• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jorgačević: Bole prozivke iz FSS

Srpski tragičar iz Maribora Bojan Jorgačević razočaran je i pogođen komentarima čelnika FSS da nije zaslužio da bude golman "orlova".

 Jorgačević: Bole prozivke iz FSS Izvor: MONDO

Pojedini čelnici Saveza su poslije gola koji je primio sa 40 metara u "Ljudskom vrtu" izjavili da Jorgačević nije trebao da čuva mrežu Srbije pošto nije standardan u belgijskom Gentu.

"Poslije utakmice u Mariboru izbjegavao sam da čitam novine i internet portale iz Srbije. Prijatelji su mi javljali šta se i kako sve piše... Svjestan sam da kao vrhunski sportista moram da podnesem kritiku, ali prilično su me pogodili pojedini neargumentovani komentari. Pojedinci iz Saveza su tako istakli da nisam smio da branim u Sloveniji jer, navodno, nisam standardan u Gentu. Ti isti su mogli malo da se raspitaju, pa da onda vjerodostojno obavijeste javnost o mom slučaju. Pa ja sam u posljednjih pet godina propustio devet zvaničnih mečeva, od toga četiri u posljednje vrijeme. I to iz prostog razloga jer sam čekao transfer u Tursku", rekao je Jorgačević za "Press".

Strijelac za Sloveniju Dare Vršič poručio je da je u tom za nas kobnom 45. minutu meča u Mariboru želio da centrira i da je slučajno postigao gol.

"Više puta sam gledao snimak tog kobnog detalja. Ne treba biti stručnjak pa shvatiti da sam napravio grešku u postavljanju. Nije opravdanje, ali lopta je u jednom trenutku ušla u putanju svjetlosti reflektora. Izgubio sam je iz vida, poslije je već bilo kasno".


Beograđanin ne želi da traži alibi za kiks u Sloveniji. Kaže da je imao samo ogromnu nesreću da mu "se desi" Vršič u najznačajnijoj utakmici u karijeri.

"I dalje da se nadam pozivu za nacionalni tim. Zaslužio sam kritike, ali ne i raspeće na stubu srama. Pitam ja vas postoji li golman koji nije napravio sličan kiks u karijeri. Meni se to desilo u vrlo važnoj utakmici, prije toga - nikada. Opet ponavljam da snosim veliki dio krivice, međutim znam da sam dolazio na svako okupljanje samo sa jednim ciljem - da pomognem zemlji u kojoj sam rođen".

Iako godinama važi za jednog od najboljih golmana u Belgiji, Jorgačević je u dresu sa državnim grbom debitovao u 28. godini. Dobio je ogromnu podršku javnosti, ali je ispred njegovog imena već stavljen prefiks bivši.

"Nisam dobio poziv zato što sam dobar sa selektorom ili nekim iz Saveza. I kada su me pozivi zaobilazili, nisam se nametao preko novina, niti zvao da pitam zašto me nema. Samo sam radio, a takav pristup zadržaću i sad kada su me mnogi otpisali. Podigao sam glavu i gledam samo naprijed".

Dotakao se Bojan i sve glasnijih komentara da je članovima Pižonove čete nedostajala doza patriotizma kako bi se domogli baraža, a kasnije Evropskog prvenstva.

"To je nebuloza! Znam da su postojali i takvi komentari na internetu, narod je s pravom ogorčen, ali mi znamo koliko smo željeli da obradujemo navijače odlaskom na EP. Čist sam i mogu da se pogledam u ogledalo, a siguran sam i ostali reprezentativci", zaključio je Jorgačević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC