• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša u Torbici

U posljednjem meču 10. kola Jelen Superlige Vojvodina i Spartak igrali su neriješeno - 1:1 (0:0).

 JSL: Voša u Torbici Izvor: MONDO

Vojvodina i Spartak Zlatibor voda podijelili su plijen na Karađorđu u 10. kolu. U dinamičnoj i za oko lijepoj utakmici remi je i bio najpravedniji. Domaćin je poveo u 76. minutu preko Georgija Merebašvilija iz penala, a samo osam minuta kasnije kapiten gostiju Vladimir Torbica postavio je konačan rezultat - 1:1 (0:0).

Novosađani su sada na diobi petog mjesta sa Jagodincima, sakupili su 17 bodova, a Subotičani su odmah iza, sa 14 bodova, koliko ima i Hajduk.

Voša je ove sezone uspješno izlazila na kraj sa vojvođanskim rivalima. Iz Kupa Srbije je izbacila Donji Srem i Inđiju, a u prošlom prvenstvenom kolu je ostvarila najubjedljiviju pobjedu ove jeseni - 4:0 nad Hajdukom. Međutim, tim Dejana Vukićevića nije uspio da slomi otpor odličnog Spartaka.

Igrači Zorana Njeguša su u prethodnim utakmicama nagovijestili da na njih mora da se ozbiljno računa, kao kada su uprkos porazu pružili snažan otpor šampionu u Beogradu, a da sa njima nema šale dokazali su i protiv favorizovane Vojvodine. Gosti ni u jednom trenutku nisu bili u podređenom položaju, a recimo izveli su znatno više kornera... Iako je njihov bod "slađi", imaju za čim da žale, jer su poslije izjednačujućeg gola imali prilike da osvoje cijeli plijen.

U 90. minutu Spartak je ostao bez isključenog Vidaka Bratića, koji je drugi žuti karton dobio zbog oštrog starta.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Branislav Trajković. Povratnik u Vukićevićev tim poslije odslužene suspenzije našao se sam na sedam-osam metara, ali je njegov šut zaustavio golman Branimir Aleksić.

Rivali su u prvih 45 minuta imali po nekoliko udaraca kojima su namučili golmane. Najraspoloženiji za igru bili su Merebašvili i Torbica, već tada se to vidjelo, a na kraju se ispostavilo da su upravo njih dvojica kreirali rezultat.

I u nastavku su rivali uglavnom prijetili sa distance, a golmani Nemanja Supić i Aleksić sve vrijeme bili na visini zadatka. Kada se u 57. minutu učinilo da će Aleksić biti savladan, ispriječio se rezervista Subotičana Siniša Stevanović...

A onda je u 75. minutu sudija Dejan Santrač pokazao na bijelu tačku pošto je Bratić u svom kaznenom prostoru povukao protivničkog igrača. U sljedećem minutu gruzijski internacionalac je precizno izveo penal i doveo domaćina u vođstvo - 1:0.

Ipak, Torbica je izjednačio u 84. minutu. Ostao je sam na 12-13 metara og Supićevog gola i - to domaćinu nije oprostio. Četvrti put u sezoni se upisao u strijelce - 1:1.

To kao da je zbunilo Vošinu odbranu, pa su gosti mogli i do pobjede. Iz povoljnih pozicija su tukli Dino Šarac i Slobodan Simović, ali je lopta prvo završila pored gola, a onda i u Supićevom naručju.

Tako se duel Vojvodine i Spartaka nije završio minimalnom pobjedom nekog od rivala, kao što je bio slučaj u njihove prethodne četiri utakmice, u kojima su Novosađani pobijedili tri puta.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC