• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo - paradigma balkanskog fudbala

Zagrepčani visoko poletjeli, nisko pali. Ajaks mogao da napuni mrežu Kelave. Trener Dinama: "Ovo je škola za nas".

 Dinamo - paradigma balkanskog fudbala Izvor: MONDO

Zagrebački Dinamo je ubjedljivo poslednji u Grupi D Lige šampiona bez ijednog boda, ali i bez ijednog postignutog gola poslije tri meča.

Najavljivali su iz tabora Dinama da je ovo "ta noć", da je "slabi Ajaks" prilika da se osvoje prvi bodovi, da Ajaks nije u formi...

Da li su stvarno tako mislili ili su kuražili sami sebe, tek Ajaks je Dinamu na njegovom Maksimiru strpao dva komada, a mogao je bar još tri, četiri.

Kontroverzni prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić, iako bolestan, odlučio je da se pojavi na stadionu i uživo gleda svoje igrače koje je pošteno izribao (pa i izvređao posle poraza od Zadra u hrvatskom prvenstvu).

Planirao je Mamić da dovede i tamburaše da proslavi pobjedu nad Ajaksom. "Nisam održao govor u svlačionici, moje fizičko stanje je katastrofalno, malo sam platio svojim zdravljem ali ne dam se, ako padnu tri boda, možda padnu i tamburaši", rekao je Mamić uoči meča.

Ono što je Dinamo prikazao protiv Ajaksa vjerovatno mu je pogrošalo zdravstveno stanje.

Dinamo je do sada četiri puta igrao sa Ajaksom u Zagrebu - dva puta je izgubio u Evropskoj ligi, jednom su igrali nerešeno i sad je poražen. Porazna statistika za Dinamo je da nijednom u ta četiri meča nije postigao gol holandskoj ekipi!

Trener Dinama Krunoslav Jurčić bio je na meti publike u Maksimiru kada je u igru umesto napadača (Fatos Bećiraj) poslao zadnjeg veznog (Nikola Pokrivač). "Jurčiću, odlazi! Jurčiću, odlazi", odjekivalo je sa tribina poslovično nestrpljive publike.

Ipak, trener Dinama je pred novinare izašao nasmijan i rekao da je zadovoljan igrom svoje ekipe, osim u segmentu realizacije, odnosno "kako postići gol".

Kako popraviti realizaciju, bilo je jedno od pitanja novinara.

"Uzmeš 20 miliona evra i kupiš igrača!", ispalio je Jurčić. To što mu je publika zviždala zbog izmene zadnji vezni umesto napadača, Jurčić je ovako prokomentarisao:

"Ja nisam džuboks da ispunjavam želje. Ako pada igra u veznom redu, ako pada Samir, logično je ubaciti veznjaka. To su reakcije ljudi na neke napise koji nisu realni u ovom trenutku. Ako ubacite pet špiceva, ne znači da ćete biti ofanzivniji".

Zagrebačka sportska javnost pomirila se sa sudbinom. Nema evropskog proljeća za Dinamo ni poslije 40 godina.

"Nama je nagrada što uopše igramo u Ligi šampiona. To je veliko iskustvo za moje igrače. Želim da uče kako bi jednog dana bili spremni za ovaj nivo takmičenja", rekao je Jurčić i rekao da su mu smiješne priče o tome da mu je od ove utakmice zavisio dalji trenerski angažman u klubu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC