• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Strašni Real, Runi raspoložen

Real Madrid blizu nokaut faze, Junajted se namučio u Rumuniji. Isključeni Vidić i Perendija. Napoli i Bajern 1:1. Ajaks mogao da napuni Dinamo.

 LŠ: Strašni Real, Runi raspoložen Izvor: MONDO

Ubjedljiva pobjeda Real nad Lionom. Vejn Runi je sa dva gola obezbijedio trijumf Junajtedu u Rumuniji.

Napoli i Bajern neriješeno, Mančester siti do pobjede nad Viljarealom u sudijskoj nadoknadi. Strijelac Aguero.

Ajaks se ispromašivao na Maksimiru, ali je svejedno pobijedio 2:0.



MURINJO IMA RECEPT ZA LION, JUNAJTED TEK IZ PENALA

Predsjednik Ocelula tražio je samo jedno od svoje ekipe uoči meča sa Mančester junajtedom - da se ne obruka. I nije se obrukala.

Mančester junajted jeste pobijedio, što je prvi trijumf ekipe ser Aleksa Fergusona poslije tri odigrane utakmice u Grupi C, ali mu je to uspjelo poslije dosta muka.

Oba gola na meču postigao je Vejn Runi. Prvi iz penala koji je on zaradio, jer je prekršaj bio na njemu. A potom i u finišu meča. To su Runiju bili deseti i 11. gol u posljednjih 15 utakmica Lige šampiona koje je odigrao.

Za Mančester junajted je prvi put od 14. avgusta igrao Nemanja Vidić, ali je isključen u 64. minutu! Sudija mu je pokazao direktan crveni karton jer je "pokupio" jednog igrača Ocelula. Prema izvještajima sa meča - prestroga odluka sudije.

Tek što je Vidić isključen, Ocelul, za koji su igrali Milan Perendija i Bratislav Punoševac, imao je sjajnu šansu preko Antala, ali je njegov volej udarac bio neprecizan. Zanimljivo, u posljednjim trenucima meča drugi žuti karton dobio je Perendija.

Dakle, dva srpska fudbalera na ovom meču su prijie vremena morali u svlačionici.

Benfika je odnjela bodove iz Bazela. Pobijedila je 2:0 i potvrdila da će uz Mančester biti glavni kandidat za nokaut fazu iz Grupe C.

Neposredno pred ovaj meč Bazel je napustio dosadašnji trener Torsten Fink, koji je prihvatio izazov u Hamburgu. Umjesto njega na klupi je njegov dosadašnji pomoćnik Hajko Fogel. Loš debi Fogela.

Real Madrid je na svom "Santjago Bernabeu" počistio starog znanca iz Lige šampiona - Lion. Prošle sezone u duelu te dvije ekipe bilo je 3:0 za ekipu Žozea Murinja u Madridu. Ovog puta 4:0.

Lion je načeo njegov bivši igrač Karim Benzema, koji je nastavio sjajnu seriju u Ligi šampiona (osmi gol na osam posljednjih mečeva koje je odigrao). Ujedno je nastavio teror protiv "svojih" - njegov treći gol Lionu u Ligi šampiona.

U nastavku još dva tri komada u izvođenju Kedire, Mesuta Ozila (doduše, uz pomoć golmana Liona Uga Lorisa) i Serhija Ramosa. Odlična igra Reala, prije svih Benzeme, Kristijana Ronalda, Marsela i Ozila. Potpuna dominacija nad indisponiranim Lionom."Kraljevski klub" ide sigurnim koracima ka nokaut fazi.

Jedan podatak od kojeg zastaje dah - u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima Real je postigao 21 gol!

Za francuske klubove "Santjago Bernabeu" ostaje teško osvojiva tvrđava. Samo jedan francuski klub uspio je da pobijedi Real na njegovom terenu. To je uspjelo Pari Sen-Žermenu 1994. godine.

Zdravko Mamić je planirao da pozove tamburaše poslije meča njegovog Dinama i Ajaksa, jer je čvrsto vjerovao u pobjedu. Ajaks je, međutim, pobijedio Dinamo 2:0, ali bi Mamić svakako mogao da organizuje "tulum", jer i on i njegov tim treba da budu srećni što su primili samo dva gola.

Pravo je čudo šta su sve promašili igrači Ajaksa u Maksimiru i u prvom (Sijem de Jong je mogao da se proslavi i u drugom poluvremenu.

Gol odluke postignut je u 49. minutu. Srpski reprezentativac Miralem Sulejmani je nezadrživo krenuo od sredine terena, izdržao Samira na leđima, a onda filgranskim potezom izbacio cijelu odbranu Dinama i prograo Dirka Boerigtera koji je precizno šutirao ljevicom i savladao Kelavu.

Pobjedu je "ovjerio" Kristijan Eriksen u 90+1. minutu.

To su bili prvi golovi Ajaksa u Ligi šampiona i ujedno prva pobjeda "kopljanika" u posljednjih sedam mečeva (računajući sva takmičenja).

Dinamo blijed, neubjedljiv, bez žara...I opet nije uspio da da gol Ajaksu. Hrvatskom šampionu je potrebno čudo da osvoji bod u grupi.

REZULTATI 3. KOLA:


GRUPA A:

Mančester siti - Viljareal 2:1 (1:1)
/Marćena 43', Aguero 90+3' - Cani 4'/

Napoli - Bajern 1:1 (1:1)
/Badštuber 39'ag - Kros 2'/

TABELA: Bajern 7, Mančester siti 6, Napoli 5, Viljareal 0 bodova.

GRUPA B:

CSKA - Trabzonspor 3:0 (1:0)
/Dumbija 29', 86', Kauna 76'/

Lil - Inter Milan 0:1 (0:1)
/Pacini 21'/

TABELA: Inter 6, CSKA 4, Trabzon 4, Lil 2.

GRUPA C:

Bazel - Benfika 0:2 (0:1)
/Cezar 20', Kardozo 75'/

Ocelul - Mančester junajted 0:2 (0:0)
/Runi 64'p, Runi 89'/

TABELA: Benfika 7, Mančester junajted 6, Bazel 4, Ocelul 0 bodova.

GRUPA D:

Dinamo Zagreb - Ajaks 0:2 (0:0)
/Boerigter 49', Eriksen 90+1'/

Real Madrid - Lion 4:0 (1:0)
/Benzema 19', Kedira 48', Ozil 55', Ramos 81'/

TABELA: Real Madrid 9, Lion 4, Ajaks 4, Dinamo Zagreb 0 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC