• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred gostovanje Veležu: Neće biti naših navijača, to nije pravi derbi! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U subotu uveče (20.45) na rasporedu je mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Velež Zrinjski najava Mario Ivanković Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Duel na stadionu "Rođeni", u petak je najavio trener Zrinjskog Mario Ivanković, koji je pomalo razočaran što u Vrapčićima neće biti navijača "plemića" zbog odluke Fudbalskog saveza BiH da zabrani gostujućim pristalicama odlazak na mečeve.

"Za nas je četvrti derbi u nizu, za nas poseban u svakom pogledu, prvenstveno što je gradski i što je ajmo reći tu rezultat najbitniji. To što neće biti naših navijača, znači odmah da to nije pravi derbi. Čim nema navijača bilo koga, u ovom slučaju naših, ali znamo da iako neće biti s nama fizički, biće u našim mislima. Svjesni smo toga i daćemo sve od sebe da nastavimo pozitivan niz i probamo da osvojimo tri boda", rekao je Ivanković.

Strateg "plemića" će prvi put sa klupe voditi ekipu u mostarskom derbiju.

"Jeste prvi put, a tako je bilo i 2002. godine kad sam igrao svoj prvi derbi. Sad sam u skroz drugoj ulozi i nadam se da će biti uspješan kao i taj igrački. Posebno pamtim taj prvi pogotovo što smo pobijedili 1:0 i što sam zabio pobjedonosni gol pred kraj. To je sigurno bio najvažniji gol i najvažnija pobjeda u mojoj karijeri".

Komentarisao je zatim i Velež koji ima već trećeg trenera od početka sezone.

"Sigurno da su velike promjene što se tiče ekipe, na početku sezone, promjene i na klupi nakon par kola. ali i na klupi. Novi trener, nove ideje. Vjerovatno im treba duže vremena da se neke ideje prihvate i provedu na teren, ali ubjedljivom pobjedom u posljednjem kolu (nad GOŠK-om u Gabeli - 0:4) su pokazali da ide na bolje. Ali, mi gledamo sebe, i nama treba vremena da budemo skupa i biće još bolje. Idemo da igramo kao svaku utakmicu koja nosi tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih", istakao je trener Zrinjskog i dodao da će na raspolaganju imati i oporavljenog Slobodana Jakovljevića.

Derbi u Mostaru će suditi arbitar iz Gradiške Miloš Gigović sa pomoćnicima iz Sarajeva Moamerom Čauševićem i Enesom Đozićem.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC