• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazar Marjanović- Beograđanin koji osvaja BiH

Mladi napadač Zrinjskog trenutno je prvi strelac Premijer lige. U BiH se priča da će ga "vrbovati" za reprezentaciju.

 Lazar Marjanović- Beograđanin koji osvaja BiH Izvor: MONDO

Ime i prezime Lazara Marjanovića u Srbiji "ne odzvanja", ali u BiH je itekako poznato. Mladi, 22-godišnji Beograđanin iz Zrinjskog trenutno je vodeći na listi strelaca Premijer lige, pa ne čudi što ga čelnici bosanskog Saveza "snimaju".

U lokalnoj fudbalskoj javosti tiho se pominje da će ga vrbovati za reprezentaciju.

"Niko me nije zvao, ali moj stav je - Srbija", počeo je Marjanović priču za MONDO.

Stepenik po stepenik, Marjanović je napredovao. Od beogradskog četvrtoligaša Lokomotive, preko Srema iz Sremske Mitrovice i Leotara, stigao je do Mostara.

"Imao sam ljetos još nekoliko ponuda, ali su Zrinjski i banjalučki Borac bili najkonkretniji. Iako je Borac trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odlučio sam se za Zrinjski i ne kajem se. Nisam pogriješio. Imam odličnu komunikaciju sa trenerom Slavenom Musom i lijepo se osjećam u Mostaru", nastavio je 188 centimetara visoki, ljevonogi ofanzivac, koji može da igra i na krilnim pozicijama i u špicu.

Zrinjski i Mostar ostali su u sjećanju naročito crno-bijelima zbog eliminacije iz kvalifikacija za Kup UEFA 2007. godine poslije nereda na stadionu, odnosno tuče navijača Partizana sa policijom.

"Nisam doživio nijednu neprijatnost za četiri mjeseca koliko sam ovdje. Vjerovatno to ima veze i sa tim što dobro igramo i ekipa i ja. Ako bi krenulo loše, vjerovatno bismo se mi stranci prvi našli na udaru. Međutim, za sada mi je fino u Mostaru i nadam se da će tako i ostati".

Mostarski klub odavno u svojim redovima ima Srbe.

"Trenutno smo nas petorica... Grad je podijeljen na Istočni i Zapadni Mostar. U istočnom dijelu su muslimani, koji navijaju za Velež, a u zapadnom Hrvati, pristalice Zrinjskog. Preporučljivo je da se ne ide iz jednog u drugi kraj".

Marjanović je na deset prvenstvenih utakmica dao šest golova, među kojima i dva za preokret prošlog vikenda na gostovanju Slaviji iz Srpskog Satajeva - 2:1. Takođe, igrao je i na dva meča u Kupu i još jednom se upisao u strelce.

"Prezadovoljan sam. Nisam mogao ni da zamislim da će biti tako dobro".

Zrinjski je trenutno četvrti na tabeli sa 18 bodova, dva manje od Željezničara, četiri manje od Sarajeva, a pet manje od lidera, Širokog.

"Premijer liga me podsjeća na srpsku Superligu. Razlika je u Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima niko ne može da se poredi, ali siguran sam da bi se najbolje ekipe iz BiH borile za treće mjesto u Srbiji. Takođe, u BiH je bolja infrastruktura. Primjera radi, šest - sedam stadiona ima reflektore".

Marjanoviću dobro ide, ali ne želi da gleda mnogo daleko.

"Usredsređen sam na igre u Zrinjskom, ali naravno da želim da jednog dana napravim korak dalje. Međutim, nemam razloga da se time opterećujem, sve je u rukama mog menadžera Dragomira Jovanovića koji je i do sada donosio odlične odluke", zaključio je Lazar Marjanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC