• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Milan i Barsa rutinski, Arsenal u finišu

Fudbaleri Milana i Barselone sigurnim pobjedama došli do “predvorja” druge faze Lige šampiona. Arsenal do pobjede u sudijskoj nadoknadi.

 LŠ: Milan i Barsa rutinski, Arsenal u finišu Izvor: MONDO

Italijanski i španski šampioni, očekivano, poslije tri kola grupne faze stekli veliku prednost u grupi, pa je njihov plasman u eliminacioni ciklus takmičenja čista formalnost.

Olimpijakos pobjedom nad njemačkim prvakom ponovo u igri. Fudbaleri Ernesta Valverdea borbenom igrom zasluženo pobijedili Borusiju Dortmund i došli u situaciju da se ponovo bore za plasman u narednu rundu takmičenja.

Djelovalo je da će Olimpik iz Marseja i Arsenal odigrati neriješeno na zadovoljstvo obje strane. Ipak, duel dvije ekipe koje bolje igraju u Evropi nego u domaćem prvenstvu pripao je četi Arsena Vengera, golom Arona Ramzija u 90. minutu.

Kiparski Apoel odolio i na drugom gostovanju ove sezone u LŠ, protiv Porta odigrali 1:1. "Sovjetski" rivali Šahtjor i Zenit takođe podijelili bodove.

Bajer iz Leverkuzena gubio od Valensije na poluvremenu, ali furioznim početkom drugog dijela igre obezbijedio pobjedu.

Marko Pantelić je ušao u igru u finišu meča, Mateja Kežman i Marko Simić starteri za BATE, Bane Ivanović strijelac za Čelsi. Subotić odigrao cijelu utakmicu.

TORES PONOVO U AKCIJI, LEVERKUZENU "PRVO POLUVRIJEME"

Mnogo i zasluženo kritikovani Fernando Tores podsjetio je u srijedu uveče zašto je plaćen 50 miliona funti. Postigao je dva gola, razigravao saigrače, borio se i "nosio" svoj tim do velike prednosti već na poluvremenu.

Partizanov protivnik iz kvalifikacija za Ligu šampiona nije uspio da se ozbiljno suprostavi ekipi Andrea Viljaša-Boaša, pa pobjeda domaćih i tri boda koja su ih ostavila na čelu tabele ni u jednom trenutku nisu bila dovedena u pitanje. U strijelce se krajem prvog poluvremena upisao i Bane Ivanović, tako što je sjajno iskoristio centaršut Florana Malude iz slobodnog udarca.

Prva od dvije uzastopne utakmice između Bajera i Valensija pokazala je ko je bliži osvajanju drugog mjesta u grupi. "Farmaceuti" nisu pobijedili u sedam uzastopnih mečeva sa španskim timovima, ali jesu u osmom.

Vodili su gosti na poluvremenu golom Žonasa na asistenciju Soldada (koji se još jednom obrukao promašivši zicer sa nekoliko metara). Farmaceuti su, međutim, mnogo bolje počeli drugo poluvrijeme i golovima Andrea Šurlea i Sidnija Sama za deset minuta došli u vođstvo.

RAMZI "PRED ZVONO", OLIMPIJAKOS ODBRANIO ATINU

Umalo duel Olimpik Marseja i Arsenala nije završio kao jedini bez golova u srijedu uveče. Duel ekipa koje posrću u domaćim prvenstvima završio je pobjedom fudbalera Arsena Vengera u samom finišu, golom Arona Ramzija.

Zanimljivo zvuči podatak da je tim iz Marseja jedini ove sezone koji ima više pobjeda u evropskom takmičenju (dvije) nego u domaćem prvenstvu.

U drugom meču Grupe F, Olimpijakos i Borusija Dortmund su u Atini "jurili" prvu pobjedu u ovogodišnjem ciklusu LŠ, koja bi im omogućila da opet planiraju da ove sezone igraju mečeve najelitnijeg takmičenja u dugim rukavima.

Do prva tri boda došli su domaći. Zasluženo. Otvoreno su pirejski "crveno-bijeli" napali od početka, jurili na gol protivnika i postigli tri gola. Nijemci su postigli jedan, preko Roberta Levandovskog, ali je to bilo premalo za nešto više.

KIPRANI PREDVODE GRUPU G


Ćudljivi i nepredvidivi kiparski Apoel uspio je da šokira, iznervira, u pojedinim momentima nadigra Porto, i na kraju da osvoji bod. Poveli su domaći golom Hulka iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali to nije obeshrabrilo igrače Ivana Jovanovića, pa su disciplinovanom igrom ubrzo izjednačili i propustili nekoliko prilika da pobijede.

Šahtjor i Zenit remizirali su u Ukrajini poslije velike borbe u prvom poluvremenu i jednog viđenog gola u drugom dijelu igre - 2:2.

Zanimljivo izgleda tabela Grupe G na polovini prve faze, s obzirom na to da je na čelu Apoel sa pet bodova i da će do kraja takmičenja po grupama dva puta dočekivati rivale na svom stadionu.

BARSA I MILAN "VEĆ VIĐENI" U DRUGOJ FAZI



Bez većih problema su fudbaleri Barselone savladali na svom terenu fudbalere Plzena. Najveći meč u klupskoj istoriji Česi će pamtiti po tome što su imali dosta sreće da nekoliko šuteva Lionela Mesija ne završi u njihovoj mreži. Precizni su bili Andres Inijesta u prvom i David Vilja u drugom dijelu.

U drugom meču Grupe H, "roso-neri" su slično kao i Barselona izašli na kraj sa bjeloruskim prvakom. Bolja i dominantnija igra Ibrahimovića i drugova donijela je rezultat sredinom prvog poluremena, kada je upravo švedski reprezentativac postigao gol za vođstvo svog tima.

Pobjedu tim sa stadiona San Siro potvrdio je Kevin-Prins Boateng efektnim golom o prečku sa oko 20 metara sredinom drugog poluvremena.

Rezultati trećeg kola:

Srijeda

Grupa E:

Bajer Leverkuzen – Valensija 2:1 (0:1)
/Šurle 52, Sam 56 - Žonas 24/

Čelsi - Genk 5:0(4:0)
/Tores 11, 27. Meireleš 8, Ivanović 43, Kalu 72/

Grupa F:

Olimpik Marsej - Arsenal 0:1(0:0)
/Ramzi 90/

Olimpijakos - Borusija Dortmund 3:1(2:1)
/Holebas 8, Đebur 40, Modesto 79 - Levandovski 26/

Grupa G:

Porto - Apoel 1:1 (1:1)
/Hulk 13 - Almeida 19/

Šahtjor - Zenit 2:2 (2:2)
/Vilijan 15, Adriano 45 - Širokov 33, Fajzulin 60/

Grupa H:

Milan – BATE 2:0 (1:0)
/Ibrahimović 33, Boateng 70/

Barselona - Plzen 2:0 (1:0)
/Inijesta 10, Vilja 83/

Izvještaj sa utakmica koje su odigrane u utorak možete pogledati OVDJE.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC