• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lulić pokrenuo "lacijale", Pjanić asistirao

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Senad Lulić i Miralem Pjanić pružili su odličnu partiju u rimskom derbiju između Lacija i Rome (2:1).

 Lulić pokrenuo "lacijale", Pjanić asistirao Izvor: MONDO

Vezista "vučice" Miralem Pjanić asistirao je kod vođstva gostiju već u petom minutu, kada je proigrao Argentinca Pabla Danijela Osvalda zbog čega su mu italijanski mediji dali najbolju ocjenu - 6.5, koliko su dobili i Danijele De Rosi i strijelac Osvaldo.

"Nesretno smo poraženi. Zaslužili smo barem bod, ali, šta se može. Šteta je što smo upropastili odličnu situaciju koju smo imali", rekao je Pjanić italijanskim medijima.

Za razliku od Pjanića, drugi član "zmajeva" Senad Lulić počeo je meč sa klupe, ali je prema riječima trenera Lacija Edija Reje bio zaslužan za preokret nebesko-plavih, koji su u pogotke pretvorili Hernandez iz penala, odnosno Miroslav Klose u sudijskoj nadoknadi.

"Ulaskom Lulića u drugom poluvremenu ubacili smo u višu brzinu. Kreirali smo mnogo dobrih akcija, stvorili mnoštvo prilika i na kraju je gol Klosea, bez obzira što je došao tek u sudijskom vremenu, bio potpuno zaslužen", prokomentarisao je Reja derbi sedmog kola Serije A.

I sam Lulić je naravno bio oduševljen pobjedom nad gradskim rivalom.

"Bili smo mnogo bolji i zaslužili smo trijumf. Pogađali smo prečke, stative i bilo je samo vrijeme kada ćemo dati gol. A dogodio se u najljepšem mogućem trenutku. Pobjeda će nam mnogo značiti za samopouzdanje u nastavku prvenstva", rekao je as Lacija.

Forma dvojice rimskih "zmajeva" svakako će da obraduje selektora BiH Safeta Sušića, koga očekuje najvažniji dvomeč u trenerskoj karijeri protiv Portugala u baražu za plasman na EURO 2012.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC