• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve odgovorio Milanu!

Milan pobjedom na Olimpiku (3:2) izbio na čelo tabele, ali se Juventus brzo vratio na svoje mjesto, savladavši Inter na Đuzepe Meaci - 2:1.

 SERIJA A: Juve odgovorio Milanu! Izvor: MONDO

Juventus ne samo da je ostao jedini neporaženi tim Serije A, već je trijumfom u "derbiju Italije" potvrdio ozbiljnost kandidature za najviši plasman.

Jeste da Inter nije ono što je bio pod Murinjovim vođstvom prije dvije sezone, ali subotnji okršaj mu je bio prilika da se bar djelimično iskupi za dosadašnje kikseve i krene ka sredini tabele. Nije uspio...

Utakmica je riješena u daleko sadržajnijem prvom poluvremenu, kada je "stara dama" povela preko Mirka Vučinića, izjednačio Majkon, a Klaudio Markizio ubrzo donio novu prednost Juventusu.

Zasluge za oba gola gostiju pripadaju Alesandru Matriju.

Vučinić je naletio na odbitak poslije šuta Matrija i odbrane Luke Kastelacija (Žulio Sezar povrijeđen), dok se Markizio našao u gol šansi poslije duplog pasa sa odličnim napadačem, strijelcem odlučujućeg pogotka protiv Fiorentine u prethodnom kolu.

Majkon je u međuvremenu matirao Bufona fenomenalnim šutom sa petnaestak metara iskosa, u situaciji kada su mnogi očekivali da uputi centaršut ili se odluči na prodor u dubinu šesnaesterca.

Klaudio Ranijeri pokušao je nešto da promijeni uvođenjem mladog holandskog napadača Kastanjosa već u 46. minutu, ali Inter do kraja nije imao nijednu "sto odsto" priliku za izjednačenje.

Štaviše, igrači su postajali sve nervozniji, Vesli Snajder je morao da izađe zbog povrede, a pokušaji Đampaola Pacinija nisu predstavljali težak posao za golmana Bufonovog kalibra...

Inter za sada ostaje na 16. poziciji, a u nedjelju bi mogao čak da sklizne u zonu ispadanja, ako svoje utakmice dobiju Bolonja i Novara!

Što se tiče srpskih internacionalaca, Dejan Stanković odigrao je posljednjih 30 minuta i prouzrokovao gužvu kada je nastavio sa igrom dok je Arturo Vidal ležao na zemlji i žalio se na povredu.

Miloš Krasić i dalje je u nemilosti trenera Juventusa Antonija Kontea, pa drugi meč zaredom nije bio ni na klupi za rezerve.

Devetnaest sezona, od 1993. godine, Alesandro Nesta u dresovima Lacija i Milana, bori se protiv Rome u Seriji A i Kupu Italije.

Bilo je pobjeda i poraza, ali slavni defanzivac nikada nije doživio da zatrese mrežu kluba koji je u sportskom smislu "zamrzio" još igrajući za mlađe kategorije gradskog rivala, Lacija.

Sve do ove subote.

U 36. godini, veteran je doživio da golom sruši "vučicu". U meču devetog kola Serije A: Roma - Milan 2:3 (1:2).

Rosoneri su na prepunom Olimpiku došli u vođstvo u 17. minutu golom Zlatana Ibrahimovića na centaršut Alberta Akvilanija, inače bivšeg fudbalera Rome. Domaćin je brzo uzvratio i u 28. minutu rezultat je poravnao Nikolas Burdiso, ali je egal bio na snazi svega 120 sekundi.

Poslije kornera sa lijeve strane, visoki Nesta zaletio se i bio najviši u skoku. Marten Stekelemburg savladan je drugi put - 1:2.

Iako je bilo šansi na obje strane, to je bio konačan rezultat utakmice, a najbolju priliku do kraja propustila je Romina "devetka", Pablo Osvaldo. On je u 71. minutu uhvatio volej sa pet metara i prebacio gol, mada mu je u tome "pomogao" i Kristijan Abijati, koji je okznuo loptu rukama.

Takva šansa se ne propušta u italijanskim derbijima.

Kazna je stigla osam minuta kasnije i ponovo su akteri bili Akvilani i Ibrahimović, ponovo je centrirao prvi i ponovo je glavom mrežu pogodio drugi! I to bez skoka sa zemlje, Ibrakadabra je ukucao loptu u mrežu Stekelemburga, koji je tri puta savladan udarcem glavom.

U finišu je Bojan Krkić rutinski smjestio u mrežu "odbitak" nakon šuta Erika Lamele, ali nije bilo ni vremena ni snage za više od časnog poraza...

Tako je prekinut niz od tri uzastopna derbija između Rome i Milana u Seriji A u kojima nije bilo pobjednika. Rosoneri su u prestonici stigli do sedme pobjede u posljednjih osam duela u svim takmičenjima, a četvrte uzastopne pobjede u ligi.

S druge strane, ekipa Luisa Enrikea doživjela je drugi poraz u nizu, nakon što je "vučicu" u srijedu pobijedila Đenova.

Enrike se prije utakmice rukovao sa asistentom na klupi Milana Maurom Tasotijem i tako bivšem defanzivcu italijanske reprezentacije oprostio što mu je tokom četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1994. godine u SAD, Tasoti polomio nos.

Tada su Italijani nadigrali Špance, u čijem je veznom redu igrao Enrike, sadašnji trener Rome, a bivši as Barselone i Reala iz Madrida.

REZULTATI I PAROVI 9. KOLA:

Katanija - Napoli 2:1 (1:1)
/Markeze 25, Bergesio 48 - Kavani 1/

Roma - Milan 2:3 (1:2)
/Burdiso 28, Krkić 87 - Ibrahimović 17, Nesta 30, 79/

Inter - Juventus 1:2 (1:2)
/Majkon 28 - Vučinić 12, Markizio 33/

U nedjelju:

Sijena - Kjevo (12.30)
Bolonja - Atalanta (15.00)
Fiorentina - Đenova
Leće - Novara
Parma - Ćezena
Udineze - Palermo
Kaljari - Lacio (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 19, Milan (+1) 17, Udineze 15, Lacio 15, Napoli (+1) 14, Katanija (+1) 14, Kaljari 13, Palermo 13, Đenova 12, Roma (+1) 11, Sijena 10, Atalanta 9, Fiorentina 9, Kjevo 9, Parma 9, Inter (+1) 8, Bolonja 7, Novara 6, Leće 4, Ćezena 3.

* Atalanta je počela sezonu sa -6 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC