• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin od 8.500.000 evra u drugoj ligi: Bio najveći talenat Partizana, a znate ga zbog Lamborginija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler Filip Stevanović (21) ima jednu od posljednjih šansi da spasi karijeru.

 Filip Stevanović na pozajmici u Lomelu Izvor: Instagram/filip10/printscreen

Srpski fudbaler Filip Stevanović (21) karijeru nastavlja u Belgiji! Mančester siti, koji je već godinama njegov klub, odlučio je da ga pošalje na novu pozajmicu i ovog puta riječ je o ekipi Lomela koja se takmiči u drugom rangu belgijskog fudbala. Ujedno, dvogodišnja pozajmica Stevanovića trajaće i do isteka njegovog ugovora sa "građanima", pa će on u Belgiji igrati kako bi se dokazao i nekom narednom poslodavcu jer je teško očekivati da će sa Englezima produžiti saradnju.

Iako ga je Mančester siti kupio za čak 8.500.000 evra od Partizana, sada već davnog januara 2021. godine, Filip Stevanović nije uspio da opravda ni djelić uloženog novca. Prvih šest mjeseci proveo je na pozajmici u crno-bijelom dresu Partizana, a zatim naredne tri sezone u holandskom Herenvenu, portugalskoj Santa Klari i na kraju RKC Valvajku, ponovo u Holandiji.

Za Mančester siti nikada nije zabilježio zvaničan nastup, a u tri tima koji su ga dovodili na pozajmice nije ostavio sjajan utisak. Za Herenven je odigrao 24, za RKC 17, a za Santa Klaru tek devet mečeva. Ukupno 50 za tri sezone - uz četiri gola i jednu asistenciju.

Društvene mreže gore!

Za razliku od fudbalskog terena gdje se nije najbolje snalazio, Filip Stevanović dominirao je na društvenim mrežama. Egzotične destinacije, šareni kokteli, luksuzni komadi garderobe i Lamborgini bili su njegov zaštitni znak. Zbog objava na društvenim mrežama bio je u centru pažnje mnogo češće nego zbog fudbaskih poteza.

Svi pratioci mladog srpskog fudbalera mogli su da vide kako se on provodi kada ne trenira, pa je osim pažnje u Srbiji njegov stil života primijećen i u evropskoj javnosti. Sve to je uticalo na njegovu igračku karijeru, u kojoj nije uspio da ispuni ni djelić predviđenog.

U Partizanu blistao!

Danas je karijera Filipa Stevanovića u problemima, iako je prije nekoliko godina djelovalo da bi mogao da bude svjetska zvijezda. Još kao tinejdžer zablistao je u dresu Partizana. U dresu srpskog kluba odigrao je 72 meča, postigao 13 golova i asistirao još pet puta.

Tokom malo više od dvije sezone u prvom timu Partizana izgradio je status jednog od najtalentovanijih igrača u evropskom fudbalu, što je i natjeralo Mančester siti da za njega izdvoji ogroman novac. Posebno impresivan bio je tokom sezone 2019/20, kada je na 25 mečeva u Superligi imao sedam golova i tri asistencije, kao jedan od najbitnijih igrača tima.

Sa Partizanom je osvojio Kup Srbije, a pored mečeva u domaćim takmičenjima nastupao je i u Evropi. Tokom dvije sezone odigrao je sedam mečeva u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a igrao je i grupnu fazu tog takmičenja - dva puta protiv Mančester junajteda!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC