• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Lacio ujeo "vučicu"!

Dvije godine Lacio nije znao za pobjedu protiv Rome. A večeras je uspio da trijumfuje na najslađi način - golom u sudijskoj nadoknadi!

 SERIJA A: Lacio ujeo "vučicu"! Izvor: MONDO

"Derbi dela kapitale", jedan od najvećih u italijanskom i evropskom fudbalu, bitka za "vječni grad", pripala je Laciju - 2:1.

Lacio je uspio da prekine niz Rome od čak pet uzastopnih pobjeda (računajući i jedan u Kupu Italije), i prvi put poslije dvije godine uspio da trijumfuje. Posljednji put "nebeskoplavi" su slavili nad "vučicom" u aprilu 2009. godine.

Golove na 135. rimskom derbiju postigli su Južnoamerikanci i jedan Nijemac - Argentinac Pablo Danijel Osvaldo u 5. minutu za Romu, Brazilac Anderson Ernanes de Karvaljo Andrade Lima u 51. minutu iz penala i Miroslav Klose u 90+3 minutu!

Da su prije meča pitali navijače Lacija kako bi željeli da njihov tim pobijedi "vječnog rivala" možda ne bi smislili bolji scenario. Roma je bila nadomak remija sa desetoricom, ali je sjajni Klose iskoristio odličnu asistenciju Matuzalema (moguće da je bio i u ofsajdu), i u trećem minutu sudijske nadoknade zabio nož u srce "vučici"!

Savremeni fudbal je takav da je sve manje domaćih igrača u italijanskim derbijima. Pogotovo onih koji su rođeni u gradu u kojem se igra jedan od najvećih i najstrasnijih duela u istoriji ove igre.

Za Lacio je večeras igrao samo jedan rođeni Rimljanin - golman Federiko Marketi!

U odsustvu Frančeska Totija aka "Princa Rima", u ekipi Rome bila su samo dvojica igrača rođena u Rimu - Aleandro Rosi (izašao u 38. minutu) i Danijele de Rosi. Na klupi je bio još jedan rođeni Rimljanin - Đanluka Ćurći.

Oba tima imaju još igrača rođenih u Rimu, ali nisu bili u protokolu za ovaj meč. Zapravo, za ovaj derbi se može reći da je bio italijansko-južnoamerički, jer je najviše aktera bilo upravo iz Južne Amerike (Brazila i Argentine)!

Roma je odlično počela i povela u ranoj fazi meča. Miralem Pjanić je sjajno pronašao Osvalda, koji je lako riješio situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Lacija.

Od tog trenutka Lacio je napadao, pritiskao...Bez rezultata sve do prvih minuta nastavka, kada je Simon Kjaer oborio Kristijana Brokija u šesnaestercu Rome. Osim što je skrivio penal, Kjaer je dobio i crveni karton i cijelo drugo poluvrijeme Roma je igrala sa desetoricom.

Precizan sa 11 metara bio je Ernanes, momak za koga je ozbiljno zagrizao londonski Totenhem.



Lacio je bio daleko bolji u ovom derbiju, napadao je svim raspoloživim snagama, a dva puta je pogodio okvir gola, najprije Klose prečku, a u finišu meča i Đibril Sise stativu (sjajan volej udarac). Golman Rome Marten Stekelenburg je u još nekoliko navrata spašavao svoj tim, kao recimo u 90. minutu kada ga je Lulić stavio na iskušenje.

Lacio, koji je u ovom meču nominalno bio domaćin na "Olimpiku", zasluženo je stigao do tri boda, golom Klosea u 93. minutu. Naplatio je Nijemac sve promašaje tokom meča i ovim golom definitivno postao ljubimac "lacijala" (ako to već do sada nije postao).

Sa ova tri boda Lacio je iz sredine tabele Serije A došao čak na treću poziciju. Roma je ostala u sredini tabele.

LACIO: Marketi - Konko, Bijava, Dijas, Radu (od 46. minuta Lulić), Ledezma, Gonzales (od 60. minuta Mauri), Broki (od 76. minuta Matuzalem), Ernanes, Kloze, Sise.

ROMA: Stekelenburg, Aleandro Rosi (od 38. minuta Kaseti), Kjaer, Hajnce, Hose Anhel Valdes, De Rosi, Perota (od 53. minuta Burdizo), Gago, Pjanić, Krkić (od 74. minuta Pizaro), Osvaldo.

REZULTATI 7. KOLA:

Ćezena - Fiorentina 0:0

Kaljari - Sijena 0:0

Atalanta - Udineze 0:0

Kjevo - Juventus 0:0

Đenova - Leće 0:0

Novara - Bolonja 0:2 (0:1)
/Ramitez 45', Akvafreska 64'/

Lacio - Roma 2:1 (0:1)
/Ernanes 51'p, Klose 90+3 - Osvaldo 5'/

subota:

Katanija - Inter 2:1 (0:1)
/Almiron 47, Lodi 51 - Kambijaso 6/

Milan - Palermo 3:0 (1:0)
/Noćerino 40, Robinjo 55, Kasano 63/

Napoli - Parma 1:2 (0:0)
/Maskara 76 - Gobi 58, Modesto 82/

TABELA: Juventus 12, Udineze 12, Lacio 11, Napoli 10, Kaljari 10, Palermo 10, Katanija 9, Đenova 9, Parma 9, Kjevo 9, Roma 8, Milan 8, Fiorentina 8, Sijena 6, Novara 5, Atalanta 5, Bolonja 4, Inter 4, Leće 4, Ćezena 2.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC