• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Ivanjičani, šta će vam to?

Partizan odgovorio na prozivke iz Javora da "vedri i oblači" u Zajednici superligaša Srbije. "Javor je eksponent nečijih tuđih interesa", kaže za MONDO potpredsjednik Partizana.

 PARTIZAN: Ivanjičani, šta će vam to? Izvor: MONDO

U Partizanu su neprijatno iznenađeni i zaprepašćeni tvrdnjama iz Javora da klub iz Humske diktira stavove i dešavanja u Zajednici superligaša, tijelu koje je zaduženo za rukovođenje najkvalitetnije fudbalske lige u Srbiji.

Javor je prije nekoliko dana istupio iz Zajednice superligaša, a inicijalna kapisla za takvu odluku bilo je nezadovoljstvo suđenjem Dejana Santrača u meču 7. kola protiv Jagodine (0:1). Ivanjičani su najavu pretvorili u djelo i zaista su istupili iz Zajednice klubova Superlige. Na čelu Zajednice je Branimir Babarogić, bivši fudbalski sudija, član Upravnog odbora Crvene zvezde.

Potom su, međutim, njegovi zvanični predstavnici optužili Partizan da kroji mišljenja i stavove Zajednice, odnosno da to tijelo drži pod svojom kontrolom.

Potpredsjednik Javora Milorad Pandurević izjavio je ovo "Sportskom žurnalu": "Svaka sjednica je ista, počne rasprava, ovlaš dodirnemo neku ozbiljniju temu, a potom se čuje završna riječ, uglavnom, predstavnika Partizana. Takav je aktuelni trenutak, ranije je posljednje slovo pripadalo ljudima iz Crvene zvezde".

U Partizanu su šokirani takvim istupanjem predsatavnika Javora. Potpredsjednik crno-bijelih i predstavnik Partizana u Zajednici superligaša Mile Jovičić rekao je za MONDO da je Javor "eksponent nečijih tuđih interesa".

"Izjave rukovodilaca Javora o radu Zajednice su neistinite i mi smo zaista neprijatno iznenađeni. Podsjetio bih javnost da je Javor prije pet dana najavio istupanje iz Zajednice nezadovoljan suđenjem u meču protiv Jagodine, iako je Ivanjičanima odlično poznato da Zajednica nije nadležna za sudijska pitanja. Kada su shvatili da je taj razlog besmislen, onda su brže-bolje pronašli 'glavnog krivca za sve njihove probleme. Tvrdnja da Partizan vodi glavnu riječ u Zajednici zaista nema smisla i time se obmanjuje kompletna fudbalska javnost", rekao je Jovičić za MONDO.

On je rekao u radu Zajedinice učestvuju predstavnici svih klubova Superlige, predstavnici FSS i da svi oni mogu da posvjedoče da je stav Javora tendeciozan.

"Partizan ne želi nikakve privilegije u odnosu na druge klubove. Štaviše! Mi smo se aktivnije uključili u rad Zajednice u želji da se pomogne klubovima koji su u nepovoljnom materijalnom položaju i o tome takođe mogu da posvjedoče predstavnici drugih klubova", naglasio je potredsjednik Partizana.

Upitan zašto je onda Javor "pikirao" baš Partizan i gdje je motiv Ivanjičana da iznesu takav stav, Jovičić je odgovorio:

"Ne treba biti mnogo mudar i pronicljiv i vidjeti u kom pravcu ide ponašanje Javora. Očigledno je da, sa jedne strane, žele da izvrše psihološki pritisak na naš klub i naše igrače pred sutrašnju utakmicu, ali i na službena lica (sudije i delegata). Takođe, ne mogu da se otmem utisku da je Javor eksponent nečijih tuđih interesa i batina je u tuđoj ruci! Pitanje je zašto Javor pristaje na sve to".

Pa, u čijoj je ruci batina, pitali smo Jovičića?

"Ne želim to da kažem, ali iz kontakta sa predstavnicima drugih klubova došli smo do istog mišljenja ko stoji iza svega", rekao je on i naglasio da će sve ovo reći sutra i rukovodstvu Javora "face to face".

Razgovor sa Jovičićem iskoristili smo da ga pripupitamo i o aktuelnom trenutku u Partizanu. Crno-bijeli su prošli kroz turbulentan period poslije eliminacije od Šamroka u Ligi Evrope, trener Aleksandar Stanojević je bio smijenjen, pa vraćen na posao...

Prema riječima Jovičića, u Partizanu je sve OK.

"Stanje u Partizanu je izuetno dobro i u igračkom pogonu, stručnom štabu, sportskom sektoru, rukovodstvu...Svi smo željni dokazivanja na sportskom terenu i da odbranimo trofeje".

Dakle, trzavica više nema?

"Nema trzavica! Niti su one imale takvu dimenziju kako je u javnosti predstavljeno. Bio je nesporazum. Ali, sve je to prevaziđeno", rekao je Jovičić, koji potvrdu svojih riječi vidi i u tome što će i sutra biti uz ekipu na gostovanju Javor u 9. kolu JSL.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC