• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (najava): APOEL bi da nastavi san

Obračun Srba u Dortmundu. Milan i Barselona imaju kartu za nokaut fazu. Derbi istočne Evrope u Sankt Peterburgu. "Biće to duel vukova i lavova", kaže Lućano Spaleti.

 LŠ (najava): APOEL bi da nastavi san Izvor: MONDO

Kiparsko čudo zvano APOEL iz Nikozije u više nego teškoj grupi Lige šampiona zauzima prvo mjesto poslije tri odigrana kola. Tim koji trenira Srbin Ivica Jovanović u utorak dočekuje Porto, sa kojim je u prethodnom kolu igrao neriješeno u gostima 1:1.

APOEL će u utorak uveče imati priliku da postane prvi kiparski klub koji je pobijedio jednu ekipu iz Portugala. Nijedan klub sa Kipra nikada nije trijumfovao nad ekipom iz Portugala u bilo kom međunarodnom takmičenju.

Zanimljivo je da je u sezoni 2009/10. Porto bio jedina ekipa koja je pobijedila APOEL na njegovom terenu. Tada je bilo 1:0 golom Radamela Falkaa.

Porto i APOEL do sada su odigrali tri meča, a u prethodnom kolu Lige šampiona je bio jedini put da Porto nije uspio da savlada kiparski tim.

U drugom meču Grupe G, u Sankt Peterburgu igraju Zenit i Šahtjor. U prethodnom kolu LŠ u Donjecku je bilo 2:2. Trener Zenita Lućano Splaeti je uoči meča dao zanimljiv opis duela: "Biće to borba vukova i lavova!".

Za razliku od svog trenera, vezista Konstantin Zirjanov smjelo je dao prognozu: "Očekujem da pobijedimo 1:0. U našem timu niko ne potcjenjuje Šahtjor. Štaviše. Riječ je o vrlo snažnom protivniku".

Treneri Zenita i Šahtjora Lućano Spaleti i Mirčea Lučesku sastali su se 1999. godine, kada su bili na klupama Sampdorije, odnosno Intera. Tada je Spaletijeva ekipa pobijedila Lučeskuov Inter 4:0.

Dve ekipe bi u utorak uveče, oko 23 časa, mogle da se nazovu prvim učesnicima osmine finala Lige šampiona.

Riječ je o Milanu i Barseloni. Milan gostuje ekipi BATE Borisov u Bjelorusiji, dok će Barselona igrati u Pragu protiv Viktorije Plzen. Pobjede vode Milan i Barsu u nokaut fazu takmičenja i to će biti potvrda onoga što se i očekivalo odmah poslije žrijeba pri određivanju grupa.

BATE Borisov, za koji igra Mateja Kežman, nema šta da izgubi protiv Milana, baš kao ni Viktorija protiv Plzena. Ipak, Milan i Barselona su veliki favoriti i sve osim njihovih pobjeda bilo bi iznenađenje. Poraz Milana i(li) Barselone bila bi senzacija.

Vezni fudbaler BATE Borisova Renan Brešan rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da odigra što bolje i "otme bodove" šampionu Italije Milanu.

"Moramo da pobijedimo, ako ne pokušamo da učinimo sve što je do nas nema poente izlaziti na teren uopšte. Milan je odličan klub, ali Barselona je jača. Mi ćemo igrati naš najbolji fudbal i vidjećemo šta će se desiti", rekao je Brešan.

Prije dve nedjelje Milan je na svom terenu pobijedio sa 2:0 golovima Zlatana Ibrahimovića i Kevina Prinsa Boatenga.

Zanimljivo je bilo podsjećanje sadašnjeg trenera BATE Borisova Viktora Gončarenka na susret sa Milanom pre deset godina u prvom kolu Kupa UEFA (2001/02.). Tada su rosoneri pregazili BATE ukupnim rezultatom 6:0, a Gončarenko je bio igrač.

"Tada nismo imali predstavu o snazi MIlana. Naravno, znali smo da je riječ o gigantu evropskog fudbala. Trener nam je rekao: 'Izađite i igrajte'. Kod kuće smo odigrali solidno, igrali smo hrabro, iako smo poraženi 0:2. Bili smo zadovoljni. Poslije revanša smo se šalili da smo više pažnje obraćali na to kako se mijenjaju reklame oko terena, nego na igru i to je uticalo na nas. Sada znamo šta je Milan, znamo kako igra i znamo kako da mi odigramo", rekao je Gončarenko.

Milanezi dolaze u Bjelorusiju bez povrijeđenog Antonija Kasana, ali i poslije trijumfa nad Romom u Rimu u derbiju Serije A.

Viktorija je neporažena u četiri uzastopna meča u kvalifikacijama i Ligi šampiona, a Barselona je od posljednjih sedam gostovanja izgubila samo jednom. Ipak, Barselona je lako sa 2:0 pobijedila na svom terenu prije dve nedelje.

Fudbaler Barselona Sejdu Keita rekao je da ljudi uvijek očekuju da njegova ekipa pobeđu je sa 5:0, ali da je to "nemoguće"."Mi idemo u Češku da pobijedimo, jer će nas bodovi približiti sljedećoj rundi. Bitno je da igramo dobro i stvaramo rezultate", rekao je Keita.

Za jednu ekipu je sutrašnji meč biti ili ne biti. Riječ je o šampionu Njemačke, Borusiji iz Dortmunda koja mora da pobijedi Olimpijakos ako misli da ostane u igri za drugu fazu Lige šampiona. Poslije tri meča Borusija ima samo jedan bod. Jasno je da "milioneri" nemaju previše manevarskog prostora.

"Duel sa Olimpijakosom za nas je najvažniji do sada. Došli smo u situaciju kada su pobjede jedini izlaz i nadam se da smo spremni da to ostvarimo. Imamo još tri šanse i sve je na nama", rekao je srpski defanzivac Neven Subotić, koji bi sutra mogao da igra protiv Marka Pantelića i(li) Ljubomira Fejse koji bi poslije povrede mogao da se nađe među starnih 11 u ekipi iz Pireja.

Arsenal dočekuje Marsej poslije velikog trijumfa nad Čelsijem u derbiju Premijer lige. Taj trijumf ulio je veliko samopouzdanje "tobdžijama" pred dolazak francuskog tima. U prošlom kolu, u nezanimljivom meču, Arsenal je poijbedio golom Arona Ramzija u sudijskoj nadoknadi vremena.

U Grupi E Valensija dočekuje Bajer Leverkuzen, dok Čelsi gostuje Genku.

Čelsi je vodeći u grupi, ali je i potresen poslije šokantnog poraza od Arsenala na Stamoford bridžu (3:5) u ludom derbiju Premijer lige. Ipak, Čelsi je u prošlom kolu isprašio Genk "petardom", a ne bi bilo iznenađenje kada bi belgijska ekipa dobila još jednu lekciju od "ranjenog lava".

Valensiji je neophodna pobjeda nad Bajerom, jer će joj u slučaju poraza ili remija biti teško da se plasira u šesnaestinu finala. Mihael Balak je poslije loma nosa trenirao sa ekipom Bajera, ali sa zaštitnom maskom i još nije poznato da li će igrati.

GRUPA E

Genk - Čelsi
Valensija - Bajer Leverkuzen

TABELA: Čelsi 7, Leverkuzen 6, Valensija 2, Genk 1 bod.

GRUPA F

Arsenal - Marsej
Borusija Dortmund - Olimpijakos

TABELA: Arsenal 7, Marsej 6, Olimpijakos 3, Dortmund 1 bod.

GRUPA G

Zenit - Šahtjor
APOEL - Porto

TABELA: APOEL 5, Zenit 4, Porto 4, Šahtjor 2.

GRUPA H

BATE Borisov - Milan
Viktoria Plzen - Barselona

TABELA: Milan 7, Barselona 7, Bate 1, Plzen 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC