• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekenbauer: Hitno promjena pravila!

Bekenbauer traži da se pojednostave pravila ofsajda i da se i ubuduće igrači isključuju samo u slučaju brutalnih prekršaja.

 Bekenbauer: Hitno promjena pravila! Izvor: MONDO

Ofsajd! Nije! Bio je pasivan...

Koliko je samo muke ovo fudbalsko pravilo stvorilo kod ljudi koji vole ili učestvuju u ovoj igri.

Ponekad nema dileme, ali se čini da su zbinjujuće situacije, u kojima sudije po svom slobodnom uvjerenju odlučuju da li će da dozvole da se igra nastavi ili će je prekinuti, mnogo češće. Sigurno ste se i sami često bili u dilemi da li je ili nije igrač u nedozvoljenoj poziciji.

Franc Bekenbauer predlaže rješenje!

Legendarni fudbaler i selektor Njemačke, koji je inače član komisije Svjetske fudbalske federacije (FIFA) koja je zadužena za promjene pravila, rekao je da bi trebalo pojednostaviti ofsajd kako bi i sudije i igrači mogli lakše da se prilagode.

"Staviću to pitanje na dnevni red. Svi članovi komisije trebalo bi da razmisle o ovom prijedlogu. U ovom trenutku pravilo ofsajda je komplikovano. Sudija bi trebalo da poništi gol samo ako je potpuno jasno da golmana ometa protivnički igrač", kazao je Bekenbauer njemačkim medijima.

Povod za ovakvu reakciju je prošlonedjeljna utakmica Bundeslige u kojoj je Hanover izgubio od Kelna sa 2:0. Na tom meču pri vođstvu 1:0, poništen je gol Hanovera, jer je Kone bio u ofsajdu i stajao blizu golmana i navodno ga ometao u intervenciji.

Bekenbauer je predložio i da se u budućnosti crveni kartoni daju samo za najteže prekršaje, čak i ako je u pitanju penal.

"Ako se radi o bezazlenom prekršaju, penal i žuti karton su dovoljna kazna. Trebalo bi da se crveni kartoni dobijaju samo za brutalne prekršaje. Sudije moraju da imaju slobodu u donošenju odluka", zaključio je Bekenbauer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC