• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ričards o igračima Junajteda: Plaše se!

"U Junajtedu sada znaju, iako to neće da priznaju javno, da smo im najveća prijetnja", kaže fudbaler Mančester sitija Mika Ričards pred gradski derbi sa Junajtedom u nedjelju od 14.30.

 Ričards o igračima Junajteda: Plaše se! Izvor: MONDO

Dva dana uoči nikad važnijeg prvenstvenog okršaja između Mančester junajteda i Mančester sitija, fudbaler "građana" Mika Ričards samouvjereno poručuje da se slavniji od dva tima iz istog grada plaši nadolazeće sile plave boje!

Iako Siti od 1974. godine ima samo jednu pobjedu na Old Trafordu u prvenstvu, ostvarenu 10. februara 2008. godine (1:2), Ričards smatra da se tim Aleksa Fergusona plaši susreta sa gradskim rivalom u narednom kolu Premijer lige.

Utakmica će početi u nedjelju od 14.30, a "građani" će poslije dugo vremena u derbi ući sa bolje pozicije na tabeli. Siti je trenutno lider prvenstva sa 22 boda (7-1-0, 27:6), ispred Junajteda koji ima 20 bodova (6-2-0, 25:6).

Sudeći po početku sezone, ovo je jedna od utakmica koja će u velikoj mjeri odlučivati o budućem prvaku Engleske.

"U Junajtedu sada znaju, iako to neće da priznaju javno, da smo im najveća prijetnja. Mi nećemo izaći pred ljude i reći da ćemo dobiti baš tu utakmicu u nedjelju ili bilo koju drugu, ali čujemo da nas zovu 'glasne komšije'. Mislim da nas se malo plaše", kaže mladi defanzivac Sitija, tima koji ima 15 pobjeda na "Teatru Snova" u istoriji, ali samo jednu od 1974. godine.

Te godine, završen je sedmogodišnji pir "građana" na terenu gradskog rivala, tokom kojeg je Siti kao gost pobjeđivao šest puta i jednom odigrao neriješeno protiv Junajteda.

Ričards priželjkuje lijepu, ali prije svega "prljavu" utakmicu sa dostra žustrih startova. Kaže da je Derbi Mančestera izgubio na tome u posljednjih nekoliko godina i da on, lično, želi da se to vrati.

"Posljednja tri, četiri derbija nisu bila toliko žustra. Prije tri ili četiri godine bilo je suludih startova na obje strane. Volio bih da vidim to ponovo, tu žustrinu, koja derbi čini dodatno uzbudljivim i posebnim. Svi mi volimo lijep fudbal, za oko, ali mora tu da bude i startova", iznosi Ričards zanimljivu teoriju.

No, snažni defanzivac požalio se da se fudbal u Engleskoj promijenio i da onaj ko danas snažno uđe u protivnika odmah postaje tema za razmatranje.

"Teško je danas... Kad 'uđete' u nekoga odmah vas kritikuju. Ja volim one stare, žustre derbije. Kada je faul, onda sudija dosudi faul, ali kada je start na '50-50' od toga da li je čist ili prljav, pustite igru da teče", savjetuje Ričards (23).

On se potom vratio Junajtedu.

"Nekada je bio slučaj da odemo kod njih i da nas prebiju svaki put, ali prošle godine ili možda dvije, često smo izgledali kao bolji tim na njihovom terenu. To pokazuje koliko smo daleko otišli u odnosu na početak ove priče", kaže Ričards, osvrćući se na jačanje Sitija od dolaska Arapa, a potom i postavljanja Roberta Manćinija kao menadžera.

"Mnogo smo napredovali i sada jedva čekamo da nam daju loptu i da je spustimo na zemlju, da zaigramo igru. Nekada je sve bilo u tome da nas 11 stane iza lopte i da se branimo, a ako se ikada ukaže šansa, da napadnemo. Da, tako smo igrali", prisjeća se jedan od najmlađih u timu, ali sa najdužim stažom prvo na Mejn Roudu, a kasnije na Stadionu Mančester.

"Kad razgovarate sa Manćinijem, on vam jasno kaže da hoće da ode tamo i pobjedi. Ljudi su prošle sezone komentarisali da smo bili dosadni i negativni, ali ako nas pogledate sada, vidjećete da smo totalno drugačiji", nastavio je samouvjereno Ričards.

Da li je u pravu? Teren ne laže! Vidjećemo u nedjelju malo prije pola pet popodne.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC