• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morati: Nije Ranijeri problem

Vlasnik Intera stao je u odbranu trenera i najavio da će se posrnuli gigant pojačati u januarskom prelaznom roku.

 Morati: Nije Ranijeri problem Izvor: MONDO

Svrgnuti petostruki uzastopni prvak Italije i šampion Evrope iz sezone 2009/10, milanski Inter, nastavlja da luta u mraku od kako je poslije čuvenog madridskog finala protiv Bajerna iz Minhena, Žoze Murinjo ugasio svjetlo i napustio prostoriju.

U tom mraku, posao su dobijali i gubili redom Rafael Benitez, Leonardo, Đan Pjero Gasperini i svi su izgledi, aktuelni trener, a četvrti za manje od sezonu i po, Klaudio Ranijeri.

Od kada je zamijenio neshvaćenog Gasperinija, Ranijeri nije ništa suštinski promijenio u igri posrnulog giganta sa Đuzepe Meace, štaviše. Posebno bolan, za Interiste bio je poraz od Juventusa u "Derbiju Italije" i to u sred Milana - 1:2.

Juve je prvi na tabeli, a Inter u zoni ispadanja, u društvu Novare, Ćezene, Lećea!?

Poslije svega, harizmatični vlasnik kluba Masimo Morati istakao je da "Ranijeri nije problem" i da će u januaru promijeniti taktiku: umjesto da mijenja trenere, bogati Italijan dovešće nove fudbalere i podmladiti sastav, koji se izgleda prezasitio uspjeha u prethodnih pet, šest sezona, kada je Inter harao Italijom i na kraju, uz Murinja, pokorio i Evropu prvi put od 1965. godine.

"Moramo da nastavimo dalje i razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici i kako da je dobijemo. Za izlazak iz ove situacije potrebno je strpljenje", rekao je Morati, koji je prošle sezone u decembru smijenio Beniteza zbog neubjedljive igre i gomile remija, ali su pedantni Italijani izračunali da je Benitezov Inter u ovom periodu sezone 2010/11 imao deset bodova više od ovog, Gasperinijevog i Ranijerijevog.

Čak je i Leonardo bio daleko ubjedljiviji od svoje dvojice nasljednika, ali mu Morati nije oprostio brukanje u Ligi šampiona protiv Šalkea.

Analitičari Serije A tvrde da je Morati samo dva puta "ubo" trenera u posljednjih deset godina i da su to bili Roberto Manćini, koji je vladao Italijom, ali ostajao bez uspjeha u Evropi i naravno Murinjo, koji je u dve sezone sa Interom osvojio sve što se osvojiti može, računajući i nikad viđenu "Tripletu" kada su italijanski klubovi u pitanju: Liga šampiona, Serija A i Kup.

Od toga se, Inter, do danas nije oporavio, a svi su izgledi da Ranijeri nije čovjek koji će donijeti nove trofeje klubu. Morati to, za sada, odbija da prizna.

"Razočaran sam poslije poraza od Juventusa. U prvom poluvremenu igrali smo divno, u drugom ispod svakog nivoa, ali sam ubijeđen da problem nije Ranijeri", rekao je Morati.

Uslijedilo je pitanje da li je problem sastav Intera i da li će biti promjena u januaru.

"Vidjećemo kako ćemo poslovati kada dođe prelazni rok. Bićemo aktivni sigurno", najavio je Morati.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC