Tomić) i Javora (Luković). Iz Javora su najavili zvaničan prigovor na arbitražu Dejana Santrača.

Ovo kolo obilježila je i slaba posjeta na tribinama. Najviše gledalaca bilo je u Novom Pazaru - 6.500, u Beogradu, na Topčiderskom brdu (Partizan - Spartak) - 5.500, u Lučanima oko 2.000, isto toliko i u Užicu...Najmanje ih je bilo na Karaburmi - tek nekoliko stotina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC