• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Euforija u Zrinjskom nakon slavlja u Ljubljani: Ovo može samo ekipa koja ima veliku mentalnu snagu (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mostarci eliminisali Bravo i zakazali dvomeč sa Botevom iz Plovdiva u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 Izjave poslije pobjede Zrinjskog protiv Brava Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je nakon poraza na domaćem terenu od Brava (0:1) u Ljubljanu doputovao sa željom da pokaže da je bolji tim i to je dokazao. "Plemići" su slavili 3:1, eliminisali slovenačkog predstavnika, te tako zakazali dvomeč sa Botevom u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Ekipa iz Plovdiva doživjela je dva poraza od Panatinaikosa (1:2, 0:4) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što znači da evropski put nastavlja u slabijem takmičenju, pa će na putu ka grupnoj fazi Konferencijske lige igrati sa Mostarcima. Prvi meč na programu je 8. avgusta u Plovdivu, a revanš sedam dana kasnije u Mostaru.

Trener Mario Ivanković i u najavi meča naglašavao je da ništa nije gotovo, da je njegov tim imao loš dan pred domaćom publikom i da se u revanšu u Ljubljani sve može nadoknaditi. To se na kraju i desilo. Golovima Nardina Mulahusejnovića, Slobodana Jakovljevića i Frane Mlinara Zrinjski je slavio 3:1 i prošao dalje.

"Nakon prve utakmice u Mostaru pojavile su se određene sumnje jer nismo bili na svom nivou. Znali smo da nam treba nekoliko utakmica da dođemo na svoj nivo. Sada su momci svih 90 minuta odigrali na visokom nivou, pogotovo vezni red i mislim da smo zasluženo slavili. Prilagodili smo se terenu bolje od domaćina, pokazali više energije i volje", rekao je Ivanković nakon meča.

Imao je Zrinjski ogromnu podršku sa tribina. Veliki broj navijača mostarskog kluba stigao je u prestonicu Slovenije kako bi dao podršku svojim ljubimcima, a oni su im se revanširali na najbolji mogući način.

"Znali smo da će doći mnogo naših 'Ultrasa', ali nismo se nadali ovolikom broju - 90 odsto stadiona su bili naši navijači. Zahvalio bih se i onim koji su htjeli, a iz nekih razloga nisu mogli doći, a pogotovo ovim ljudima koji su bili tu s nama. I kad je bio za nas negativan rezultat, pružili su nam podršku i mislim da smo ih nagradili."

Napravio je Ivanković četiri promjene u odnosu na prvi meč, a dvojica novih igrača dali su golove.

"Poklopilo se tako. Htjeli smo dodatnu energiju, da promijenimo nešto u odnosu na prošlu utakmicu. Svih 25-26 igrača rade, svi su iskoristili svoju minutažu i nadam se da će i u narednim utakmicama oni koji dođu iz drugog plana ili s klupe pokazati dobru energiju i to će biti samo plus za nas", zaključio je trener "plemića".

Pogledajte najzanimljivije detalje iz Ljubljane...

Nardin Mulahusejnović postigao je prvi gol na meču, ali su Slovenci uzvratili preko Milana Tučića pet minuta kasnije.

"Hvala navijačima, osjećali smo se kao da igramo kod kuće. Naš 12. igrač, skidam im kapu. Znali smo da nas čeka teška utakmica i protivnik, vrijeme nam nije išlo naruku, ali od prvog do posljednjeg minuta smo se borili. Dali smo sve od sebe, kako smo željeli, i ispunili naš cilj. Svakom napadaču poslije postignutog gola i dobre igre raste samopouzdanje, tako i meni. Ali najsrećniji sam što je ekipa pobijedila i što smo ostvarili plasman dalje. To je najvažnije", rekao je Mulahusejnović.

Drugi gol, koji je u tim trenucima značio produžetke, postigao je defanzivac Slobodan Jakovljević, koji nije igrao u prvom susretu u Mostaru.

"Znao sam da treba da budemo složni, konkretniji nego u Mostaru i nagradilo nas je, mislim zasluženo. Borili smo se od prvog minuta, imali šanse, dali gol, oni izjednačili, ali nastavili smo, vjerovali i kao plod takve igre došla je pobjeda. Nije mi primarno da dajem golove, ali namjestilo se tako. Radili smo prekide, znali smo da su tu slabi. Nije floskula kada kažem da smo se osjećali kao u Mostaru. Sigurno je bilo 1000 naših navijača, što je velika stvar. Nije malo preći 700-800 kilometara od Mostara i svaka im čast na tome", poručio je stameni fudbaler.

Prvenac u dresu Zrinjskog postigao je Frano Mlinar, koji je deset minuta prije kraja meča sjajno pogodio iz slobodnog udarca i odveo Mostarce u narednu fazu kvalifikacija.

"Izuzetno teška utakmica, s obzirom na zaostatak iz prvog meča. Ovako nadoknadiiti ono što smo propustili u Mostaru može samo ekipa koja ima veliku mentalnu snagu, koja ima pobjednički mentalitet. To je osnova svega i na tome ćemo graditi sve ubuduće. Puno nam je ovo značilo i vjerujem da će nam mnogo značiti za ono što nas čeka dalje", istakao je Mlinar.

Iako ne dolazi često u priliku za postizanje golova, znali su svi da je dobar izvođač prekida, zbog čega je i dobio šansu da šutira na gol u 80. minutu.

"Poznato je da nisam neki golgeter, ali veoma drago mi je zbog gola koji je značio naš prolaz. Daće mi mnogo toga na samopouzdanju, iako je nebitno ko daje golove. Bitan je uspjeh ekipe", naglasio je Mlinar.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Haha, jaku ekipu ste pobjedili, više vode na stadionu no u bazenu za plivanje. Ako uđete u grupnu fazu onda je ok i za pohvalu

Деда

@Gz За разлику од неких, они су већ играли у групи и неће бити изненађење ако опет прођу.

Gz

@Деда Znam

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC